Megengednétek ezt a 12 éves lányomnak?
Van egy 12 éves, a kamaszkor felé rohamosan haladó lányom. Kitűnően tanul, eddig csak egy 4-ese volt, az is csak tévedésből, de mindegy. Nyolcosztályos gimibe jár.
A kedvenc énekesnője reklámoz valamilyen szempillaspirált (Miss manga volume) és nagyon szeretné megvenni magának a zsebpénzéből. A kérdés csak az, hogy ti megengednétek a 12 lányomnak azt, hogy szempillaspirált hasznàljon? (Eddig nem hasznàlt sminket, és egyedül a szempillaspirált használná)
Most ha így visszaemlékezek magamra 12 évesként, már menstruáltam, már volt testszőrzetem. Szóval erősen kezdtünk kamaszodni. Szerintem anya ledobott sminkjét már 10 évesen megkaptam. Otthon jókat bohóckodtunk vele, mivel itt ki is éltem magam, nem volt a tiltott dolog érzése, így nem is nagyon akartam sminkelni 16-17 éves koromig. Persze előtte is volt néha smink egy pici, lagziba vagy iskolabuliba egy kevés meg volt engedve. Színes ajakápoló, zselés szempillaspirál, meg egy kicsi szemhéjpúder. Sokan azt hiszik, ha tiltják jobb, pedig nem, csak majd titokban fogja csinálni. Szerintem játszadozni, otthonra nyugodtan kaphat egy kevésbé erős spirált. Meg ha alkalom van ritkán használhatná. Szóval én ennyit engednék.
26 N
Én gyerekkoromban mindig sminkkészletet kértem karácsonyra, imádtam vele játszani. 12-13 lehettem, amikor megkaptam az első komolyabb szempillaspirálomat és szájfényemet. Ezeket iskolai ünnepségeken, évzárókon már használtam is, ahogy minden korombeli lány. Ahogy teltek az évek, egyre jobban megszerettem ezt a dolgot, 16 évesen már komplett nappali és alkalmi sminkeket készítettem, nem csak magamnak. 19 évesen tanfolyamot végeztem, és most, 22 évesen sikeres divatsminkes vagyok, és imádom a munkám!
Tehát ha a lányod szeretne egy szempillaspirált, javaslom, engedd meg neki. Ha más nem, akkor otthon hadd gyakorolja, segíts neki, tanítsd meg hogyan használja. Lehet, hogy ő lesz a jövő Svetlana Viznuk-ja! :) Mert ez lehet egy hobbi, egy szenvedély, sőt, művészet is!
De ártani biztos nem fog ezzel senkinek.
Ezt??? Persze.
Azt hittem már valami komolyabb "barátjánál akar aludni" kérdés lesz...
a lányomnak már 10 évesen volt mindenféle sminkje
de csak ha csajos buli volt akkor használták :-)
suliba utcára nem - és nem azért mert meg volt tiltva
most 14 éves ebben az évben ha 3x volt fent egy pici spirál.. és nem nem tiltom neki
szerintem nyugodtan vedd meg neki és elsőre csak otthon használja - úgyis meg kell tanulni hogyan kell, első pár alkalommal tuti szétkeni magán :-D ciki lenne ha úgy menne suliba :-D
Megengedném. Nem hiszem, hogy bármi rossz lenne benne. Jól tanul, rendesen viselkedik, most attól, hogy kifesti kicsit a szempilláját nem fog r.banccá változni.
Ez legyen a legnagyobb problémád a lányoddal, tényleg.
Szeretné, jól fogja érezni magát a bőrében, magabiztosabb lesz. Egy önmagát kereső kamaszlánynak erre a magabiztosságra szüksége van. Én a helyedben meg is tanítanám sminkelni. Tudom, egy szemfesték nem a világ, de 12-13 évesen én is elképesztően fontos és jó dolognak tartottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!