Mit szolnál hozzá, ha a gyereked swag lenne?
nagy drága ruhák kellenének, sapka, supra cipő, vans cipő meg ilyenek.
nyakláncok, iphone 6 természetesen stb...
Szomorú lennék, hogy a gyerekem ennyire nem fogja fel a pénz értékét.
Ez a "kellenének" pedig tényleg az elkényeztetett kategória. Én nem akarnám, hogy a gyerekem ilyen elkényeztetett "csak a legdrágább a jó" típusú ember legyen, mert saját tapasztalat, hogy szabályosan büntetés az ilyen közelében tartózkodni, mert megállás nélkül mondják, hogy mit mennyiért hol vettek, és persze mások lenézése sem maradhat el.
Ha te vagy kérdező a kérdésben említett személy, akkor mondd el, miért van szükséged ezekre? Ezek csak tárgyak, és negyed ennyi pénzből jobban és szebben fel lehet öltözni. Ezeknél a termékeknél te nem a ruhát fizeted ki ilyen drágán, hanem a márkát. Az Iphone az összes tartozékával együtt kb 50 dollárt ér, ez kb 15ezer forint. Az összes többi, amit kifizetsz érte, a "márka díj". Most komolyan szerinted ez megéri? Nem hiába szidják rengetegen az iphone-t. Rossz telefon, hamar tönkremegy, ahhoz képes,t hogy mit tud, rohadt drága, és negyed ennyi pénzből sokkal jobb és tartósabb telefont tudsz venni.
A nagyon drága ruháknál ugyanez van. A Converse tornacipőt is Kínában gyártják, kb ugyanaz, mint a sima normális, átlagos tornacipő, annyi különbséggel, hogy ráragasztanak egy Converse emblémát, és lám, a pár ezer FT-os cipő hirtelen 20ezer forintba kerül. Ennyit erről.
Én ezzel a mondattal értek egyet: Határozd meg a szükség fogalmát! Ha ennyire felszínes vagy, hogy csak a legdrágábbal éred be, akkor nagyon pofára fogsz esni a való életben, amikor a saját fizetésedből kell megélned. Egy szülő sem örülne annak, ha a gyereke egy elkényeztetett, márkafüggő, csak drága cuccokat akaró ember lenne.
A swag szó pedig kb "menőt" jelent, és nem arra használják, akinek a legdrágább cuccai vannak.
Egy átlagos magyar család ilyen luxuscikkeket nem engedhet meg magának.
Ha megkeresi rá a pénzt diákmunkával, akkor azt csinál amit akar, olyan ruhában jár amiben akar.
"Ha megkeresi rá a pénzt diákmunkával, akkor azt csinál amit akar, olyan ruhában jár amiben akar."
Szerintem ezt egy normális szülő akkor sem engedné. A vázolt helyzet alapján a "swag gyerek" igencsak nincs tisztában a pénz súlyával. Én nem engedném meg a gyerekemnek, hogy a megkeresett pénzét méregdrága ruhákra költse, mert így sosem fogja megtanulni, hogy a pénzzel jól kell bánni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!