Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fogyjak 13 évesen, ha...

Hogyan fogyjak 13 évesen, ha anyukám nem főz diétásan?

Figyelt kérdés

Iskolai orvosi vizsgálat volt és azt mondta az orvos, hogy fogyjak le, mert kövér vagyok. Tudom. De mit csináljak?

13 eves vagyok, 165 cm magas és 85 kilo. Lány. A vérnyomásom is magas.

De ma is gulyás leves és lekváros palacsinta volt itthon. Iskolában nem ebédelek. Itthon reggelizek általában vajas kenyeret teával és viszek egy szendvicset.

Mondtam anyukámnak, mint mondott az orvos és azt mondta, nekünk arra nincs pénzünk. Soha nincs itthon pl. joghurt vagy gyümölcs.

Ma nem akartam megenni a palacsintát csak a levest, de anya azt mondta, két palacsintától nem lesz semmi bajom.

2015. dec. 2. 17:56
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
79%

5!

Tán még fel is kellene jelenteni anyukát kiskorú veszélyeztetett miatt? Gulyásleves és palacsinta, mérgező a gyereket.

Könyörgöm, 13 évesen akkor hízik valaki ettől, ha többszörös adagokat eszik.

2015. dec. 2. 18:45
 12/38 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, arra már gondoltál esetleg, hogy sportolni kéne??
2015. dec. 2. 18:47
 13/38 anonim ***** válasza:
23%
Anyukád is kövér? ha nem, akkor hagyd a fenébe, majd a kamaszodás után úgyis lefogysz. Amúgy tényleg sok 13 évesen. Fuss, sportolj, egyél 3x egy nap. Nem a diétával van a baj szerintem, hanem hogy nem mozogsz. 13 évesen ne diétázzál, mozogjál.
2015. dec. 2. 19:03
 14/38 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem is a sport a legjobb megoldás persze kezdetben nehéz, de a haladás hetek alatt meglátszik. Pl ha elkezdesz kocogni nembaj ha az elején 2 perc után már kidőlsz én is így voltam vele.

Valami kis zsebpénzt nem kapsz amiből tudnál gyümölcsöt/egyebet venni?

Meg kérd meg hogy legalább zabpehely legyen otthon, 200 ft csak belefér. Zabkása mégis csak jobb lenne mint a vajas kenyér. Még suliba is vihetnél ilyesmit

2015. dec. 2. 19:03
 15/38 anonim válasza:
89%
14 éves voltam 103,5 kg, most 15 vagyok 53,5 kg, édesanyám hasonlóan gondolkozott mint a tiéd mégis megoldottam, csak akarni kell.
2015. dec. 2. 19:09
 16/38 gömbicica ***** válasza:
20%

szerintem sem a kajával van a baj.

diétásan ki fene főz? akkor egyél menzán ha arra "vágysz".

a mozgás!!! aaaaaaaz tud segiteni!

mondjuk azt sem tudhatjuk, hogy a serdülésnek milyen fokán állsz?

az orvos is csak annyit volt képes mondani, hgoy fogyjál le?

na ez is jó fej!

meg az a válaszoló is, aki képes volt azt válaszolni, ha tükkörbe nézel disznót látsz!!!

azért ilyet nem kellett volna irni.

a lelkivilágodat kedves KÉrdező azért ne hagyd porig alázni!

mozogj bármit is. tesi tanár nem tud segiteni valamiben?

és igyál elegendő vizet.

kóla, csoki és társaik kilőve!!!

2015. dec. 2. 19:15
 17/38 anonim ***** válasza:
24%
fel kell emelni a fenekedet és sportolni, meg kevesebbet enni, ennyi
2015. dec. 2. 19:26
 18/38 anonim ***** válasza:
79%
Ez egyáltalán nem sok kaja. Tényleg mozognod kéne. Én még az egészségügyi határértékek szélén döcögök, de mióta konditerembe járok, azóta sokkal jobb a helyzeten, érzem, hogy lényegesen kevesebb rajtam a zsír. Most már hetek óta tartom a 86kg-ot, tehát csak még többet kell sportolnom (fokozatosan), és az a maradék felesleg is le fog menni. Nyáron nagyon utáltam nagyanyámat, mikor beiratott konditerembe, de most már látom, hogy volt haszna :s Régen viszonylag sokat ettem, ma már nem annyira. Szoktam enni gyümölcsöt is, habár nekünk rengeteg zöldség-gyümölcsünk van. Én lassabb anyagcseréjű vagyok, de az utóbbi időben kicsivel gyorsabb lett. (gondolom a mozgás, és az egészségesebb menü segített) Igaz, kilóban nem fogytam (elvileg az izom nehezebb a zsííírnál), de már érzem a javulást. Tehát csak mozognod kell. Ennyi. Ahogy látom nem eszel egészségtelenül. Engem van mi motiváljon. Régen egyáltalán nem volt rajtam felesleg, csak egy rossz gyógyszer mellékhatása miatt híztam meg jelentősen (amiből azután sokat leadtam azért). Mondjuk nekem nem volt magas vérnyomásom soha (csak a kisérettséginél....). És nem kell följelenteni anyádat :DDDD 15f
2015. dec. 2. 19:31
 19/38 anonim ***** válasza:
22%
Amúgy az 50%os kommentelőnek igaza van, csak ezt a kérdező anyjának kellene így kimondani. Valószínűleg, ha már az anyja azt mondaná, hogy dagi, akkor elgondolkozna.
2015. dec. 2. 19:34
 20/38 anonim válasza:
74%

Ne legyetk már ilyen bunkók!

Komolyan mondom!

Hogy lehet azt mondani egy 13 éves gyereknek,hogy kövér disznó meg hasonlók?!Fel tett egy kèrdést,értelmes válaszokat vár!

Nem is èrtem mi bajotok van....Nincs jobb dolgokat mint 13 èves gyerekeket bántani?

Süllyedjetek el szégyenetekben!

A kèrdező gondolom így is kètsègbe van esve.

Egyèbkènt meg:sportolj sokat(akár otthon is,csak elmèsz kocogni egyet,ugrókötèl,bicikli....)

Egyèl kevesebbet(nem azt mondom hogy èhhez,csak ne egyèl sokat)

Egyèl sok zöldsèget,húst

2015. dec. 2. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!