Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fogyjak 13 évesen, ha...

Hogyan fogyjak 13 évesen, ha anyukám nem főz diétásan?

Figyelt kérdés

Iskolai orvosi vizsgálat volt és azt mondta az orvos, hogy fogyjak le, mert kövér vagyok. Tudom. De mit csináljak?

13 eves vagyok, 165 cm magas és 85 kilo. Lány. A vérnyomásom is magas.

De ma is gulyás leves és lekváros palacsinta volt itthon. Iskolában nem ebédelek. Itthon reggelizek általában vajas kenyeret teával és viszek egy szendvicset.

Mondtam anyukámnak, mint mondott az orvos és azt mondta, nekünk arra nincs pénzünk. Soha nincs itthon pl. joghurt vagy gyümölcs.

Ma nem akartam megenni a palacsintát csak a levest, de anya azt mondta, két palacsintától nem lesz semmi bajom.

2015. dec. 2. 17:56
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
táplálkozz rendszeresen, és kérjél ilyen egészségesebb ételeket, ne zsömlét egyél akkor reggelire, mert a péksütik nagyon hizlalnak, hanem akkor joghurtot, gyümölcsöt, joghurtból is a lájtosat.... és ha nem akarsz jó nutellás kakaós lekváros palacsintákat enni, akkor ne egyél, vagy ne kettőt egyél csak egyet....meg lehet sportolni is...nem tudom sportolsz-e valamit, de veszel egy futócipőt és elmész futni, először kocogni....de úgy azért le lehet dolgozni a zsírt elég rendesen, ha az ember mozog, kerüli a szénhidrátok túlzott mértékű fogyasztását....nem kell semmi extra, csak elhatározás, és következetesen végigcsinálni. vagy iskolaorvost megkérdezni, hogy mit javasol, vagy szakemberhez utaljon be, és akkor ingyen bérmentve meséljen a táplálkozásról, vagy neten is amúgy sok mindent lehet találni ezzel kapcsolatban, ez szerintem nem pénz kérdése...
2015. dec. 2. 20:18
 32/38 anonim ***** válasza:

az iskolai orvosod nem túl nagy elme.pedig ő is adhatott volna beutalót. először egy vèrkèp,utána abból kiindulva fordulj szakorvoshoz.(ha van jelentos eltèrès a normál èrtèkektől)

könnyen lehet hormon próbámád is.

a kaják amiket eszel valóban nem egèszsègesek,de ettől nem kène így meghízni,nem eszel olyan sokat.

addig is figyelj oda, este kèsőn már ne egyèl stb..ès most jön a mikulas,kèrd meg anyukádat,hogy csoki helyett gyümölcsöt kapj..amúgy valóban kamu,hogy nincs pènz rá. mármint az èppen szezonális gyümölcsök ès zöldsègek nem olyan drágák.

mi is èltünk minimálbèr mellett egy darabig,de akkor is jutott pènz zöldsègekre..olcsóbb mint a hús..

lekvár helyett meg friss gyümölcs..

akarás kèrdèse.

reggelire meg tènyleg zabkását egyèl.olcsó,finom,laktató,egeszseges,variálható

sok sikert!az orvosi vizsgálatot pedig ne hagyd ki!

2015. dec. 2. 20:22
 33/38 anonim ***** válasza:
0%
kezd el mozogni a fogyás nagyrésze itt döl el
2015. dec. 2. 21:25
 34/38 anonim ***** válasza:
12%
Látom sokan még mindig úgy vannak, hogy a mozgás a fogyás kulcsa. Hmm. Idiotizmus :)
2015. dec. 2. 21:37
 35/38 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Szerintem simán lehet a kaja, ha mozogsz is. Én alkatilag vékony vagyok(170cm, 58 kg), de elmentem egy nyárra amerikába dolgozni. Hetente kétszer mentem futni ott is, mert szeretek sportolni, mégis 10 kilóval nehezebben jöttem haza. (aztán fél év alatt eltűnt rólam a 10kg anélkül, hogy bármit is csináltam volna)

Egy dolog változott az életemben: ott minden, de minden cukros.

Most innen három megoldás van:

1) extrém sokat eszel, tehát a napi szükséges kalóriamennyiség többszörösét.

2) anyukád naponta cukros dolgokat főz (palacsinta, lekváros/egyéb cukros tészta, tejbegríz, stb) Ezekből hiába eszel normálisan, simán hizlal.

3) Valami más bajod van, amitől hízol. Anyagcsere...pajzsmirigy... de egy doki jobban tudná.

2015. dec. 2. 23:05
 36/38 anonim ***** válasza:
72%

A mozgás másodlagos, ezt mindenkinek tudnia kéne.

Ha kevesebbet eszik, de az a kevés csak zsír meg cukor, attól még ugyanúgy egészségtelen marad horribilis vérképpel. Ja, de az nem számít, csak ami látszik rajta.

2015. dec. 2. 23:17
 37/38 anonim ***** válasza:
44%

Nyilván számít, mit eszik az ember. A mozgást azért írta szinte mindenki, mert ha a fent írtakat eszi, mint mások, normál mennyiségben, s eleget mozog, akkor valószínűleg nem lesz kövér. Ha mégis irreálisan hízik, akkor orvos, kivizsgálás.

Csak mert az anya nem főz diétásan (bármit is jelentsen ez...), még nem muszáj vajas kenyeret enni bizonyára cukros teával s még bent is kenyeret enni... A tojás sem valami drága s abban azért tápanyag is van jócskán.

Joghurt és gyümölcs nem kell, azok sem állnak jól tápanyagokkal, a joghurtban jóformán nincs semmi, a gyümölcsben jó esetben némi vitamin és cukor. Nem ez igazán fontos a testnek (nem vagyok a gyümölcs ellen, ne értsetek félre... de nem olyan fontos fogyáskor, mint egyesek képzelik. simán meg lehet nélküle lenne s inkább zöldségekre koncentrálni, legalább részben nyersen).

A palacsintát én is kihagynám, a gulyásleves egész OK, az a pár galuska nem az igazi, de mondjuk a kérdezőnek úgyis mindegy, ha máskor is liszttel tömi magát (jó, tudom, nehéz elképzelni valamit reggelire és tízóraira, ami nem kenyér... de még a Net is itt van, millió jobb ötletet lehet találni, olcsón is).

2015. dec. 2. 23:25
 38/38 anonim ***** válasza:
0%

ha ennyi mozogsz, akkor nincs vmi betegséged hogy ennyi túlsúly van rajtad?

amúgy annyit tehetsz, hogy kevesebbet eszel az otthoni ételekből. anyád meg elég fura, hogy nincs rá pénz, mikor pl a palacsinta egy tök felesleges étel és lehetne vmi normális is helyette.

2015. dec. 3. 09:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!