2 hónapos babával melyiket választanád? Családi békesség, és 15 fokban alvás vagy szállás normális helyen és hallgathatjuk sokáig?
2 hónapos a fiunk.
Karácsony másnapján mi megyünk anyósékhoz,200 km-re laknak,így valahol aludnunk kell.
Eddig náluk aludtunk ilyenkor,a férjem régi gyerekszobájában,de a fűtés katasztrofális,oda alig jut,spórolnak rajta,fagyni meg.Van elektromos ventilátoros fűtőnk,de azt meg nem engedik használni,merthogy sokat fogyaszt,de kifizetni sem engedik (bár ha egész éjjel menne se lenne egy ezresnél több a fogyasztása)
Így megmondtam,akkor alszunk panzióban,3 utcányira van is egy,hármónknak egy szoba 6ezer,le is foglaltam,alszunk ott,nem fogom 15 fokban altatni a gyereket. (nem mintha én rajonganék a hidegért,de én még csak kibirtam eddig).
Most ezen vitáznak,hogy nem árt a hideg a gyereknek,nem lesz baja,milyen már hogy mi szállodába megyünk,mikor ott a hely náluk,mit mondanak a szomszédok,stb.
Hozzáteszem,a spórolásuk nem indokolt,két jólkereső emberről van szó,viszont beléjük ivódott hogy spórolni kell,képesek a penészt leszedni a kenyérről és megenni.
Ti mit csinálnátok?
(én már döntöttem,ha nem alhatunk melegben (meleg=20-21 fok),akkor panzió,ha ez se tetszik,nem megyünk idén)
Őszintén, ha így állnak hozzá(tok) én nem is mennék. Majd ha tudnak normális módon gondolkozni lehet róla szó. Örüljenek, hogy a 2 hónapos picivel egyáltalán megfordul a fejetekben, hogy megtesztek ekkora utat.
15 fok kevés, még a 18 is! Ne kockáztasd hogy megfázzon. Semmiképp!
Teljesen igazad van, a 15 fok nagyon kevés. Én baba nélkül se aludtam volna ott, nem ám babával.
Szerintem a férjed beszéljen a szüleivel, ne te legyél velük haragba.
"Apuka, anyuka, nagyon szívesen alszunk maguknál, ha hajlandóak a gyerekünknek olyan hőmérsékletet biztosítani, amit mi, a szülei, helyesnek tartunk."
Nekem még nincs gyerekem, de a saját szüleim is ilyenek, jobban tudják, mi jó nekem, mint én. Függetlenül attól, hogy felnőtt vagyok. Amikor mondtam, hogy egyébként minden egyes alkalommal betegen jövök haza tőlük, természetesen én voltam a nyamvadt.
Aztán közöltem hogy oké, nekem erre semmi szükségem. Akkor vagyok hajlandó hazautazni, ha a szobában, ahol alszom, olyan hőmérséklet van, amit ÉN jónak látok. Ha ez számukra nem elfogadható, akkor ez esetben szívesen látom őket nálam, de készüljenek fel, hogy 20+ fok lesz a lakásban.
Érdekes módon azóta, hogy ezt elmondtam és látták, hogy komolyan is gondolom, ha utazom, már előre felfűtik a szobám :)
Nem fogadnak el semmilyen segitséget,bátr rá sem szorulnak. Még régebben (3-4 éve) próbálkoztunk ezzel,akkor még csak én fagytam meg,de akkor azért állt a bál,mert mit mondana a fahordó ember,hogy nem ők fizetik (nem,pénzt sem fogadnak el,bár kb 10 millió megtakaritásuk van,plussz kiadva lakásaik,mi segitünk a befektetéseikben,ezért tudom,hogy nincs ok a spórolásra)
A férjem kommunikál velük,nem én.
Azért mi megyünk,mert egyrészt nekünk van autónk,nekik nincs aki vezetné, másrészt nekik állataik vannak,amiket nem hagynak ot egy napra se senkire.
Így ők az elmúlt 5 év alatt még a lakásunkat sem látták,pedig ajánlottuk mást azt is,hogy reggel elhozzuk,este hazavisszük őket,de nem.
Utazni mindenképp utazunk,nem csak anyósék vannak akik miatt (ha csak ők lennének,nem mennénk),hanem más rokonok miatt is,akik szeretnék látni a picurt,pl a dédimama.
Egyébként nem értem mire spórolnak,nem vesznek soha semmit,nem mennek sehová,dolgoznak látástól vakulásig.
És nem is a fiukra akarnak hagyni vagyonokat,mert soha egy forinttal nem támogatták (bár soha nem is várta el,ketten építettük fel az életünket).
Mintha velük temetnék a vagyonukat.Nem értem az ilyen embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!