Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők ellenzik az együttalv...

A szülők ellenzik az együttalvást - ki hogy puhította meg őket?

Figyelt kérdés
23 éves fiú vagyok, barátnőm 19 éves lány. 4 éve ismerjük egymást, több mint 1 éve vagyunk együtt. Szüleivel már találkoztam, ismernek (amennyit meg akartak tudni rólam azt elárultam), nem jelezték, hogy bajuk lenne velem se nekem, se neki. Mégis, az együttalvást villámgyorsan leszavazzák olyan meggyőző és kikezdhetetlen érvekkel, mint a "nem", a "mert nem", illetve a "fölösleges mert mindketten Pesten lakunk". Első kapcsolatai vagyunk egymásnak, én nem vagyok valami rosszéletű (egyetemista vagyok), ő frissen főiskolás és ő se arról híres hogy minden este kimaradna és azt se tudják kivel merre járt. Aki volt hasonló cipőben: ki hogy oldotta meg ezt a problémát? Összeköltözés sajnos anyagi okokból nem reális, meg nem is érezzük szükségességét.

2015. nov. 5. 21:54
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
20%

Én megértem a lányos szülők ellenkezését, őket még máshogy nevelték.

Ezt a korosztályt nem engedték együtt aludni, mi még megkérdezni sem mertük volna!

Van amelyik szülő nyitottabb és tud alkalmazkodni a mai igényekhez, van aki ugy érzi, ha mi kibírtuk, ők is kibírják, épp eleget vannak együtt napközben.

Ti vagytok az a generáció, akinek meg kell harcolni a szülőkkel az eltérő neveltetés miatt.

Ti már a gyerekeiteknek nem fogjátok megtiltani az együtt alvást, már természetes lesz, hogy megengeditek.

Szóval, nem tudsz tenni semmit, ha nem engedik, nem engedik! Bele kell törődni, megváltoztatni úgy sem tudod őket.

Ha valaki ott alszik, akkor az a családot kizökkenti a megszokott ritmusból, van akit ez is zavar.

2015. nov. 6. 08:35
 22/35 anonim ***** válasza:
78%
Ennyi idős "gyerekeknél" már nem szabadna beleszólni, azonban azt meg nektek kell tiszteletben tartani, ha ők azt mondják nem. Elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg nekik ez kellemetlen, nem akarnának hangokat hallani stb...
2015. nov. 6. 10:55
 23/35 anonim ***** válasza:
63%
Az én szüleimnél csak a költözés a megoldás, ők nagyon konzervatívak.
2015. nov. 6. 11:53
 24/35 anonim válasza:
Sajnos azon kívül, hogy felnőttek vagytok mindketten, mással nem nagyon tudsz érvelni. Ez így tényleg elég fura szüleid részéről, az én párom 17 éves, és már hónapok óta alszunk egymásnál. Nemrég voltunk wellnessen amit, épp a szüleimtől kaptam ajándékba. Párom szüleinek sincs ellenvetése a dologgal.
2015. nov. 6. 15:17
 25/35 anonim ***** válasza:
Ha "nem érzitek a szükségét" az összeköltözésnek, akkor ne csodálkozzatok, hogy nem engednek kamatyolni. Ne legyetek már dedósok!
2015. nov. 6. 21:44
 26/35 anonim ***** válasza:
40%

Én még mindig ott vagyok megakadva, hogy konkrétan felnőttek vagytok, más ilyen idősen (pont a szüleitek generációja) már gyereket szült, és nem aludhattok együtt. :D Ne haragudj,de ez vicc. Én először 15 évesen aludhattam a barátomnál, és nem lettem r.banc, négy évig vele jártam. :D Voltak barátnőim, akiknél nem engedték az ott alvós témát, úgyhogy nekik maradt este tizenegy után a parkban a pad. :D

20/L

2015. nov. 8. 14:04
 27/35 A kérdező kommentje:
#25: Mivel nem vagyok dedós, ezért egy egyszerű matematikai művelettel meg tudom állapítani, hogy az ő tandíjával és egy olcsóbb lakás bérleti díjával már elment 150000 forint havonta úgy, hogy nem csak egy falatot nem ettünk, még csak fűtve se volt és a csapok se voltak kinyitva. Persze lehetne álmodozni az összeköltözésről, csak még a szponzort nem találtam/találtuk meg hozzá, aki finanzírozza...
2015. nov. 13. 02:37
 28/35 anonim ***** válasza:
diakmunka a sponzor
2015. nov. 13. 09:38
 29/35 A kérdező kommentje:
Nemmondod? Mesélj még, hogy egyetem mellett hogy keressek meg havi százezret. Nem, ez nem büfé-ruhatár szak ami mellett heti 40 órában lehet dolgozni...
2015. nov. 13. 12:24
 30/35 anonim ***** válasza:

Igen komolyan nem bufe szak?

Nahat akkor szepen megvarod amig feolnott kereso ember leszel es akkor alszol a baratnoddel

szerintem egyszeru ilyen az elet

2015. nov. 13. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!