Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők ellenzik az együttalv...

A szülők ellenzik az együttalvást - ki hogy puhította meg őket?

Figyelt kérdés
23 éves fiú vagyok, barátnőm 19 éves lány. 4 éve ismerjük egymást, több mint 1 éve vagyunk együtt. Szüleivel már találkoztam, ismernek (amennyit meg akartak tudni rólam azt elárultam), nem jelezték, hogy bajuk lenne velem se nekem, se neki. Mégis, az együttalvást villámgyorsan leszavazzák olyan meggyőző és kikezdhetetlen érvekkel, mint a "nem", a "mert nem", illetve a "fölösleges mert mindketten Pesten lakunk". Első kapcsolatai vagyunk egymásnak, én nem vagyok valami rosszéletű (egyetemista vagyok), ő frissen főiskolás és ő se arról híres hogy minden este kimaradna és azt se tudják kivel merre járt. Aki volt hasonló cipőben: ki hogy oldotta meg ezt a problémát? Összeköltözés sajnos anyagi okokból nem reális, meg nem is érezzük szükségességét.

2015. nov. 5. 21:54
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a legtöbb embernek ennyi idősen már nem szóltak bele a szülei a szerelmi életébe.
2015. nov. 5. 21:58
 2/35 anonim ***** válasza:
21%
Ne más lakásában rendezkedj, nagyfiú... majd ha összedobjátok a pénzt a drága szerelmeddel legalább egy szoba-konyhára, majd ott alhattok együtt.
2015. nov. 5. 22:04
 3/35 anonim ***** válasza:
62%

Nem óhajtják hallgatni, a hogy nem készül az unoka c. mesét illetve reggel egy 4. embert sem akarnak kerülgetni a saját otthonukban.

Nálatok miért nem lehet aludni?

2015. nov. 5. 22:07
 4/35 anonim ***** válasza:
76%

Úristen, milyen emberek vannak...

Komolyan, mindenki így áll a gyerekéhez, hogy majd ha sajátod lesz akkor, meg ilyenek??

Oh my God, hálás vagyok, hogy az én szüleim nem ilyenek voltak, a párom volt, hogy minden egyes este ott aludt, ott evett, és sosem jutott eszükbe még csak kérni se semmit tőle, kifejezetten örültek neki, hogy jön. Ugyanígy tesóm párjával is. És nem kellett engedély 18 évesen sem, nem hogy 23...

Komolyan, aki a gyerekét egy tárgyként kezeli, nem biztosít neki magánéletet, kikapcsolódást, stb. az ne szaporodjon légyszi, így is elég szomorú ember van a világban, ne rontsátok meg egy fiatal életét.

A kérdezőnek:

Ha ennyire vaskalaposak sokat nem tehetsz. Mondd el normálisan, hogy felnőtt embereknek igényük van arra néha, hogy együtt aludjanak.

2015. nov. 5. 22:21
 5/35 anonim ***** válasza:
58%

19 évesen költöztem össze a barátnőmmel, nem a szüleim véleményét kérdeztem (bár megbeszéltem velük az összeköltözést, de felnőtt emberként tiszteletben tartották a döntésemet, én meg azt, hogy tudjanak az életemről).

Valaki szüljön nektek, hogy te 5 éve, a barátnőd egy éve felnőtt :)

2015. nov. 5. 22:22
 6/35 anonim ***** válasza:
64%
Van itt olyan hozzászólás amitől feláll a hátamon a szőr. Szerelmesek, persze hogy együtt akarnak aludni. Szerintetek csak otthon, csak ágyban és csak este lehet szeretkezni? Jó lehet a párotoknak. Szerintem azért nem engedik, mert nem akarják belátni, hogy a lányuk felnőtt. (rosszabb esetben meg Ennyire konzervatívak, bár kétlem, hogy nem ugyan ezt csinálták Ennyi idősen) puhítsátok őket picit. Ne azzal, hogy folyton kérdezitek, hanem próbáljatok picit a kedvükben járni "az ő szabályaik szerint játszani". Ha ettől sem tekintenek másként a dologra akkor passz.
2015. nov. 5. 22:25
 7/35 A kérdező kommentje:
#2 Nálunk se engedik, nem az a gond, hogy ott akarnék ingyenélősködni. (Mellesleg nem arról van szó, hogy minden este, csak alkalmanként.)
2015. nov. 5. 22:52
 8/35 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom, mi különös van abban, h az emberek java része rosszindulatból önző, és rendezkedik, mit hol hogyan lehet a saját lakásán.

De az se kizárt adott szülők esetén, hogy nagyon betegek, vagy nagyon zárkózott típusok, ezért nem hiányzik a saját lakásukba eggyel több személy nekik.

Utóbbi esetén azt mondom: hát ez van, meg kell érteni.

Ha viszont rosszindulat van a szülők részéről, azon meg nem csodálkozom, az emberek többsége rosszindulatú, ez nem újdonság.

2015. nov. 5. 22:57
 9/35 anonim ***** válasza:
71%

Pont a szülők hozzáállása miatt kellene érezni az összeköltözés szükségességét.

Lehet, hogy nem az együtt alvással (komolyan, ez annyira gáz, felnőttek tudjanak már önállóan aludni) van bajuk, hanem a NÁLUK alvással.

2015. nov. 5. 22:58
 10/35 anonim ***** válasza:
97%
Amit még nem értek: miért az ő szüleit kell puhítani? Azt elfogadtátok, hogy a te családodnál a nem nem, de a lányénál lehet alkudozni?
2015. nov. 5. 23:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!