Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell egy kocsikázásból...

Miért kell egy kocsikázásból ekkora ügyet csinálni?

Figyelt kérdés

Van egy srác, akivel mostanában egyre többet beszélgetek, bulikban is összefutottunk párszor.

Ma mondta, hogy karácsonyra megkapja az új kocsiját és ha van kedvem, akkor utána elmehetnék vele kocsikázni egy kicsit. Elmeséltem anyának, mert teljesen izgatott lettem, ő pedig úgy viselkedett, mintha azt mondtam volna, hogy bankot rabolni megyünk. Kiakadt, de nem tudom, hogy miért.

A srácnak több, mint egy éve van jogsija és jól vezet, ültem már mellette.

2015. dec. 22. 23:53
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
67%

Nem kell őrültnek lenni hozzá, hogy fejre álljon az új kocsival, amivel villogni akar a csaj előtt, aki bejön neki. Elég, hogy fiatal, viszonylag friss jogsival (egy évnyi vezetés apu kocsijában, hétvégenként csak kóstoló), és el se tudja képzelni, hogy őt is érheti baj.

Én is félteném a lányomat ettől.

2015. dec. 23. 00:31
 12/36 anonim ***** válasza:
79%

"egy évnyi vezetés apu kocsijában"

Pont ezek vezetnek a legveszelyesebben. Marhara tapasztalatlanok meg, de magukat baromi jonak tartjak, mert mar nem fulladnak le a piros lampanal. Statisztikak is bizonyitjak hogy az egy eves jogsisok a legszarabb soforok.

2015. dec. 23. 00:34
 13/36 A kérdező kommentje:

"egy évnyi vezetés apu kocsijában, hétvégenként csak kóstoló"

Nem apu kocsiját használta, naponta ült kocsiban, minimum 1 órát biztos. De vezetett már 9 órát egyhuzamban, akkor sem volt gond.

Baleset azt is érheti, aki már 30 éve naponta vezet.

2015. dec. 23. 00:35
 14/36 anonim ***** válasza:
35%

"Baleset azt is érheti, aki már 30 éve naponta vezet."

Igy van, csak sokkal kisebb a valoszinusege.

2015. dec. 23. 00:41
 15/36 anonim ***** válasza:
70%
Álnaiv kérdés. Ha meg nem, húsz ev múlva rájössz a válaszra.
2015. dec. 23. 01:10
 16/36 anonim ***** válasza:
79%

Nem is tudom.

Van egy srác akit szüleid nem ismernek. De igazából te sem ismered régóta. Ennek a srácnak ( akit senki nem ismer ) 1 éve van jogsija, de nem tudjátok hogy hogyan vezet ( és hogy milyen ember ). Ő azt mondja, hogy elvisz kocsikázni 2-esben. Ami jó esetben tényleg csak ennyi, elmentek valahova és vagytok. Vagy elmentek "valahova" kettesben és "valamit csináltok". Na nem mintha ilyenkor nagyon számítana a beleegyezésed, meg hogy szűz vagy ( jó esetben azt mondja a srác hogy akkor ne legyen semmi, de nem ismeritek szóval nem tudjátok mit fog mondani ). Vagy akár ( legrosszabb esetben ) elmehettek "valahová" 3-an vagy 4-en "kettesben".

Tényleg, én simán elengednélek, nem tudom min paráznak a szüleid.

Érdekes hogy én ezt látom, pedig én is csak 17 éves vagyok.

2015. dec. 23. 01:11
 17/36 anonim válasza:
84%
Anyukád azért akadt ki mert akár baleset is lehet belőle. Haverjaimmal mi is szoktunk menni kocsikázni, és múltkor mikor mentünk beütött a baj. Haverom vezetett és becsúsztunk az árokba(nem ittunk alkoholt). A kocsi totálkár. Neki szerencsére nem lett semmi baja, nekem a csuklóm rándult meg, és enyhe agyrázkódásom lett. A haveromat már p.öcsös korom óta ismerem, ezért megbíztam benne. Sz.arul jött ki a dolog. Na látod ezért akadt ki édesanyád. 19/F
2015. dec. 23. 01:23
 18/36 anonim ***** válasza:
29%

Ennyire naiv nem lehetsz. Vagy pedig nem is igaz az egész.

Kvázi egy idegen, akit ilyen-olyan bulikból aligha ismersz, akar elvinni "kocsikázni", ami nagy valószínűséggel neki nem egyenlő egy ártatlan körrel a városban. Eleve nem értem, mitől vagy olyan izgatott az ajánlatától, hiszen az autó csak egy eszköz, hogy eljuss A pontból B-be. Ha a srácnak az lenne a célja, hogy elvigyen egy normális randira, akkor azt mondta volna, nem "kocsikázni" akarna vinni.

Friss jogsis gyerek felvágna a szép új kocsijával, amit még nem is vezetett, nem is ismeri, nincs hozzászokva. Ünnepek idején, amikor amúgy is magasabb a balesetek aránya. A balesetveszély esélye mellett, anyukád helyében én sem engednélek fejest ugrani egy ilyen szituációba.

2015. dec. 23. 01:35
 19/36 A kérdező kommentje:

Állj, állj, állj!

Hol írtam azt, hogy nem ismerik?

Kiskora óta ismerik, a szüleit régebb óta, az én apám és az ő apja együtt jártak egyetemre is.

Ismerem óvodás korunk óta, csak eddig nem beszéltünk valami sokat.

Tudom, hogy jól vezet, ültem már mellette többször is.

2015. dec. 23. 01:39
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Több, mint 20 éve vezetek havi 5-6 ezer km-t, ködben, hóban, jégen is (bár mostanában ez ritka.:-)) A gyerekeim 5 éve vezetnek rendszeresen, bár messze nem ennyit, voltak párszor külföldön is kocsival, számukra ismeretlennel is, amit akkor vittek először. Számtalanszor ültem mellettük. Tudom, hogy jól vezetnek, mégsem tudok normálisan aludni, ha hosszabb útra mennek - egyszerűen azért, mert a) magamról tudom, milyen hülye lehet az emberfia huszonévesen, amikor azt hiszi, hogy balesetek csak másokkal történnek, b) mert szülő vagyok.:-) Ez ennyire egyszerű. A te esetedben duplán lehet aggódni, mert naiv, tapasztalatlan lány vagy.
2015. dec. 23. 01:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!