Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti milyen gyakran...

Szülők, ti milyen gyakran engeditek el a 16 éves (vagy hasonló korú) lányotokat a barátaival találkozni? Esetleg hasonló korúak, titeket milyen gyakran engednek el?

Figyelt kérdés
Az osztálytársaimat egészen éjfélig elengedik, annyi a kikötés hogy ne részegen menjenek haza, legyenek társaságba és mindig legyenek elérhetők. Az én szüleim nem így gondolkodnak...suli után egyből hazamegyek, tehét egész héten vagy suliba vagyok vagy itthon. Szombatonként szeretnék eljárni az ismerőseimmel délutánra vagy estére pl kicsit kimozdulni a szomszéd nagyvárosba, ahová suliba is járok és eléggé ismerem a helyet. De ők teljesen fel vannak háborodva ha szombat délutáninként elmegyek, és fél nyolc körül érek haza...nem értem ez miért baj, itthon úgyis egész nap a szobámba vagyok, vagy tanulok vagy tabletezek, szóval olyan mintha itthon se lennék...de ők mégse akarnak elengedni, szerintük ez egyáltalán nem megszokott és elítélendő....már 16 vagyok, elég érett gondolkodású, jók a jegyeim, akkor miért ne járhatnék el? Még egyszer se voltam részeg, szóval nem az ivasról lenne szó, hanem arról hogy nem bírok itthon rohadni, mikot a többiek élik az életüket a nyüzsgő városba...szerintetek mit tegyek? Már próbáltam velük beszélni, de szerintük én gondolodok újmódian...
2014. nov. 28. 16:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Most 20 vagyok, de 16 évesen, sőt, szerintem már 15 akár minden nap találkozhattam a barátaimmal. Persze nem járkáltam el minden délután ide-oda, kedvem se lett volna. Viszont minden hétvégén elmentünk valahova, vagy beültünk egy nyugis helyre, vagy valakinél ültünk össze társasozni, vagy buliztunk, vagy házibuliba mentünk, mikor mihez volt kedvünk. Időkorlát nem volt ilyenkor sem.

Mi egy kis településen laktunk, mellettünk volt egy nagyváros, oda jártam gimibe, ott voltak a barátaim, így mindig ott töltöttem a szabadidőmet is. A szüleim hoztak-vittek autóval, mert a tömegközlekedés siralmas volt. Buli után leginkább a legjobb barátnőmnél aludtam, aki szintén abban a városban lakott. De olyan is volt, hogy a társaság ügyeletes sofőre hazavitt - mindig volt valaki, aki nem ivott. Idősebbek voltak a barátaim, mikor én 16 voltam, nekik már mindegyiküknek volt jogsija. 17 évesen én is letettem, utána én is sokszor autóval jártam bulizni, így legalább sosem ittam, bár előtte sem sokat.

Én mindent kipróbáltam abban az időszakban. Természetesen volt nagy berúgás, kerestem, hogy hol a határ, illetve füveztem is egyszer, mert kíváncsi voltam rá, milyen. Szintetikus szerekhez sosem nyúltam, ezekkel kapcsolatban a kíváncsiság is elmaradt. A szüzességemet 16 évesen vesztettem el. A felsoroltakról a szüleim mind tudtak, nagyon jó velük a kapcsolatom, nem kellett titkolóznom és nem is akartam. A cigit konkrétan előttük próbáltam ki, mert ők dohányoznak, és mondtam, hogy ki akarom próbálni. A kezembe nyomtak egy szálat, hogy tessék. Persze még meggyújtani is alig tudtam, jót röhögtek rajtam. Elszívtam azt a szálat, utána még néhányat buliban, és ennyi volt a dohányzó korszak az életemben.

Sajnos a szüleid hozzáállásán nem nagyon fogsz tudni változtatni. Reménykedj benne, hogy 18 éves korod után változni fog magától, illetve ha nem, akkor továbbtanulás esetében válaszd a kollégiumot vagy az albérletet, ott már nem fogják tudni megszabni, mikor, hova mehetsz.

2014. nov. 28. 19:11
 12/14 anonim ***** válasza:

engem ennyi idősen alkalmanként elengedtek hosszabb ideig, pl utolsó busz ami 11 körül indul a városból.

de ha valami különleges alkalom volt , kocsival értem jöttek 1-2 körül max.

nagyon alkudozni kellett akkoriban ezért.

de igazából felesleges volt ennyire harcolni ezen, most 19 vagyok , de nincs rá igényem, hogy bulizzak hajnalig, pedig már nem kéne engedély.

szerintem 16 évesen az 12-1 óra bőven jó. és fontos hogy ne egyedül csatangolj , hanem menjen érted valaki.

esetleg alkudozd ki, hogy most jön szilveszter, akkor picit maradhass később.

majd 2-3 havonta megint.. kialakul el

ha jól tanulsz meg nincs rád panasz, akkor ennyit megengedhetnénk

2014. nov. 28. 20:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Én úgy 15 éves koromtól hétvégenként lényegében bármeddig a barátaimmal maradhattam, mivel anya tudta, hogy nem az a fajta baráti társaság vagyunk, akik különféle szórakozóhelyekre járnak és vedelnek,és ez máig is így van mivel sosem játszottam el a bizalmát.

19/ L

2014. nov. 29. 10:12
 14/14 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ez azért elég durva.

Engem már 14 évesen is engedtek hajnali 3ig szórakozni (szóval 4 felé értem haza), ha tudták, hogy biztonságban jövök haza. (velük, taxival, vagy sok ismerőssel)

Pedig egyébként még egy szimpla megfázástól is féltenek - anyukámmal pl. már 2-3 hete azon veszekszünk mindennap, hogy húzzak-e harisnyát, télen combközépnél rövidebb kabáttal ki sem engednek a házból :D

Szerintem nem egészséges, hogy ennyire nem engedik, hogy rendes szociális életet élj, pedig te még rendesnek is tűnsz (nem úgy, mint én:D), és nem is akarsz sokáig kimaradni.

Egyébként van ilyen osztálytársam, mint te, hát eléggé sajnálom...(és nem csak én, hanem kb mindenki más is az osztályban)

Az ilyen szülőkkel szerintem nem sok mindent lehet kezdeni, maximum annyi, hogy gimi/középsuli után jó messzire elhúzol egyetemre/fősulira/dolgozni.

De azért én a helyedben próbálnám őket még győzködni. Ha kell, akkor megmutatnám nekik ezt a kérdést, és még sok mást ehhez hasonlót (mert rengeteg van). Ha nem gáz neked, akkor esetleg a barátaid és azok szüleit is befoghatnád segítségként.

2014. nov. 29. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!