Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell azon kibukni hogy...

Miért kell azon kibukni hogy szempillaspirált akartam feltenni? 13l

Figyelt kérdés
Tegnap anya látta,hogy ott van nálam a szempillaspirál.És elkezdett kiabálni,hogy mennyire nem iskolába való.De amikor nem látja hogy felteszem fel sem tűnik,hogy van rajtam sőt senki sem veszi észre.Akkor miért baj?13L
2015. dec. 11. 06:20
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
78%

volt már a kèrdès,elèg sokszor,de azèrt leírom.a szempillaspirál nagy segítsèg azoknak,akiknek világos színűek a szempillái.kicsit persze hosszabbnak is tűnik tőle a szempilla.ennyi.szerintem ez nem olyan hű de nagy dolog,èn mèg sminkelèsnek se neveznèm.

kb annyi a funciója,hogy önbizalmat adjon a viselőjènek.

szerintem nincsen vele semmi baj.

sok 12-13 èves viszont komplett alkalmi sminkben szokott iskolába menni.na az tènyleg nevetséges meg felesleges.

de egy kis szempillaspirál,esetleg korrektor a pattanásokra..hát az semmi.

èn ennyi idősen nèha egy kis szájfènyt is feltettem.

nem lettem ordas rib*anc ,se a tanulás rovására nem ment.. csak azèrt írom ezt,mert a többi kèrdèsnèl sokan írták,hogy inkább tanuljon. mintha azon az 2-3percen múlna a jó jegy,akit reggel szempillaspirálozással tölt.

[link]

hoztam egy kèpet is.

2015. dec. 11. 08:10
 12/44 anonim ***** válasza:
77%

13 évesen már legalább 7. osztályos. Nálunk ekkor kapták az osztálytársnőim az első szaktanárikat, mert szemceruzát vagy spirált vagy egyszerűen körömlakkot viseltek suliba érkezéskor. Általában nem értek egyet azzal, hogy egy kamasz már sminkelje magát, de a 13-15 év pont az a kor a saját kamaszkoromból kiindulva mikor a legjobban szükség van arra, hogy valamitől szépnek érezze magát az ember és a kérdező nem is a túlzásba eső fajtát képviseli a csak szempillaspirállal.

26 éves vagyok, szóval köszönöm egy ideje már felnőtt. Nem sminkelek, elsősorban azért, mert jobban szeretek aludni így nem kellek fel csak ezért félórával hamarabb, másodsorban béna is vagyok és egy kikent bohócra hasonlítok ha próbálkozok. De kamaszként még én is használtam szempillaspirált meg bulikon szemceruzát mégis ember lett belőlem. És nem egy szempillaspiráltól fogják idősebbnek nézni a kérdezőt, mint a valós kora. Engem pl rendszeresen 16-18 évesnek néztek már 13 évesen a magasságom miatt, pedig még mellem se volt akkor. Na már most ha a kérdező nőiesebb genetikát örökölt, akkor bizony már vannak vagy elkezdtek nőni a mellei, menstruál, épp keresi a választ arra mit jelent nőnek lenni.

De kedves kérdező abban tökéletesen igaza van anyukádnak, hogy nem iskolába való a szempillaspirál, csak nem a legjobb formában (kiabálás) hozta ezt a tudtodra.

2015. dec. 11. 08:11
 13/44 anonim válasza:
65%
Én is így kezdtem :D először csak egy kis spirál,majd jöttek körömlakkok,majd az alapozó és így tovább :D ne vidd túlzásba ez a lényeg :)
2015. dec. 11. 08:18
 14/44 anonim ***** válasza:
47%

"A sminkelést is el kell kezdeni valamikor"

Miért? Aki nem sminkel, az nem ember, vagy mi?

2015. dec. 11. 08:23
 15/44 anonim ***** válasza:
70%

A válaszolók nagy része olyan rosszindulatú, ez elszomorít :(

Szerintem azt csak a kérdező tudja, hogy az ő sulijukban mi az elfogadott. Az anyukájának nyilván van beleszólása, de nektek azért nem kéne Ennyire osztani az észt.

Kedves Kérdező, próbáld meg megértetni az anyukáddal, hogy a korodbeli lányok már bizony használnak ilyesmit. Ha suliba nem is engedi, legalább otthon és hétvégente hadd rakd fel. 1-2 év múlva meg már Úgyis engedékenyebb lesz.

