2 hónapos babával melyiket választanád? Családi békesség, és 15 fokban alvás vagy szállás normális helyen és hallgathatjuk sokáig?
2 hónapos a fiunk.
Karácsony másnapján mi megyünk anyósékhoz,200 km-re laknak,így valahol aludnunk kell.
Eddig náluk aludtunk ilyenkor,a férjem régi gyerekszobájában,de a fűtés katasztrofális,oda alig jut,spórolnak rajta,fagyni meg.Van elektromos ventilátoros fűtőnk,de azt meg nem engedik használni,merthogy sokat fogyaszt,de kifizetni sem engedik (bár ha egész éjjel menne se lenne egy ezresnél több a fogyasztása)
Így megmondtam,akkor alszunk panzióban,3 utcányira van is egy,hármónknak egy szoba 6ezer,le is foglaltam,alszunk ott,nem fogom 15 fokban altatni a gyereket. (nem mintha én rajonganék a hidegért,de én még csak kibirtam eddig).
Most ezen vitáznak,hogy nem árt a hideg a gyereknek,nem lesz baja,milyen már hogy mi szállodába megyünk,mikor ott a hely náluk,mit mondanak a szomszédok,stb.
Hozzáteszem,a spórolásuk nem indokolt,két jólkereső emberről van szó,viszont beléjük ivódott hogy spórolni kell,képesek a penészt leszedni a kenyérről és megenni.
Ti mit csinálnátok?
(én már döntöttem,ha nem alhatunk melegben (meleg=20-21 fok),akkor panzió,ha ez se tetszik,nem megyünk idén)
Nappal a konyhában leszünk úgyis,ahol megy a sütő,az csinál meleget bőven.Szoptatni sajnos már nem tudok,így az etetés idejére sem kell elvonulnunk.Aludni szerencsére tud zajban.
24-25-én otthon leszünk,illetve 25-én az én szüleim jönnek hozzánk.
26-27-én azért megyünk,hogy had lássák a rokonok,még nem látták a picurt,főképp a dédi,aki nem tudni meddig él,lehet húsvétkor már késő lenne,ez a mi karácsonyi ajándékunk neki,elvisszük hozzá.
(ha 2 héttel később mennénk,ugyanugy ez lenne a probléma)
Titokban nem tudok bekapcsolni,a szoba egy átjáróház, abból nyilik még másik két szoba.És egyébként is gyerekes dolog lenne.
"Nappal a konyhában leszünk úgyis,ahol megy a sütő,az csinál meleget bőven.Szoptatni sajnos már nem tudok,így az etetés idejére sem kell elvonulnunk.Aludni szerencsére tud zajban. "
A konyhaban fog aludni???? Erdekes elkepzeles....
"Titokban nem tudok bekapcsolni,a szoba egy átjáróház, abból nyilik még másik két szoba.És egyébként is gyerekes dolog lenne."
Akkor nem titokban. Bekapcsolod es kesz.
A parod mondja meg kerek perec, hogy viszitek a ventilatort es bizony menni fog a futes, mert egy ekkora gyereknek meleg kell. Pont
A konyha nekik egy hatalmas amerikai konyhás helység,ahol bőven elfér egy utazós babaágy.
Nem fogok karácsony este veszekedni ilyenen,ha nem engedik most,akkor nem alszunk ott,nem tesszük ki magunat annak,hogy vagy alszunk a hidegben vagy indulunk haza sötétben.
Egyébként is,már döntöttem,leírtam.
Csak az érdekelt,hogy más mit tenne.
1. Biztos, hogy jó ötlet télvíz idején egy 2 hónapos(!) csecsemővel 200 km-eket utazgatni?
2. Egy 2 hónapos gyereknek 21, inkább 22 C kell napközben, fürdetéshez pedig 24-25 C
Csak a fiad érdekeit nézd, most ő a legfontosabb.
Pihenővel együtt 2 óra,autópálya végig,és még havat sem mondanak.
Bár az időjárás közbeszólhat,ha mégis bejönne valami nagy hó,akkor 1-2héttel eltolódik a látogatás,de a kérdés szempontja sajnos nem változik.
A kocsikázást egyenlőre jól birja,etetés után 2 óra alvás biztos.
Fürdetni nem tervezem,másfél napig ha csak popsitörlővel lesz törölgetve,nem lesz baja.
azt a szarrágó mindenit:)
Nem tudnak arra a 3 napra befűteni?
Csak 1 éjszakára kellene jobban fűteniük,de nem fognak.
Sajnos amit kitalálnak,abból nem engednek.
Párom szerint igazából megérdemelnék,hogy elmegyünk,találkozunk a többi rokonnal,elmegyünk a dédihez az otthonba,hozzájuk be sem nézünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!