Más fiatalok is ilyenek? Az én fiam 14 éves, most lett 9. -edikes, és eljár bulizgatni a barátaival (? )
Úristen 12-es, oké, hogy anno sokan emiatt vakultak meg, de azért ne gondold már, hogy azóta is ilyen az abszint...
Kérdező:
Igen, ilyenek. Mi 14 évesen nem 11-éjfélig járkáltunk ki, hanem hajnali 3-4ig, pedig még csak 17 vagyok, szóval ez nem a "régi békés időkben" volt. Mi is ittunk, cigiztünk (mondjuk az említett fű csak később jött, más komoly dolgot meg még mindig nem próbáltunk ki, szóval nem hinném, hogy ez az út a drogfüggőség felé...), buliztunk. 30 fős osztályomból pár kivétellel így viselkedtünk, pedig jó iskolába járunk, anno stabil 4.5-ös 8.-os átlag alatt esélytelen volt bekerülni.
Szerintem más iskolákban is így megy, maximum a konzervatívabb szülőket nem avatják be a gyerekek.
é már felnőtt vagyok (van 2 gyerekem...) és igen, 14 évesen jótanuló voltam, és eljártam bulizni. és volt hogy éjjel mentem haza.
szal szerintem normális.... bár most sokan lehet kiakadnak :)
Az én osztálytársaim is ilyenek voltak.Engem szigorúan fogtak.Semmit nem ért!Így is eljárkáltam, csak így hazudnom „kellett”..., ha azt szeretnéd, h úgy járjon el, h elmondja hova és kikkel, inkább ne tiltsd el.Nálam az lett az eredménye, h végül egy buliba egyszer el is szöktem, majd mire érettségiztem már nem laktam otthon...Most már minden rendben van köztünk anyukámmal, de máig szomorúan érint, h össze-vissza kellett hazudoznom, h társasági életet élhessek.
24/l
Sajnos, simán kiszolgálják alkohollal a 14-15 éveseket is bizonyos szórakozóhelyeken. Az én fiam részletesen beszámolt erről a gólyaavatójuk kapcsán (jó gimnáziumról van szó), ahol az esti afterpartyn néhány gyerek kivételével mindegyik sörözött, voltak, akik vodka-narancsoztak, semmiféle akadályba nem ütközött, hogy azt rendeljenek, amit akarnak. Más kérdés, hogy a legtöbbje két sörrel kiütötte magát. Nem tudom, hogy ez mennyire rendszeres náluk, az enyém (még) nem jár el hétvégente, nem tiltás miatt, egyszerűen nem vonzza ez a fajta "szórakozás."
Az idősebb gyerekeim (elég nagy a korkülönbség) nem kezdték ennyire fiatalon, olyan 17-18 évesek voltak, amikor egy ideig jártak ilyen helyekre, elsősorban csajozási céllal.:-) Nálunk lehetett összeverődni, nagy szobájuk van, néha 8-10 ifjonc is bent kuporgott (fiúk, vagy fiúk-lányok vegyesen), előfordult, hogy egy-kettő itt is aludt. Úgy voltam vele, hogy engem különösebben nem zavar, és inkább itt legyenek, legalább én is megismerem a baráti kört.
Az a baj, hogy a tiltás tényleg fölösleges, egy kamasznál pont az ellenkezőjét éri el vele az ember. Fontosabb az, hogy a gyerek tudja, mivel járhat az alkoholizálás (úgyis ki fogja próbálni, hacsak nem tartják üvegbura alatt), és tudjon mértéket tartani, ne hagyja elvinni magát a társaság által. Elég egy hangadó, hogy az egész csapatot rossz irányba vigye, ahhoz kell a tartás és az önbizalom, hogy ilyenkor a kamasz merje azt mondani, hogy ő ezt nem csinálja.
Egy kevés bor és sör talán még elmegy. Persze mértékkel, tényleg 1-2 pohár max. Vodka és abszint elfogadhatatlan, főleg az abszint. Persze már nem olyan erős, mint a 19. században, akkor üzletben sem lehetne venni, de azért veszélyes, mint minden más égetett szeszes alkohol.
Ja és óvatosan sötétedés után, mert a közbiztonság mindenhol gyatra. Én nem engedném ki iskolaidőben ilyen sokáig, meg, ha tetszik, ha nem neki, nem kell a nagyfiút játszani, főleg ha a föld alatt végzi idejekorán valamilyen támadás, verekedés v. drog, esetleg alkohol miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!