Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem engedik, hogy beköltözzön...

Nem engedik, hogy beköltözzön a legjobb barátom. Mit csináljak, hogy észrevegyék, ez nekem így nem jó?

Figyelt kérdés

Kaptam egy lakást, amikor kiderült, hogy felvettek az egyetemre. Jó helyen van, biztonságos, teljesen új, gyönyörűen van berendezve és tágas.

Viszont nem szeretek benne egyedül lenni és ez azért gáz, mert egyedül lakom... Viszont a legjobb barátom összeveszett a szüleivel és kiköltözött abból a lakásból, amit vettek neki.

Most 3 haverjával lakik, de azt mondja, hogy katasztrófa velük az élet. Ezért kitaláltam, hogy költözzön hozzám, úgyis van még egy szabad szobám és mi mindig jól kijöttünk, ugyanolyanok vagyunk, ugyanazokat a dolgokat szeretjük.

Viszont anyáék ezt nem akarják, mert hogy milyen már, hogy egy fiúval lakom együtt, akivel nem vagyok együtt...

De nem szeretek egyedül lakni. Először még jó volt, de már nem, hogy nincs senki, akihez szólhatnék itthon.

2015. nov. 26. 12:35
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

# 9, Te most próbálod elérni, hogy ne akarjam, hogy ideköltözzön?

Nem a szülei rakták ki, Ő jött el a lakásból, mert az apja megzsarolta.

A haverjai pedig tényleg elég elviselhetetlenek hosszútávon. A lakásban masszív fűszag van, eddig 3x voltam ott, minden alkalommal más lányokkal találkoztam. Legutóbb azon kezdtek el poénkodni, hogy megtalálták azt a pizzát, amit az augusztusi lakásavatón kerestek és hogy vajon mozog-e már...

Jó fejek, rendesek, de a lakás egy disznóól. És nem azért, mert olyan helyről jönnének, ahol ez a megszokott. Az egyikőjük anyukája még takarítónőt is odavitt és mondta, hogy heti egyszer fizeti, csak egy kicsit legyen rend, de a fiúk nem akarták.

Mi lenne, ha összejönnék valakivel? Semmi.

Nem egy olyan ember fogja megmondani, hogy ki lehet a lakásomban, akit hetek óta ismerek. Meg nem is vagyok az a típus, aki odalenne a kapcsolatosdiért.

Tudom, milyen vele élni. Ha összeszámolom, összesen kicsit kevesebb, mint fél évet éltünk együtt 2 nyáron és nagyon jól megvoltunk. Mikor azt írtam, hogy ugyanolyanok vagyunk, szó szerint értem.

Attól, mert a szüleivel nem áll szóba, a nagyszülei támogatják elég rendesen, mondta, hogy szó sem lehetne arról, hogy ingyen lakjon itt.

2015. nov. 26. 13:31
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

És fizetne az ott lakásért?

Mert, ha a szüleidnek kellene fizetni a megemelkedett rezsit, akkor világos, miért nem akarják.

2015. nov. 26. 13:36
 13/33 A kérdező kommentje:
Én nem akartam, de ő ragaszkodik hozzá.
2015. nov. 26. 13:37
 14/33 anonim ***** válasza:
82%
Kinek kell olyan pasi, aki azt feltételezi rólam, hogy ha huzamosabb ideig van a közelemben egy pénisz, arra ráugrom?
2015. nov. 26. 13:45
 15/33 anonim ***** válasza:
46%

"a haverod meg nem igen adna bele,mivel a szülei kirakták, ôk tuti nem fognak perkálni"

"Viszont a legjobb barátom összeveszett a szüleivel és KIKÖLTÖZÖTT abból a lakásból, amit vettek neki."

(A kérdező által leírtakból az sem derül ki, hogy ez a barátja tanul-e vagy dolgozik, ha még tanul, dolgozik-e mellette, vagyis van-e önálló jövedelme, amivel be tudna szállni a rezsiköltségekbe.)

"neked vettèk meg egy esetleges jövőbeli párodnak.de nem valami jött-ment suhancnak"

"9 éves korom óta ismerjük egymást, 14 éves korom óta legjobb barátok vagyunk, ő az egyetlen, akiben 100%-ra megbízok és ez kölcsönös"

"... már az is gyanús,hogy a szülei kirakták,de most meg az állítólagos barátokkal se jön ki?"

"Most 3 haverjával lakik, de azt mondja, hogy katasztrófa velük az élet."

Szerintem jól látod, hogy ez nem feltétlenül az ő hibája. (Akár lehet az is, de nem tudjuk. Lehet, hogy nem hajlandóak maguk után rendet tartani, úszik a mocsokban a konyha, (én sem egyetlen fiú albiban láttam eddig elrettentő példákat erre), lehet, hogy hajnalig dorbézolnak, egy éjszakás alkalmi partnereket hord fel a lakásba hol az egyik, hol a másik, lehet, hogy nem tud miattuk pihenni tanulás vagy munka mellett, stb. Ha ő lenne nagyon összeférhetetlen, alkalmazkodásra képtelen ember, azt a kérdező feltehetőleg fel tudná mérni egy ilyen hosszú és ilyen szoros baráti kapcsolatban.)

(A hozzászólásodat amúgy nem én pontoztam le, és csak azért reagáltam rá, mert szerintem vagy kapkodva olvastál, vagy egy picit túl szabadon értelmeztél pár dolgot, amit a kérdező tényként leírt.)

2015. nov. 26. 13:48
 16/33 anonim ***** válasza:
38%
# 15 vagyok, félbehagytam egy időre a hozzászólásomat egy telefonhívás miatt, és most utólag látom, hogy a kérdező időközben le is írta, hogy mi a gond az albérlőtársakkal, szóval felesleges is volt találgatnom.
2015. nov. 26. 13:53
 17/33 anonim ***** válasza:
33%

15# te a kérdező ügyvédje vagy?

attól még tartom magam ahhoz,hogy ez nem jó ötlet.na meg ha olyan normális ,akkor miért ilyen gyökér füves barátai vannak?

másik dolog, hogyha olyan régóta barátok vagytok,akkor gondolom a szüleid is ismerik,legább hallomásból.kérdés,hogy miért vannak ellene akkor?

nekem sántít ez a történet,de felőlem azt csinálsz amit akarsz

2015. nov. 26. 14:03
 18/33 anonim ***** válasza:
21%
Én sem engedném!Örülj annak,hogy a szüleid egy szép lakást toltak a feneked alá.Nem is tudod,hogy milyen szerencsés vagy.Jó lenne hallgatni a szüleidre,ha már ilyen jól bánnak veled.
2015. nov. 26. 16:07
 19/33 A kérdező kommentje:
Ja, szóval amiért vettek egy lakást, mindenben teljesen igazuk van?
2015. nov. 26. 16:09
 20/33 anonim ***** válasza:
21%
Igen úgy,ahogy mondod kérdező!
2015. nov. 26. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!