Szerintetek jobb tisztázni anyóssal, hogy mi nem tetszik, vagy hagyni kell, jobb a békesség?
Nem lakik velünk, de azért találkozunk heti 2szer általában. Komoly bajok nincsenek, jól kijövünk, de azért vannak bizonyos dolgok, akik nem tetszenek, amikkel megbánt, ami rosszul esik, de ezeket nem nagyon szoktam mondani neki, mert borzasztó sértődékeny és bárki(a fia is) bármit mond neki kiakad, elkezd sírni, hogy mi őt csesztetjük, meg ilyenek.
Akkor az a megoldás, hogy hagyjunk rá mindent? De akkor meg azt hiszi, hogy igaza van.
AMúgy nagyon jó ember és szeretem is, sokat tett értünk, azt elismerem, csak néha vannak húzásai, ami felett nehezen hunyok szemet.
Meg kell mondani : már csak azért is ha nem beszélsz vele akkor elkezd uralkodni feletted :
anyám hibájából tanulva írom ezt : soha nem mert szólni semmiért ,igy a nagyi azt hiszi ,hogy ő az atya úristen . ha annak idején anyám leállitja és látja a nagyi ,hogy egy suly csoportban vannak . másképp lenne sok minden :
Én tanulva ezekböl megmondom ha valami nem tetszik ,még ha veszekedés is van belőle : Nem is tud anyósom mit csinálni ,felmérte az erő visszonyokat :belátta ,hogy nem kell mindenbe bele szólni : A férjmnek is megmondtam ha baja van nem tetszik valami amit anyám csinál nem hallgatni azonnal szólni még akkor is ha nagy balhé van belőle : Nálunk müködik .
35/N
Szerintem ez csak attól függ, hogy milyen dolgok azok, amik nem tetszenek.
Piszlicsáré dolgok miatt én nem generálnék veszekedést. De ha ezek a dolgok nagyon zavaróak vagy beleszól az életetekbe, akkor szóvá tenném. Pont amiatt, hogy ne nőjön a fejetekre!
Meg kell mondani : már csak azért is ha nem beszélsz vele akkor elkezd uralkodni feletted
Ez nem minden esetben igaz. Mivel minden ember más, így nem lehet ezt kijelenteni. Az, hogy anyós hülyeségeket mond, bár nálunk inkább após, azzal nem fog uralkodni felettem. Sógornő mindig mindennel vitába szál, nekem mondja magáét, hogy após ezt mondta, anyós azt, ő meg megmondta a magáét, és csak a vita van, semmi sem változik. Csak épp ő a kötekedős meny.
Ezért mondom, kis dolgokat rájuk kell hagyni. Hadd mondják. Ami nagyobb, vagy jelentősebb, ott kell szólni, de amíg a vitával többet veszíthetsz, mint nyersz, addig hagyd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!