Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám a takarítás betege. Mit...

Anyám a takarítás betege. Mit lehetne vele csinálni?

Figyelt kérdés

Anyám a takarítás betege, senki más nem takaríthat rajta kívül, mert egyedül csakis ő képes rá, mindenki más egy szar. Egész nap takarít, én mindig mondom neki, hogy segítek, de habzó szájjal üvöltözve elzavar. Múltkor nekiálltam mosogatni amíg tergetett, erre odajött, és látszott rajta, hogy rosszul van, hogy nem ő csinálja és mondogatta, hogy jó, innen átveszem, menj innen, innen átveszem én.

Emeletes házunk van, az emeleten már csak én lakom, mert a tesóm elköltözött, szerintem úgy lenne normális, hogy azt én takarítsam, de nem lehet, mert azt is anyám intézheti. Tegnap felmostam, látta, hogy viszem fel a felmosót meg a vödröt, erre jött utánam, és folyton szidott, hogy ezt nem így kell, a felmosás nem csak abból áll ám, hogy jobbra-balra tologatom a felmosórongyot stb. Vasárnap porszívóztam a szobámban, erre tegnap beállít a szobámba, hogy ő jött porszívózni. Mondom neki, hogy vasárnap porszívóztam, erre azt mondja, hogy ott ahol a papok táncolnak, aztán porszívózott megint vagy 20 percen keresztül, a kis 3x3 méteres szobámban, aminek majdnem minden négyzetcentiméterén bútor van...

Nyaralni se mehetünk el, mert neki takarítani kell. Néha sikerül rávenni, hogy vasárnaponként lemenjünk a Balatonra, de amint hazaérünk szabályosan rosszul lesz, hogy milyen retkes a ház, holott egész nap otthon se voltunk, és azonnal nekiáll takarítani.

Folyton azt mondja, hogy minket megenne a kosz, ha ő nem lenne meg mindenkinek azt meséli, hogy senki nem segít neki itthon, holott én mindig kérdezem kell-e valamit segíteni, de mindig elzavar. Múltkor össze is vesztem vele ez miatt, megmondtam neki, hogy beteg, menjen orvoshoz, de szerinte nincs semmi baja, csak azért takarít, mert más nem csinálja meg helyette...

El akart vinni minket apu hétvégén moziba ebéd után, azért ebéd után, mert anyám este már nem megy sehova, pont lett volna egy vetítés amire odaértünk volna ebéd után, erre anyám kiakadt, hogy nem képzeljük, hogy ő otthagyja az edényeket, ő nem c***ny.

Mit lehet tenni egy ilyen beteg nővel? Egyébként takarítónőként dolgozik, mert neki csak ez a munka felel meg, minden más szerinte egy nagy szar.

2015. nov. 10. 14:13
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Egyszer mikor nekiálltam porszívózni odajött ordibálni, hogy legyek szíves akkor csinálni amikor ő nem látja.

A szobámat is mindig rendben tartom, csak néha nem ágyazok be és ezt úgy adja elő, mintha becsapott volna a bomba a szobámba. Meg mindig kioktat, hogy ezt nem így kell, azt nem úgy kell, állandóan lesi, hogy mit hogyan csinálok.

Mondta hogy szedjem fel a diót, 3 szemet nem vettem észre, erre elkezdett üvölteni, hogy köszöni szépen az ilyen segítséget...

2015. nov. 10. 14:20
 2/19 anonim ***** válasza:
97%

Jesszusom:( Sajnállak. Érdemben sajnos nem tudok segíteni. Valahogy el kellene vinni dokihoz, ez nagyon durva.

29N

2015. nov. 10. 14:22
 3/19 szántóvető ***** válasza:
11%

ez egy aranyos történet,ha te találtad ki akkor kiváló meseíró lesz belőled.

sok mindent nem tehetsz,max ráhagyod.de ez még mindig jobb mintha az ellenkezője lenne és egész nap a tv-t nézné.(asszem könnyű neki ajándékot venni,kap valami takarítással kapcsolatos cuccot és örül neki.)

csupa öröm lehet vele az élet.lány vagy?

2015. nov. 10. 14:23
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen lány vagyok, és sajnos nem én találom ki, minden betűje igaz.
2015. nov. 10. 14:26
 5/19 A kérdező kommentje:

Szerintem még az is jobb lenne, ha egész nap tévét nézne. Ott is koszt lát, ahol nincs.

Én megcsinálnám amit meg kellene, és nem lesném állandóan, hogy mit lehet takarítani.

2015. nov. 10. 14:28
 6/19 anonim ***** válasza:
94%

orvos látta már?

dolgozik vagy csak takarít egész nap?

am apáddal menjetek el akkor ketten moziba, oszt kész

2015. nov. 10. 14:32
 7/19 anonim ***** válasza:
97%
Én meg hiszek a kérdezőnek, mert az én anyám is ilyen. Míg otthon laktam, még a kávés csészémet sem moshattam el magam után, mert úgysem jól csinálom. Erről azóta sem szokott le, és nem is sűrűn látogatjuk. Bezzeg ha ő eljön, ő az egyetlen aki nem veszi le a cipőjét, mert hogy az övé nem koszos. Persze, mert a levegőben jár ugye?
2015. nov. 10. 14:40
 8/19 anonim ***** válasza:
92%

Ez szörnyű lehet...:(

Nyilvánvalóan ez nem normális, valami pszichés zavara lehet, szakember segítsége kéne mindenképpen.

Nekem az jutott eszembe rögtön, hogyha megoldható, vegyétek fel titokban kamerával és szembesítsétek a viselkedésével. Ha kívülről látja magát, hátha rádöbben, hogy ez nem normális...

2015. nov. 10. 14:48
 9/19 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, az egyértelműen kényszeres cselekvésnek tűnik.

Ha valaki ezt felismeri, és változtatni akar, akkor van rá terápiás segítség, de ha anyukád szerint ez így rendben van, jól érzi magát így és nincsen betegségtudata, akkor egy pszichológus sem tudna neki segíteni az akarata ellenére, nemhogy ti.

Mást nem tudsz tenni, mint elfogadod, hogy a saját kényszeres viselkedésének a rabja, és amíg nem költözöl el, alkalmazkodsz hozzá olyan mértékig, ahogy muszáj, mert mást nem tudsz tenni.

2015. nov. 10. 14:50
 10/19 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem is kényszere. Az egy dolog, hogy a takarítás a hobbyja, de ez már tényleg túlzás ha az egész család életminőségét is lerontja.

Kéne neki vmi új hobby, ami után takaríthat eleget:P

A viccet félretéve édesapádnak kéne rávennie, hogy keressen egy pszichológust, de amíg magától nem akar változni, nem nagyon tudsz tenni semmit.

Nem tudom mennyi idős vagy, de kollégiumot javaslok amint lehetséges.

2015. nov. 10. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!