Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha az anyukátok meghalna,...

Ha az anyukátok meghalna, elgondolkodnátok, hogy utána mentek? Azaz öngyilkosságot követnétek el

Figyelt kérdés
úgy gondolom ezt a fájdalmat nem lehet kibírni és élni így nem lehet.
2015. nov. 24. 23:11
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Friss, főleg váratlan haláleset okozhat ilyen gyászreakciót, meg teljesen más jellegűt is Nincs ezzel baj, csak nem szabad meg is tenni.

El KELL tudni engedni. Szülő is veszíti el gyermekét. Annál rosszabb talán nem is történhet a világban. Ez így volt akkor is, amikor 10 gyerekből csak 3-4 érte meg a felnőtt kort, az egykék világában ez még erősebb fájdalom.

De sem szülő, sem gyermek, sem testvér elvesztése nem fordítható vissza a magunk önkezű halálával.

Nem segít sem az eltávozotton, sem azokon akik önként vállalt halálunk után hátramaradnak. Még akkor is így van ez, ha teljesen magányos emberről van szó.

De akiket rokonok, barátok vesznek körül, azokba bele kapaszkodva meg kell erősödni, és élni tovább.

2015. nov. 24. 23:40
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem, meg sem fordulna a fejemben.

Nagyon megrázna a halála, nagyon hiányozna, de utána halni nem akarnék ahelyett, hogy meggyászolnám, megélném a fájdalmamat, a halála miatt érzett veszteséget, de élném tovább az életemet ép lélekkel.

Hálás vagyok neki, amiért megszült, amiért felneveltek. Nem dobnám el magamtól az azt életet, amit neki (is) köszönhetek.

2015. nov. 24. 23:43
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Már elvesztettem azt, aki a legközelebb állt hozzám. Van még dolgom itt, úgyhogy nem gondolkoztam azon, hogy utánamegyek - abban segít az, ami történt, hogy ha majd eljön az én időm is, akkor talán könnyebben, nyugodtan fogadom az elkerülhetetlent.
2015. nov. 24. 23:43
 14/38 anonim ***** válasza:
66%
Anyám agresszív, durva, erőszakos nő volt. Olyan aki előbb ütött, utána kérdezett. Többször volt már bíróság előtt, mert úgy megvert engem és a nővéremet, hogy csontunk is tört. 15 évesen engem úgy megvert, hogy végleges halláskárosodást szenvedtem. Amikor meghalt, már felnőttek voltunk a tesómmal. Soha egyikünk sem ivott alkoholt, de a halála hírén pezsgőt bontottunk. Soha eszembe sem jutott, hogy akár 1 napot is keseredjek miatta. Nem érdemelné meg.
2015. nov. 25. 00:53
 15/38 anonim ***** válasza:
87%
Az élet velejárója a halál is! Fájdalmas a veszteség, de nem mennék utána. Senki után... Folytatni kell az életet tovább, őrizve emlékét
2015. nov. 25. 06:37
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Ez az élet rendje. A szülők egyszer meghalnak.
2015. nov. 25. 06:58
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, a szülők meghalnak. Jó esetben előbb, mint te. Amikor majd felnőttél érzelmileg, akkor belátod, hogy ez így van rendjén, és nem akarsz majd utánamenni.
2015. nov. 25. 07:10
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Meg sem fordult a fejemben... apának szerintem már igen.
2015. nov. 25. 07:36
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

miért kellene követnem?

nagyon szeretem anyámat, de ha meghalna nem akarnám követni...ismerve őt, biztosan nem akarná ezt ő sem...

22F

2015. nov. 25. 07:43
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon közel állunk anyuval egymàshoz,de nem mennék utána.Ez az élet rendje.
2015. nov. 25. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!