Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anyukátok meghalna,...

Ha az anyukátok meghalna, elgondolkodnátok, hogy utána mentek? Azaz öngyilkosságot követnétek el

Figyelt kérdés
úgy gondolom ezt a fájdalmat nem lehet kibírni és élni így nem lehet.
2015. nov. 24. 23:11
1 2 3 4
 21/38 Kései Sirató ***** válasza:
88%

Egyetlen anya se örülne annak, hogy halála miatt a gyermeke öngyilkosságon gondolkodik. Sőt! Az a tudat tesz boldoggá (anya vagyok), hogy a gyermekeim tovább élnek.

Természetes a gyászreakció és hosszú idő alatt lehet egy ekkora vesztességet feldolgozni, de később más célja és értelme kell hogy legyen az életednek. Ha egyedül nehéz, keress egy pszichológust!

2015. nov. 25. 08:33
 22/38 anonim ***** válasza:
56%

Jézusom, dehogy gondolkodnék el ilyesmin!

Nem is értem, az mire vagy kinek lenne jó...

2015. nov. 25. 08:36
 23/38 anonim ***** válasza:
19%
Én mennék utána. Depressziós vagyok és csak az tart vissza hogy ő még él és nem akarok neki fájdalmat okozni.
2015. nov. 25. 09:22
 24/38 anonim ***** válasza:
46%

Nem, ez hulyeseg. Az elet rendje az, hogy a szulo elobb elmegy mint a gyerek.

Forditva, na az termeszetellenes es embertelen, ha a gyerekem halna meg, azt lehet hogy nem tudnam elviselni.

2015. nov. 25. 09:59
 25/38 anonim ***** válasza:
83%
Biztos, hogy nem. Nekem is van három gyermekem, akkor ők jönnének a sorban??
2015. nov. 25. 10:16
 26/38 anonim ***** válasza:
81%
Bármennyire is fájna a dolog, van egy férjem és két kisfiam, akiket biztosan nem tudnék így itt hagyni, és szerintem anyukám sem örülne neki, ha így döntenék.
2015. nov. 25. 10:25
 27/38 anonim ***** válasza:
70%
Eszembe se jutna. Vannak nála fontosabb emberek is az életemben.
2015. nov. 25. 10:27
 28/38 anonim ***** válasza:
78%
Nem.Ez az élet rendje.Képzeld el már kihalt volna az emberiség ha mindenki kinyirja magát mert meghalt apja anyja.Az élet megy tovább..majd lesz könnyebb is.
2015. nov. 25. 11:17
 29/38 anonim ***** válasza:
61%
Mivel az égvilágon semmit nem érzek az anyám iránt, ezért még csak meg sem fordulna a fejemben, hogy utána menjek (megvannak az okaim).
2015. nov. 25. 12:29
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Soha. Ugyan, miért mennék utána? A természet törvénye az, hogy az idős szülő meghal, a gyerek felnő, családot alapít és felneveli a gyermekeit.

Hidd el, sokféle fájdalmat ki lehet bírni. Azt szokták mondani, hogy "ami nem tör össze, az megerősít". Az anya vagy az apa halála tényleg komoly trauma és nehéz a gyász utána, de szó nincs itt arról, hogy az élet megáll anyuka nélkül vag a te életed teljesen értelmetlenné válik.

Ha igen, akkor valamit nagyon keményen elszúrt a nevelésedben. És ez az ő bűne.

2015. nov. 25. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!