Mi a véleményetek arról, amikor a 21 éves otthon lakó, de dolgozó gyermekeiket a szülők irányítani akarják hogy mit csináljanak?
A "gyermekek" spórolnak, tehát nem költik el a pénzt, és némi pénzt adnak is haza.
Irányítás alatt értem:
- beleszólnak ha a párjával alszik. Holott a párja rendes, szintén jóravaló.
- azt mondják hogy " na majd én megmondom ki mit csinál"
Stbstb
Valamilyen szinte érthető a beleszólás, mivel együtt laknak, mindenkinek kell igazodni a szabályokhoz.
Gondolom, az a gond, hogy a párja is ott alszik. Nyilván kényelmetlen és kellemetlen lehet a szülőknek, hacsak nem valami nagy házban laknak.
Ha mondjuk egy panellakásban laknak, akkor megértem, hogy nem szeretnék a szülők a gyerekük párját kerülgetni. Néha persze belefér, de rendszeresen nem igazán.
A második mondat viszont nagyon nem szimpatikus.
Minden szülőnek joga van azt megtűrni a saját lakásában akit akar, és akit nem akar hadd ne kelljen, de azért azt is kell nézni, hogy a gyerek/fiatal mit szeretne. Nem Ő akart a világra jönni, ha a szülő nem áll úgy, h Ő most lakást vegyen Neki, és a gyerek se keres annyit, h albiba menjen akkor alkalmazkodni kell(ENE) a szülőnek is. Ha néha-néha (2htente pl) ott alszik a gyerekem párja tegye.
Kell csinálni egy házirendet/szabályokat. Abban lefektetni a házirendet a gyerekkel szemben, hogy ez akkor is az én lakásom és ezeket légyszi tartsd be, mert már e is részben önálló vagy stb. Lakáson kívül azt csinálsz amit akarsz csak, ha éjjel találsz haza ne ébressz fel, ilyenek. És akkor béke lesz. :)
25/N
Sajnos sok szülő egészen haláláig leragad a gyermeke 12 éves koránál.. birtokolni akarja, mindent tudni akar róla, stb... elég gáz, szerencsére szüleim nem ilyenek..
21/L
21eves vagy,önàllo ,màr felnöttėl!!!ne enged hogy a te ėletedet irànyitsàj a szūleid....mert mivel ott laksz,ne hogy màr 30 ėvesen is bele szoljanak az ėletedbe!!!
Ha a baràtodal komoly a kapcsolatotok.. akkor menjetek el közös albiba, jol nezetek korūl olcson el legehet kapni...30E tok 50 ig es ketten fizetitek ugy nem sok!!!àllj a talpadra !!!:)sok szerencset
A gyerek addig gyerek amig otthonlakik, addig azt csinalja amit monda szulo. Majd ha a sajat labara all, akkor az lesz amit o akar.
Mondom ezt harminceveskent, aki a sajat laban all, sot, en segitem az idos szuleimet.
Tökmindegy, milyen a gyerek párja, nem mindenki szereti ha rendszeresen ott alszik egy idegen, figyelni kell mindig, h éjszaka is megfelelő hosszúságú hálóingben menjek ki egy pohár vízért stb...
A másik probléma meg az lehet h "némi pénzt" is adnak haza. Biztos hogy elég az a némi pénz rezsire/kajára stb? A szülőket lehet hogy az is zavarja,h ok,h a gyereküket segítik és nem fizetettnek vele ki mindent, de az már sok hogy a gyerek párját is heti többször vendégül lássák, főleg ha mindkettőnek van fizetése.
21 évesen én már elköltöztem otthonról (egy szobát béreltem, a lakás többi szobáját is velem egykorúak bérelték) és oda akkor jött a barátom, amikor akart,senki nem szólt bele. Neked is ezt ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!