Hogyan lehetne a békesség megtartásával rendezni ezt a dolgot?
Testvéremnek és nekem vagy egy közösen örökölt lakásunk, ami albérletbe van kiadva. Az ezzel kapcsolatos ügyintézést én csinálom (mérőállás diktálás, csekkbefizetés, albérlőkkel kapcsolattartás, néha a lakás ellenőrzése, stb.), viszont a pénzt az Ő számlájára utalják (a bérleti díjat és a rezsit is). Amikor kiadtuk, nekem nem volt épp ott a számlaszámom, ezért alakult így.
Eleinte 1-2 napon belül továbbutalta, aztán 1 hét, 2 hét, stb. Mostmár egy csomó pénzzel tartozik. Próbáltam Vele erről beszélni, mondtam, hogy ha anyagi problémái vannak, szívesen adok kölcsön, de ha nincs, akkor próbálja meg ésszerű időn belül átutalni, mert az albérlet rezsijét nekem kell befizetni és az a pénz nekem nagyon szokott hiányozni, főleg hónap vége felé. Mondta mindig, hogy rendben, meg elfelejtette, meg nem volt gépközelben, meg, meg, meg... Jóban vagyunk, ezt szeretném is megőrizni, de ebből már kezd elegem lenni egy kicsit. Ha feldobnám, hogy nekem utaljanak az albérlők, azon meg besértődne, hogy nem bízok benne. De akkor mit lehet csinálni? Borítsam Rá a bilit, aztán majd megbékél? Valakinek valami jó ötlete esetleg?
Köszi a válaszokat!
Egyszerű a helyzet. Amikor legközelebb mész leolvasni a mérőórát, ha nem jársz akkor menj el, add oda a saját számlaszámodat, és kézzel javítsd le a bérlő szerződésén a számlaszámot amire utalni kell.
Amíg a tesód tartozása nincs rendezve, ne utald neki a neki járó összeget, csak ha lejárt a tartozása.
No problem.
Ha meg nem tetszik neki, akkor mondd meg, hogy fizesse ki a részedet, mert ez így nem mehet tovább.
Szerintem ezen ne lelkizz ennyire. Ha legközelebb mész az albérlőkhöz, akkor javítsátok a szerződésen a számlaszámot, és utalják a te számládra a pénzt. A felét rögtön átutalod neki, és akkor nincs baj. Beszéld meg vele, hogy ez nem bizalmi kérdés, hanem egyszerűen így praktikus, és senki sem kap kevesebbet annál, mint ami jár neki. (főleg, hogy az ügyéntézés meg rád marad)
Ha normálisan gondolkodik és nem akar lehúzni, akkor szerintem meg kell, hogy értse, és megbékél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!