Miért kell azon kibukni hogy szempillaspirált akartam feltenni? 13l
Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de én nem a "húspiac" miatt sminkelem magam. Így érzem jól magam, számomra hozzá tartozik az ápoltsághoz.
Ennek körülbelül annyi értelme volt, mint ha azt mondtad volna, hogy ne is fésülködjön, és nyugodtan járjon koszos kinyúlt ruhákban, amég nem akar magának fiút találni.
Nem kell még neked suliba sminkelni. Otthon gyakorolj nyugodtan, vagy ha valami ünnepély van, de suliba felesleges. Mi okod van rá, hogy sminkeld magad?
Anyukádnak nem kellett volna kiabálnia
(persze, a másik oldalt megint nem ismerjük, csak a kérdezőét...)
20: Milyen húspiac? :D
Ez mekkora baromság.
Felnőttként sem azért sminkelek, hogy pasit fogjak. Hiszen már férjnél vagyok.
Meg mi az, hogy két év múlva hol fog tartani? Én is próbálgattam 13 évesen a sminkelést, néha használtam spirált vagy szemcerkát. És még harmincas koromra se jutottam el odáig, hogy útszéli vakolatot tegyek fel. Nem nő az évek számával a smink vastagsága :D
Semmi gond időnként egy kis sminkkel. Ez nem az ördögtől való.
Hihetetlen számomra, hogy még ma is ilyen fura emberek vannak. Nekünk 20 évvel ezelőtt nem rendezett senki ekkor hisztit egy kis smink miatt.
Lathatoan nehezen megy a szovegertes a kedves holgyeknek, talan iskolaba kellett volna jarni sminkeles helyett, tobb haszna lett volna.
osszefoglalom meg egyszer, hatha felfogjatok:
- nem a sminkelessel van baj, a 13 evesen torteno sminkelessel van baj. Egy gyerek ne sminkelje magat, plane nem iskolaban.
- aki tagadja hogy a sminkeles a kulvilagnak szol az maganak is hazudik. Az "en igy erzem jol magam" dumak csak szanalmas kifogasok. Gondolom amikor hetvegen otthon maradsz mert eppen nincs programod akkor nem sminkeled magad.
- Az allitas pusztan annyi volt hogy aki 15 evesen utszeli ribinek festi magat, az is egy szempillaspirallal kezdte. Ebbol nem kovetkezik az ami ellen agaltok, hogy aki 13 evesen ilyet hasznal az 15 evesen oda jut, de nincs kizarva, ez az elso lepes.
A sminkelest 15-16 eves kor folott tartom elfogadhatonak, es akkor is csak alkalomra, nem minden nap az iskolaba. 18 evesen nyilvan mindenki azt csinal amit akar, bar szerintem egy szep lanyra nem kell smink, egy rondara meg felesleges, mert nem oszt nem szoroz.
A második diploma után már nem volt kedvem iskolába járni, de azokat egész jól sikerült elvégezni sminkelés mellett is ;) egyébként veled meg az a probléma hogy nem tudod elfogadni más értékrendejét amibe belefér egy ilyen minimális festék, mert nem ezen fog eldőlni hogy valaki útszéli lesz vagy sem. Ha 15 évesen spirálozza magát akkor meg 17 éves korában fog túl sokat sminkelni? Nem értelek...
Ja és hétvégére is szoktam felkenni bb krémet, mert úgy jobban tetszem MAGAMNAK, tudod vannak olyan nők akik nem csak a pasiknak élnek és akarnak megfelelni :)
Igen, én is egészen szép eredményekkel, ösztöndíjjal végeztem el az egyetemet és kerültem be a doktori iskolába sminkelés mellett is.
"Az "en igy erzem jol magam" dumak csak szanalmas kifogasok "
Valóban, sokan nem sminkelnek, otthon hétvégén, de társaságban igenis így érzi jól magát sok nő. A legtöbb férfi sem jár otthon öltönyben vagy normális farmerben, de ettől függetlenül az iskolába farmerbe mennek a fiúk, munkába öltönybe. Ahol nem kötelező sok helyen ott is, mert abban érzik jól magukat a többiek között. Pedig lehet egy pizsamában még jobban éreznék magukat, de nem fognak abba menni, mert senki sem jár abban. A világ halad, rohan és igen a 13 évesek hordanak alap sminket és a 13 éves lányok, ahogy a kérdezőnél is láthatod igenis attól érzik jól magukat, hogy nem lógnak ki a sorból.
"egyébként veled meg az a probléma hogy nem tudod elfogadni más értékrendejét"
Tokeletes mertekben el tudom fogadni mas ertekrendjet. Csakhogy itt arrol van szo, hogy TI nem tudjatok elfogadni a kerdezo edesanyjanak az ertekrendjet, es mindenfele maradi libanak allitjatok be.
Holott csakis kizarolag o donthet arrol mit enged meg a 13 eves gyerekenek es mit nem. Ha nem engedi sminkben iskolaba, az az o szuveren joga.
Már nem azért, de neked nem megy a szövegértés. Zömében olyan válaszok hangzottak el, hogy "mi is hasonló korban kezdtük stb, mégis ember lett belőlünk, de ha anyukád nem engedi akkor csak otthonra, vagy alkalomra"
Szerintem senki nem minősítette durván az édesanyját (lehet volt ilyen is, de most ahogy átfutottam nem találkoztam ilyennel).
Nem azzal van a baj, hogy bem értesz egyet azzal, hogy valaki fiatalon sminket használjon, hanem azzal, hogy Isten és ember elleni bűnnek állítod be. Jössz a ribisre sminkelt lányokkal, mert akad egy-két hölgy, aki túlzásba esik. Pedig egyáltalán nem ez a jellemző, sőt. Ha valaki apránként megtanul sminkelni, kitapasztalja hogy mi az ami jól áll neki, valószínűleg nem fog extrém túlzásokba esni, amikor enyhül a szülői szigor.
És igen, a külvilágnak IS szól a smink, ahogy minden más is. De normális ember azért igényes önmagára, tehát nem hypo foltos nadrágban, kócos hajjal, mosatlan foggal hömbölög otthon, ha éppen nem kell sehova sem mennie. Ugyanúgy, mint ahogy nem rugdossuk a bútor alá a koszt, ha jönnek a vendégek, mert egy értelmes ember igényli a rendet és a szépet maga körül, akkor is ha az mások számára nem látható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!