Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fogyjak 13 évesen, ha...

Hogyan fogyjak 13 évesen, ha anyukám nem főz diétásan?

Figyelt kérdés

Iskolai orvosi vizsgálat volt és azt mondta az orvos, hogy fogyjak le, mert kövér vagyok. Tudom. De mit csináljak?

13 eves vagyok, 165 cm magas és 85 kilo. Lány. A vérnyomásom is magas.

De ma is gulyás leves és lekváros palacsinta volt itthon. Iskolában nem ebédelek. Itthon reggelizek általában vajas kenyeret teával és viszek egy szendvicset.

Mondtam anyukámnak, mint mondott az orvos és azt mondta, nekünk arra nincs pénzünk. Soha nincs itthon pl. joghurt vagy gyümölcs.

Ma nem akartam megenni a palacsintát csak a levest, de anya azt mondta, két palacsintától nem lesz semmi bajom.

2015. dec. 2. 17:56
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
26%
Jobban jársz akkor, ha a suliban ebédelsz, valószínűleg nem fogod mindet megenni. Este hat után már ne egyél semmit, inni meg csak vizet, vagy ásványvizet igyál. Esetleg órák után menj futni, ha nem bírod, egy erős tempós gyaloglás fél órára. Anyukád tudhatná, hogy az egészségednek árt, nem drágább a szénhidrát-cukormentes étkezés.
2015. dec. 2. 18:01
 2/38 anonim ***** válasza:
43%

Egyél kevesebbet és ne engedd, hogy anya szedjen a tányérodra. Magadnak szabd meg, hogy mennyi az elég. Ha mégis ő szed, vagy ha rátukmál valamit, azonnal hagyd ott. Ha anya hisztizik, akkor is. Nem szabad, hogy magas vérnyomásod legyen ilyen nagyon fiatal korban!

Mozogj többet és egyél gyümölcsöt. Az alma télen is eláll, és ha mást nem is tudsz megvenni, ezt jó volna.

Ne ülj sokat a gép előtt, és tanuld meg a belső feszültséget levezetni. Jó volna, ha filmeket tudnál nézni, amik kikapcsolnak, vagy legalább a közeli könyvtárba eljárni, olvasni. Az tényleg nem nagy pénz.

2015. dec. 2. 18:06
 3/38 anonim ***** válasza:
79%

Anyukád tájékozatlan és érdektelen...kérd meg a védőnőt, hogy írja le, amiket mondott, hátha nyomatékosabb lesz úgy. Nem fogja fel, hogy az egészségedről van szó.

Te pedig határozottabb legyél. Ha nem tudsz a minőségen változtatni, változtass a mennyiségen. Nem akartad megenni a palacsintát, akkor miért etted meg?

2015. dec. 2. 18:11
 4/38 anonim ***** válasza:
64%
A kenyér es a vaj is hízlal.
2015. dec. 2. 18:12
 5/38 anonim ***** válasza:
50%
Ostoba kifogás, hogy nincs pénz. A gulyásleves mióta olcsóbb mulatság egy adag párolt zöldségnél? És "anyukád" (igen, idézőjelben, mert VESZÉLYEZTETI AZ EGÉSZSÉGED) nem erőszakolhatja beléd az ételt, megmondod neki, hogy ennyit ettél, és kész! Mindig keresd inkább az egészséges ételeket, például, ha krumplit csinál rántotthússal, a krumplit edd inkább. Nem normális, hogy nincs nálatok otthon gyümölcs. A zsebpénzedből vegyél multis pezsgőtablettát, az is többet ér a semminél, és minden kisboltban lehet kapni. Mozogj sokat, menj el biciklizni! De ügyelj arra, hogy NE FOGYJ TÚL GYORS IRAMBAM, mert ugyanis akkor megereszkedik a bőröd, és ráncos leszel! Csinálj táblázatot a bevitt ételek kalóriaszámáról, és ügyelj arra, hogy egy bizonyos mennyiséget ne lépj túl! És jegyezd fel, hogy melyik hónapban hány kg voltál! Remélem segítettem! Sok sikert a lefogyáshoz! :)
2015. dec. 2. 18:12
 6/38 anonim ***** válasza:
35%
És apukád? Nem tudnád megkérni, hogy főzzön inkább ő? Vagy legalább beszéljen anyukáddal?
2015. dec. 2. 18:27
 7/38 anonim ***** válasza:
39%

Én is azt tudom csak mondani, amit az eddigiek. Egyél kevesebbet, mozogj többet!

A kalória számlálást és a vércsoport diétát tudom ajánlani.

2015. dec. 2. 18:28
 8/38 anonim ***** válasza:
66%

13 évesen normál esetben, megfelelő mennyiségű mozgás mellett nem hízik el senki egy tányér gulyáslevestől meg két palacsintától. Meg kéne nézetni, milyen az alapanyagcseréd, gyerekorvos be tud utalni vizsgálatokra, pláne, ha a vérnyomásod is magas, utána kellene járni, nincs-e valamilyen endokrinológiai probléma a háttérben. Ilyenkor nem az az orvosi ellátás, hogy rászólunk a gyerekre, hogy fogyjon le.

Vannak, akiknek alkatilag lassúbb az anyagcseréjük, akkor indokolt a kifejezett diétázás és a több mozgás, egyébként elég elkerülni, ill. mértékkel fogyasztani a cukrozott üdítőket, nasikat, zsírban tocsogó kajákat.

Kérd meg anyudat, hogy főzelékeket készítsen, az is olcsó, lehetőleg kenyér nélkül, főtt tojással edd. Írták már az almát, egy-egy kiló azért csak belefér a családi költségvetésbe, de a legelső tényleg az kéne legyen, hogy kivizsgáltatod magad, és naponta tempósan sétálsz vagy kocogsz jó félórát (inkább egyet) a szokásos gyaloglás mellett, pluszban.

2015. dec. 2. 18:39
 9/38 anonim ***** válasza:
72%
13 évesen ettől nem hizol el. 3 tányér gulyásleves kenyérrel, meg 6 palacsinta, na, az hizlal. Pláne, ha mellé semmit nem csinálsz, nem mozogsz.
2015. dec. 2. 18:42
 10/38 anonim ***** válasza:
37%
Ne hibáztasd anyádat, ha keveset mozogsz, nem ugrókötelezel, nem kocogsz, nem futsz, nem tornázol otthon is.
2015. dec. 2. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!