Szülők, ti milyen gyakran engeditek el a 16 éves (vagy hasonló korú) lányotokat a barátaival találkozni? Esetleg hasonló korúak, titeket milyen gyakran engednek el?
Ó, én 16 évesen rengetegszer aludtam barátnőmnél, este vele meg a bátyjával mentünk ide-oda (legtöbbször a kocsmába, mi karaokezni, a srác sörözni). Ezeket apának is mindig elmeséltem, ő csak annyit mondott, örül, hogy jól érzem magam.
Minden indulás előtt elmondta, hogy vigyázzak magamra, és bármi baj van, értesítsem.
Soha nem volt semmi baj, a barátnőmmel figyeltünk egymásra, meg a tesója is ránk, nem ittunk, nem húztuk a pasik agyát...
Az első "részegségem" (nem hánytam, végig magamnál voltam csak bizonytalan, meg kiestek dolgok) is 24 évesen volt, az orfűi feszten. Akkor két fényt ittunk gyors egymás után, meg söröztünk, és az kiütött. De oda már a párommal (és két barátjával) mentünk, akik vigyáztak rám,.
"Hogyan neveljünk önállótlan, életképtelen felnőtteket - 1. fejezet: A túlféltés művészete"
Én 14 voltam amikor otthonról 100km-re mentem gimibe. Ugye ekkor gyakorlatilag kikerültem a szüleim "hatásköréből". Eltelt az első év, mire nyárra hazamentem már nem szóltak bele mikor hova megyek. Rájöttek hogy fölösleges, szerencsére innentől ez nem volt probléma, nem ellenőrizgettek, nem korlátoztak aztán valahogy mégis sikerült felnőnöm. Nem lettem se drogos, se alkoholista.
Nem kamaszkorban kéne elkezdeni nevelni a gyereket, akkor már úgysem lehet. Kiskorában kell, hogy amikor eljön a kamaszkor akkor tudjuk, hogy jól neveltük és bízzunk benne. Tudjunk a támaszai lenni és ne az akadályozói. Sajnos sokaknak csak annyi a "nevelés", hogy mindent megtilt...
Nem bizalom (és nevelés) kérdése az, hogy épp ki üti le, ki rabolja ki, ki erőszakolja meg!
Amikor féltik, nem feltétlenül saját magától (lerészegedik stb...) féltik, hanem a környezettől!
Egyébként nálunk (nem volt olyan rég) az volt a szabály, hogy hétköznap nincs eljárkálás. Úgy tartották, hogy egy iskoláskorú (18 alatti) gyereknek hétfőtől-csütörtökig (illetve vasárnap), amikor másnap iskola, otthon a helye esténként.
Pénteken, szombaton mehettem szórakozni. Vagy utolsó buszig, vagy úgy, hogy biztosított volt, hogy kocsival hazahoznak.
En mehettem bulizni 16 evesen de csak ugy h Apu ertem jott amikor vege volt a bulinak, egyebkent nem engedtek el:-))))Ha meg mondjuk csak randizni mentem akkor este 10-re kellett hazaernem es ha kestem akkor telefonalnom kellett.
Elso ott alvas 18 evesen volt engedelyezve-kesobb mindent bepotoltam:-))))))))))))Viszont tokjo h a szuleim ennyire feltettek es vigyaztak ram ma mar tudom h igazuk volt:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!