2 hónapos babával melyiket választanád? Családi békesség, és 15 fokban alvás vagy szállás normális helyen és hallgathatjuk sokáig?
2 hónapos a fiunk.
Karácsony másnapján mi megyünk anyósékhoz,200 km-re laknak,így valahol aludnunk kell.
Eddig náluk aludtunk ilyenkor,a férjem régi gyerekszobájában,de a fűtés katasztrofális,oda alig jut,spórolnak rajta,fagyni meg.Van elektromos ventilátoros fűtőnk,de azt meg nem engedik használni,merthogy sokat fogyaszt,de kifizetni sem engedik (bár ha egész éjjel menne se lenne egy ezresnél több a fogyasztása)
Így megmondtam,akkor alszunk panzióban,3 utcányira van is egy,hármónknak egy szoba 6ezer,le is foglaltam,alszunk ott,nem fogom 15 fokban altatni a gyereket. (nem mintha én rajonganék a hidegért,de én még csak kibirtam eddig).
Most ezen vitáznak,hogy nem árt a hideg a gyereknek,nem lesz baja,milyen már hogy mi szállodába megyünk,mikor ott a hely náluk,mit mondanak a szomszédok,stb.
Hozzáteszem,a spórolásuk nem indokolt,két jólkereső emberről van szó,viszont beléjük ivódott hogy spórolni kell,képesek a penészt leszedni a kenyérről és megenni.
Ti mit csinálnátok?
(én már döntöttem,ha nem alhatunk melegben (meleg=20-21 fok),akkor panzió,ha ez se tetszik,nem megyünk idén)
értsétek már meg, hogy van aki nem fél, és be meri ültetni a gyereket az autóba. Én megértem azt is aki fél. Akkor a saját nyugalma érdekében maradjon otthon ameddig akar, de ne felelőtlenezze már le azt aki ki mer mozdulni...
Nyilván senki nem olyan elmeroggyant, hogy ítéletidőben elinduljon egy 2 hós csecsemővel, ha nem muszáj... adjuk már meg egymásnak a tisztelet.
Miért ne lehetne kisgyerekkel 2-3 órát autózni? Nem értem azokat akik lebeszélnek.
A párodnak kéne beszélni a szülivel, hogy vagy 23 fok lesz mire megérkeztek és végig, vagy panzióba mentek. Vagy egyszerűen mondja azt hogy idén a baba miatt panzióba mentek, ennyi. Az, hogy ők nem hajlandók jönni hozzátok egy napra sem, minden elmond róluk... Meg sem érdemlik hogy lássák az unokájukat.
Egy 2 hónapos csecsemőnek legjobb helye ÚTON van, tényleg. Meg panzióban, vagy 15 fokos szobában. IMÁDNI fogja! JA, hogy még nem tudja elmondani mit (nem szeretne), ha meg bőg, akkor rá lehet fogni, hogy hasfájós.
Nem hiszem el, hogy olyan elrugaszkodott dolog lenne, ha fél éves koráig nem abajgatnák.
Nem bross, vagy nerc, hogy mutogatni kelljen.
Egy kisbaba az első pár hónapban a legrugalmasabb, bárhova viheted, nem zakkan meg rajta. Alkalomadtán belefér egy pár napos kiruccanás, vagy éppen egy lagzi. Nyilván figyelemmel kell rá lenni, mert nem bír annyit, mint egy nagy, de vihető. Tudom, enyémnél is kérdéses volt 4 hónaposan, dokival konzultáltam. De a kisebbik 2 hónaposan is végigaludta a 3 napos konferenciát kiállítással, semmi baja nem lett. Az autóutat meg remekül bírják még ilyenkor, gyakorlatilag ahogy elindul az autó elalszanak. Első gyerekesek esnek abba a hibába, hogy ők alkalmazkodnak a babához, többedik gyereknél már a baba alkalmazkodik a családhoz.