Hozzá tenném, én is spiráloztam a pilláimat 13 évesen, mégsem lettem sztriptíztáncosnő. Nálunk mindenki használt, és tudjuk, hogy milyen gonoszok a gyerekek, szeretik cikizni azt, akinek nincsenek meg az aktuálisan legmenőbb dolgok. Persze legyinthetünk rá, hogy nem kell vele törődni, de tud fájni, ha évekig piszkálnak.

23/N

2015. dec. 11. 08:34
 16/44 anonim ***** válasza:
58%
Ezt ezentul majd minden heten megkerdezed?
2015. dec. 11. 09:05
 17/44 anonim ***** válasza:
69%

Annak idején mi is 7-kes, 8-kos korunkban kezdtük el kipróbálni a sminkeket. Nem sminkeltünk minden nap. De volt, hogy úgy mentünk suliba, hogy ki volt húzva a szemünk és volt rajtunk szempillaspirál.

Senki sem hökkent meg rajta, pedig ez több, mint 20 éve volt :)

Sőt, sok tanár meglepte, hogy x-nek vagy y-nak milyen jól áll. Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni. Nem full sminkben ment a suliba, csak feltett egy kis szempillaspirált.

2015. dec. 11. 09:17
 18/44 anonim ***** válasza:
70%
Ennyi idősen már mi is próbálgattuk a sminkeket. Ez csak egy szempillaspirál. Nem vörös rúzst és kék szemhéjpúdert akar magára kenni egyszerre. Ebben a korban igenis fontos, hogy egy lány szépnek érezze magát, valahol ilyen tájban kezd el megerősödni az én képe. Ha mindig elnyomottnak, csúnyának érzi magát, (tudom, hogy nem az, attól, hogy nem sminkel)mert a társai (és ilyen ma a világ), már 14 évesen profin sminkelik magukat, ő meg semmit nem használ és nem is engedik visszahúzódóbb lesz, kevesebb önbizalma lesz és rosszul fogja érezni magát. Mindezt azért, mert mások szerint, akik egy másik generációban voltak fiatalok, nem helyén való 13 évesen sminkelni. Miért lenne baj megengedni? Felken egy kis spirált, észre sem lehet kb venni, de ő jól érzi magát, nem érzi úgy, hogy kilóg a sorból és kész. Ettől nem fog se megvakulni, se a szüzességét nem veszti el. 26/N
2015. dec. 11. 09:26
 19/44 anonim ***** válasza:
64%

Drága szülők, ne játsszuk már itt az álszentet.. Mikor én jártam általánosba már bizony 13 évesen bőven használtunk sminket, én pl a sok bőrhibám eltakarására, más a körömlakkokat gyűjtötte, mi a rossz ebben?? Vagy az 5 éves gyerekem is ordítsam le mikor sminkelőset játszik? Miért kell úgy tenni mintha ez hatalmas bűn lenne?? Nem centis vakolattal és füstös szemmel akar elindulni szerencsétlen.. Attól engem is kiver a víz mikor látom hogy full sminkben műszempillával vörös rúzsban mennek reggelente a 14-15 évesek, de egy spirálon balhézni..

Egy tanácsom van a kérdezőhöz, az alapozó és púder használatát kerüld ameddig csak tudod mert azoktól valóban csúnya lehet a bőröd, de egy réteg spirál bőven belefér :)

2015. dec. 11. 09:47
 20/44 anonim ***** válasza:
27%

"Attól engem is kiver a víz mikor látom hogy full sminkben műszempillával vörös rúzsban mennek reggelente a 14-15 évesek"

Gondolod ok nem azzal inditottak 13 evesen hogy felraktak a suliba egy kis szempillaspiralt?

Aztan 2 ev mulva ott tartanak hogy ugy neznek mint egy utszeli prosti.

13 evesen meg semmi sem indokolja a sminkelest, ugyanis egy 13 eves gyerek meg nem vesz reszt a huspiacon, ahol a lanyok pasit akarnak fogni. Ha nem vesz reszt akkor tok felesleges sminkelni, ha reszt vesz akkor meg baromi nagy a gond.

2015. dec. 11. 10:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!