Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek milyen mértékben...

Szerintetek milyen mértékben kell a szülőknek segíteniük anyagilag a gyermekeiket?

Figyelt kérdés
Ismerek egy házaspárt (60 évesek), akik most vettek új kocsit, életük első új autója, eddig csak használt autóik voltak. Az egyik fiuknak szüksége lenne pont most pénzre, mert máshogy nem tud lakáshitelt felvenni, amíg nem rendezi az adósságát. A másik fiuknak még saját lakása sincs, anyósáéknál laknak a párjával. Szerintetek a házaspárnak elsősorban saját magukra kell gondolniuk és a saját igényeiket kell kielégíteniük, vagy elvárható lenne, hogy a gyermekeiket segítsék? Én nem tudom a választ, elképzelhető, hogy az arany középút a megfelelő, de lehet, hogy nem. Nektek mi a véleményetek?
2015. dec. 4. 19:56
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
61%
Egy autó árából mégis, hogyan lenne lakása mindkét gyereknek?
2015. dec. 4. 20:04
 2/32 anonim ***** válasza:
72%
Kinek mi köze hozzá,hogy az öregek mivel száguldoznak.
2015. dec. 4. 20:05
 3/32 anonim ***** válasza:
84%

Autó árából nem lehet lakást venni.

A gyerekek teremtsék meg a saját egzisztenciájukat. Nyilván segíteni lehet, ha van miből, de szülők is egyszer élnek, nehogy már kötelességük legyen mindkét gyereknek lakást venniük.

2015. dec. 4. 20:09
 4/32 A kérdező kommentje:
Nem lenne belőle a két gyermeknek lakása, de valamennyi segítség mind a kettőjüknek jól jönne.
2015. dec. 4. 20:11
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

ezer és egy dolog lehet még ami miatt erre a kérdésre nem lehet normális választ adni.

megérdemlik e a gyerekek a támogatást?

kemény megtakarításokból sikerült az új kocsit megvenni?

kérték e családi támogatást?

és ha kértek miért nem kaptak?

szóval had ne soroljam még....

az én anyám is örökölt 8 milliót, és egy petákot se adott belőle, pedig egy kocsi nem ártott volna nekem sem.

inkább a házára költötte, mert egész életében egy "putriban" kellett laknia, most meg 61 évesen végre megteremtette magának azt a környezetet amire mindig is vágyott.

szóval én nem sajnálom tőle, és soha nem is hánytorgattam magamban a témát, hogy jó lett volna ha adna legalább egy másfél milliót kocsira, mert abszolút nem vagyok jó anyagi helyzetben.

ha kértem volna biztos adott volna amúgy, de direkt nem akartam felhozni a témát.

valószínűleg az említett házaspár már többet nem fog új kocsit venni, és úgy tervezik hogy ez már életük végéig kiszolgálja őket.

amúgy ez egy anonim oldal, itt nyugodtan mondhatod azt hogy rólad van szó :)

2015. dec. 4. 20:13
 6/32 anonim ***** válasza:
61%

A gyerekek a saját pénzüket költsék.

Ezen az oldalon divat lett a szülök pénzét költeni és beosztani a szülök vagyonát.

2015. dec. 4. 20:13
 7/32 A kérdező kommentje:
Ismerek olyan házaspárt is, akik 75 éves korukig dolgoztak, mind a két gyermeküket segítették/segítek anyagilag, lakásban, autóvásárlásban segítették őket, sőt még az unokáikat is segítik pénzzel.
2015. dec. 4. 20:14
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Hány évesek a "gyerekek"? Milyen szakmát, végzettséget szereztek, támogatták-e őket a szülők ebben?

Nem gondolom, hogy 60 évesen még mindig a "gyerek" (aki már javában felnőtt) igényeit kell előtérbe helyezni. A nevelés akkor sikeres, ha a szülő úgy orientálta a gyerekét, hogy

1. szerezzen megfelelő végzettséget (szakmát, diplomát, nyelvvizsgát, jogosítványt stb, a képességeknek és az érdeklődési területnek megfelelően), amivel versenyképes a munkaerőpiacon, és örömmel is végzi a munkáját

2. legyen szorgalma, önbizalma és kitartása

3. legyen rugalmas, ismerje fel a lehetőségeket és éljen okosan velük

4. legyen motivált önmaga folyamatos képzésében, fejlesztésében

5. ismerje a pénz értékét, képes legyen a beosztására és az optimális felhasználására.

Ha mindez megvan, esetleg még egy kis kezdőtőkét is tud adni neki, akkor megtett mindent, ami elvárható tőle. Ha telik rá, adhat lakást, autót, de ez nem lehet elvárás.

A szülő nem a gyerek fejőstehene és egyben mártírja. Van saját élete, ahogy a gyereknek is felnőttként. Ha nagy bajban van a gyerek, természetes, hogy - MIUTÁN minden lehetőségét kimerítette az önálló megoldásnak - a szüleihez fordul, csak olyan mértékű segítségért, ami az ő megélhetésüket, öregségüket nem veszélyezteti.

2015. dec. 4. 20:15
 9/32 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon jó kérdés, de a választ nagyon sok külső körülmény befolyásolja.

Ami az általad említett példát illeti, az én értékrendemben előrébb való a fiatalok segítése, mint az új autó, viszont az nem derül ki, hogy a fiataloknak miért nincs lakásuk, illetve miért van a hiteltartozás. Ha ez a két szülő már épp eleget segített, a gyerekeik mégsem tudnak kikecmeregni az anyagi nehézségekből, akkor lehet, hogy itt az ideje, hogy végre magukra is gondoljanak. Ha viszont csak simán figyelmetlenek, és nem is érdekli őket a gyerekeik problémája, az baj.

2015. dec. 4. 20:16
 10/32 A kérdező kommentje:
Mind a két fiú anyagilag felelőtlen egy kicsit. Diákhitel-tartozás, adótartozás van egyik részről. A másik fiú pedig mentális beteg, nehéz élete volt.
2015. dec. 4. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!