Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednétek ezt a 12 éves...

Megengednétek ezt a 12 éves lányomnak?

Figyelt kérdés

Van egy 12 éves, a kamaszkor felé rohamosan haladó lányom. Kitűnően tanul, eddig csak egy 4-ese volt, az is csak tévedésből, de mindegy. Nyolcosztályos gimibe jár.

A kedvenc énekesnője reklámoz valamilyen szempillaspirált (Miss manga volume) és nagyon szeretné megvenni magának a zsebpénzéből. A kérdés csak az, hogy ti megengednétek a 12 lányomnak azt, hogy szempillaspirált hasznàljon? (Eddig nem hasznàlt sminket, és egyedül a szempillaspirált használná)

2015. dec. 18. 05:13
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
22%

" ha szolid sminket fog használni"

Hát ezzel a spirállal nem, ugyanis olyan, mintha belepislogott volna az illető egy üveg szilvalekvárba. Erős műszempilla hatást okoz.

Ettől függetlenül lehet, hogy megvenném, de a suliban naponta nem használhatja. Csak ritka alkalmakkor.

Akárhogy is nézzük, nem 12 évesnek való az ilyen durva szempilla festés.

2015. dec. 18. 12:17
 42/55 anonim ***** válasza:
97%

"Hát ezzel a spirállal nem, ugyanis olyan, mintha belepislogott volna az illető egy üveg szilvalekvárba. Erős műszempilla hatást okoz."

Lósz*rt. Az összes szempillaspirál reklámban MŰSZEMPILLA van a modelleken!!!!! Az csak a duma része, hogy 3-szor 4-szer hosszabbak meg dúsabbak lesznek a szempilláid. Ráraknak a modellekre egy hosszú, dús műszempillát, hogy elhidd, hogy így fogsz kinézni tőle...

2015. dec. 18. 12:22
 43/55 anonim ***** válasza:
66%

Erre a spirálra gondolsz?

[link]

Mert itt lehet nyerni is, igaz, két hónap múlva lesz a sorsolás, de érdemes megpróbálnia! Ha nyer, megmarad a pénze. Bár én felesleges pénzkidobásnak érzem (3000 forint egy olyan spirálért, aminél lehet kapni jobbat, olcsóbban?), de ha a gyerekem ezt szeretné, megvenném neki, bizonyos feltételekkel, pl nem sminkelhet a suliban, de otthon gyakorolhat. Ráér még bőven arra, hogy mindennap sminkelje magát.

2015. dec. 18. 12:29
 44/55 anonim ***** válasza:
79%

Egyet értek az előttem szólóval, és ezt sminkesként mondom! Szempillaspirál és szempillaspirál között nincs egetrenfető különbség, legfeljebb a tartósságában. A kefe ami számít, egy normális fajta nem fogja csomókba összetapasztani a pillákat. Ha nem 77 rétegben keni fel, nem lesz "pókláb" hatású.

A műszempilla hatás pedig mese habbal, egy szempillaspirál nem fogja dúsabbá, vagy hosszabbá varázsolni, csak a meglévő szálakat emeli ki. Léteznek olyan spirálok is, amelyek műszempilla szálakat tartalmaznak, és azt tapasztják a meglévőkhöz, de ezek professzionális termékek, ilyet nem kapsz drogériákban.

2015. dec. 18. 12:36
 45/55 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem ez a fajta cucc pont kölyköknek való.

14 éves kor felett már cikinek is érezném.

23/l

2015. dec. 18. 12:47
 46/55 anonim ***** válasza:
36%
Simán megengedném, egy szempillaspirál nem nagy ügy. Annyira nem feltűnő ám, jó, persze, ha eddig nem sminkelte magát egyáltalán, akkor látszani fog a különbség, de nem olyan nagyon brutális, mint a reklámban (a reklámban amúgy műszempilla van a csajon).
2015. dec. 18. 15:59
 47/55 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kedves és kevésbè kedves válaszokat is. Az, hogy pár ISMERETLEN ember ledrogosozza a számukra ISMERETLEN lányom jövőbeli képét maximális bunkóság.

Arra jutottam, hogy veszek neki egyet, de ketten elmegyünk a drogériába és majd választ magának. Ha lájtosat választ, akkor a suliba is megengedem neki.

Annak a válaszolónak pedig külön köszönöm, ali linkelte egy nyereményjátékot :) Beneveztünk.

2015. dec. 18. 18:46
 48/55 anonim ***** válasza:
100%

Jaaaaj, hagyjuk már ezt a dumát, hogy most csak szempillaspirál, de aztán cigi, meg tűsarkú meg tudom is én. Azért mert a ti szüleitek nem tudták hol a határ és nem tudtak megnevelni titeket, még nem jelenti azt, hogy mindenki más is ilyen. Most egy darab szempillaspirál. Nem is volt róla szó, hogy mindennap kikeni magát, lehet sőt biztos, egyelőre csak alkalmakra venné. 12 éves kamasz kislány, nyilván vannak ilyen jellegű igényei. Ha úgy lett nevelve és a szülei is észnél vannak, úgy is tudni fogja hol a határ.

A 19 éves leányzónak üzenem: oké, hogy te nem sminkeled magad, de áruld már el, hogy szerinted ez itt kit érdekel? A smink elmondom neked mire jó: hogy jól érezd magad. Szereted már magát a procedúrát, ahogy elkészül és szereted viselni is. Azért valljuk már be, az átlag hétköznapi nő nem vakolja ki magát annyira,, hogy azzal becsapja a világot. Sajnálom, hogy te így látod, de nincs igazad. Ez most kb ugyanaz, hogy ha valaki nem a szakadt mackónadrágját veszi fel hétköznap, azzal is becsapja a világot? Hiszen otthon sem kiskosztümben van... Egy alapsmink a mai világhoz igenis hozzátartozik. Ugyanezen logikán elindulva nincs értelme sem a parfümnek, ékszernek, csinosabb, alkalmi ruháknak és még lehetne sorolni.

2015. dec. 18. 19:15
 49/55 anonim ***** válasza:
100%
A 19 éves lánynak én is üzenem, hogy nagy baromságot mondott. Nincs olyan, hogy valaki akkor csodaszép, ha egy nagy pattanás éktelenkedik az arcán és nem fedi el korrektorral vagy alapozóval. Nem kell átesni a ló túloldalára, itt nem 5 kiló vakolatról van szó, hanem normális sminkről. A bőrhibák elfedése pedig nem becsapás, mert nem a kinézet teszi az embert, hanem a viselkedés és a jellem.
2015. dec. 18. 20:16
 50/55 anonim ***** válasza:
89%

Én megengedném a lányomnak 12 évesen a szempillaspirált. Én 13-14 éves korom körül kezdtem sminkelni, akkor már szemceruzával is kihúztam kicsit... de ugye a világ rohan, sok 14 éves 20 évesre festi magát. Szerintem egy szempillaspirállal olyan túl erős sminket amúgy sem lehet elérni, és legalább érzi, hogy megérted, hogy nem tiltod egy ilyen apróságtól tulajdonképpen.

Én még ráadásul táncolni is beiratkoztam akkoriban, ami a nagyszülők szerint rendkívül erkölcstelen. Most egyetemre járok, 2,5 év múlva dr. lesz a nevem előtt, nem cigizek, nem vagyok drogos, csak ritkán iszom, és lehet hogy ez pont annak köszönhető , hogy a szüleimmel abszolút minden ilyet meg tudtam beszélni.

2015. dec. 18. 23:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!