Továbbá én sem altatnék 15 fokban egy babát, akármennyire is ez a szokás máshol.
44, nem hiszem el hogy ilyen értetlen vagy :(
Az úton nem lesz baja a gyereknek, az hogy te félted az a te dolgod. Érthető ez is, mások vagyunk. Az meg teljesen mindegy a gyereknek hogy panzióban vagy otthon alszik (a 15 fokos szobában senki nem altatná a gyereket).
Mi is vittük a nem egészen 2 hónapos gyereket 2 órás útra, és azóta is visszük legalább egyszer havonta. A gyerek megszokta a kocsikázást, azóta sincs vele semmi gond, 2 éves most.
A kocsiban míg pici volt, mindig aludt. Ha éhes volt megálltunk és megetettem. Nyűgös mondjuk soha nem volt, de ha az lett volna megállunk és kiveszem. Mindig volt nálunk kaja, ruha, stb, ha 1-2 órára lerobbannánk, ne legyen hiánya a gyereknek, de ilyen nem történt.
Hidd el hogy egy kis ésszel és felkészüléssel lehet vinni a gyereket, semmi baja nem lesz.
"2 hónaposan is végigaludta a 3 napos konferenciát" :)
Így már én is jártam, sokszor kéthónaposan :) Arra kell ügyelni, ha az ember felriad, ne kezdjen el rögtön tapsolni:)
"Nagyon bátran írtad itt, hogy ha nem lesz meleg elindultok éjszaka is haza."
Pont azt írtam,hogy nem akarok karácsony este azon gondolkodni,hogy vagy alszunk a hidegben vagy hazamegyünk sötétben.Mert télen sötétben nem biztosnságos vezetni,hiába van nekünk jól felszerelt autónk új téligumival,minden biztonsági akármivel,ha egy idióta belénkjön,mert sötétben nem lát annyira.
Egyébként vezettem rengeteget télen sötétben jeges úton,olyanon is,ahol csak abból éreztem,hogy útszéle van,hogy mér rázta a padka az autót.Tudom mi fér bele egy 2 hónapossal és mi nem.
Dédi írtam,otthonban van,nagyon beteg szegény,24 órás orvosi felügyelet alatt van.
15 fokhoz szokott ember elvan 15 fokban,20-22 fokhoz szokott meg nem.
Utazáshoz: olyan munkám van,ami párhavonta azzal jár,hogy más országba kell utaznom pár napra.Mivel a férjemnek a munkaköre olyan,hogy bármikor riaszthatják,ezért rá nem fogom tudni hagyni.Így fél éves korától fogom magammal vinni,legelőször Spanyolországba,és én gonosz,felviszem a repülőre ami lezuhanhat,és mivel még szaranya is vagyok,a kb 2x2 órás tárgyalás idejére bébiszitter fog rá vigyázni. Na bumm.
Emberek milliárdjai utaznak kocsival naponta,ebből akad pármillió párhetes kisbaba is.Ez a normális.
A férjem abbahagyta anyósék győzködését,panzió lefoglalva, anyóséknak megmondta,amint elkezdenek hisztizni,akkor eljövünk tőlük (és megyünk más rokonokhoz,akikkel találkozni akarunk,aztán kész,másnap reggel haza)
"Utazáshoz: olyan munkám van,ami párhavonta azzal jár,hogy más országba kell utaznom pár napra.Mivel a férjemnek a munkaköre olyan,hogy bármikor riaszthatják,ezért rá nem fogom tudni hagyni.Így fél éves korától fogom magammal vinni,legelőször Spanyolországba,és én gonosz,felviszem a repülőre ami lezuhanhat,és mivel még szaranya is vagyok,a kb 2x2 órás tárgyalás idejére bébiszitter fog rá vigyázni. Na bumm. "
Na ez a nem normalis. Egy gyereknek állandóság ra van szüksége. Na bumm.
Amúgy rendkívül arrogáns vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!