Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szolnál hozzá, ha a...

Mit szolnál hozzá, ha a gyereked swag lenne?

Figyelt kérdés

nagy drága ruhák kellenének, sapka, supra cipő, vans cipő meg ilyenek.

nyakláncok, iphone 6 természetesen stb...

2015. nov. 11. 18:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Nyáron elengedném diákmelóba. Egyrészt, hogy tanulja meg a pénz értékét, másrészt mert ha neki 100ezer kell havonta ruhára akkor nem eszünk. Szerencsére nincs ilyen elszúrt gyerekem. Megérti, hogy abból kell gazdálkodni ami van és nem követelőzik, tudja, hogy amit tudunk és amire szüksége van megkapja. Szerintem a magyar családok nagy része nem engedheti meg magának, hogy havonta százezreket költsön ruhára.

Mindezek mellett van egy olyan érzésem, hogy ezt te is tudod, csak provokálni akarod itt a népet.

2015. nov. 11. 19:02
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

#10:

"Igazad van. hagyni kell, hogy élvezze a tudomány édes izét."

Felesleges a cinizmusod.

De ha szerinted a tanulásnak csak annyi haszna van, hogy lehet a szülőt pumpolni, akkor megértem a hozzáállásod.

2015. nov. 11. 19:02
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Átértékelném, hogy mit b×sztam el a nevelésében....
2015. nov. 11. 19:11
 14/27 anonim ***** válasza:
44%

"#10:

"Igazad van. hagyni kell, hogy élvezze a tudomány édes izét."

Felesleges a cinizmusod.

De ha szerinted a tanulásnak csak annyi haszna van, hogy lehet a szülőt pumpolni, akkor megértem a hozzáállásod.

"

"

tanulásnak csak annyi haszna van, hogy lehet a szülőt pumpolni, akkor megértem a hozzáállásod."

ezek a te gondolataid, én nem fogalmaztam meg ilyesmit.

2015. nov. 11. 19:15
 15/27 DuplaKV ***** válasza:
90%

Ha lenne gyerekem, és ilyen igényei lennének, akkor pár cuccot megvennék neki a turkálóban, a többit szerezze meg a saját pénzéből (diákmunka, szülinapi pénzek, etc.), ha meg nem tetszene neki, akkor ez van. Nem vennék fel hitelt valami hülye divathóbort miatt.

Mellesleg havi 100k csak ruhákra? Én összesen nem költök ennyit egy hónapban. 40k a szobám rezsivel együtt a legnagyobb téli hidegben, havi 35-40k-t tudok magamra (étkezés, tisztálkodószerek, minden más) fordítani, de még ebből is igyekszem félretenni.

2015. nov. 11. 19:41
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

ha milliomos lennék se kapna tinikent auidit, gucci cipőt meg egyéb luxus dolgokat. főleg nem ezzel a stílussal, hogy neki ez jár...

nyilván ha anyagilag megtehetnem, akkor kapna minőségi cipőt, de nem guccit hogy felvagjon a gyökér haverjai előtt.

de bízok benne, hogy normális értekrendű lesz a gyerekem.

2015. nov. 11. 19:51
 17/27 anonim ***** válasza:
90%
Elásnám magam, hogy ennyire nem tanítottam meg neki a pénz értékét... nagyon nem örülnék neki. Most ha csak a stílus lenne meg, hát nem repesnék az örömtől, de a tinik többsége hülyén öltözködik, nem rosszabb ez sem, mint az emós meg a divatgót stílus... bár azért itt is jó, ha tartja a mértéket. Attól lennék inkább ki, ha bruták drága dolgokat követelne tőlem (én pl. elvből nem vennék Gucci ruhát, fehérjeport, legújabb iPhone-t évente a gyereknek).
2015. nov. 11. 20:12
 18/27 anonim ***** válasza:

Mivel én nem tudnám finanszírozni ezért semmit.

Ha swag lenne akkor saját bevételből tudna csak az lenni és az ő pénzbeosztásába meg nem szólok bele, hisz ha már pénzt keres akkor felnőtt ember, döntse el ő, h mire költi, csak tőlem ne kérjen kölcsön rá:P

2015. nov. 11. 21:41
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem lehet swag, de gondolkodjo ár/érték arányban. Szóval supra 40k-ért tuti felejtős. Meg elég nagy baj, ha erőn felül költekezik, mert játszani kell a gazdagot. Ismerek ilyen embereket.
2015. nov. 12. 01:30
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

A "swag" egyrészt nem ezt jelenti, másrészt ez a leírás nálam a nagyon elkényeztetett és elkapatott gyerekre illik.

Ismerek ilyet. Az illetővel nemigen foglalkoztak a szülei, csak megvettek neki mindig mindent, hogy csöndben maradjon. A gyerek egy idő után már nem érte be a normális ruhákkal, már az extra drága kellett, ha nem kapta meg, kiverte a hisztit. Természetesen fel is vágott a cuccaival, és lenéző volt azokkal, akiknek nem telik ilyesmire.

Ez baromi rossz nevelés. A gyerek a tárgyakkal pótolja azt a szeretetet, amit a szüleitől nem kap meg. Ezzel jár egy magas szintű felszínesség is.

Én nem engedném a gyerekemnek ezt, nem csak azért, mert nem lenne rá pénzem, hanem mert semmi értelme, és ellenzem az ilyen fajta felszínességet és nem kényeztetném/kapatnám el a gyerekemet.

Minél felszínesebb valaki, és minél drágább cuccokat akar valaki a felvágáshoz, annál jobban próbál valamit pótolni a lelki világában. És igen, ha ilyen gyerekem lenne, én gondolkoznék azon, hogy hol ronthattam el, nem-e adtam neki túl kevés szeretetet, stb.

2015. nov. 12. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!