Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beleszólhatnak a szüleim,...

Beleszólhatnak a szüleim, mennyit vásárolok?

Figyelt kérdés

Sose voltam elkényeztetve, odahaza elég szegények voltunk. 20 évesen elköltöztem külföldre, most már jól megy.

A szüleim sem élnek rosszul már, de inkább szeretik fogni a pénzt, mert ezt szokták meg.

Ha évente 1-2szer hazalátogatok, mindig viszek nekik valamit, bár a legtöbbet inkább a húgomnak, mivel ő még tanul, nem dolgozik.

Én sem szoktam két kézzel szórni, havi 100-150€-nél többet nem költök ruhára. Pár napja vettem egy nagyon szép egybe ruhát, és megmutattam a húgomnak képen.

Erre mesélte, hogy anyukám úgy reagálta le, hogy "Na, ez már megint vásárol?!"

Miért szólnak bele?

2015. nov. 4. 15:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
44%

A 2000 Euroból kapásból lemegy a lakbér, és ha valaki emberi kötülmények közt akar élni (azaz nem egy szoba összesen egy lepusztul környéken), az havi minimum 500-600 Euro, a rezsi 100, a kaja min. 300, közlekedés 200, akkor azért már nem igazán sok marad, ha félre is akar tenni valamit.

Emellett HAVONTA ennyi ruhát venni teljesen értelmetlen dolog.

2015. nov. 4. 19:09
 12/15 anonim ***** válasza:
90%

" itt Németországban (én 25 éve élek itt, mérnökként) nem sok mindenki engedheti meg magának."

Ne röhögtess már!!! A legtöbb nő itt Németországban SOKKAL többet költ ennél a ruhákra. Itt teljesen normális, hogy pl. a Werdich-ben veszel 150 EUR-ért cipőt és nem a Deichmannban 30 EUR-ért.

150 EUR egy kezdő átlagalkalmazott fizetésének a 10%-a, olyan, mintha otthon 8-10.000-et adnál ki, röhejesen alacsony összeg.

2015. nov. 4. 19:32
 13/15 anonim ***** válasza:
89%

"ha valaki emberi kötülmények közt akar élni (azaz nem egy szoba összesen egy lepusztul környéken), az havi minimum 500-600 Euro, a rezsi 100, a kaja min. 300, közlekedés 200, akkor azért már nem igazán sok marad, ha félre is akar tenni valamit"

Épp most röhöghetted ki magad. Hol 300 euró egy ember kajája? Max. ha nem otthon eszik. Meg 200 euró a közlekedés? Még Bécsben is csak havi kb. 50 euró egy bérlet.

De ha úgy is van, akkor is, 1200 euró betakart mindent, amit leírtál. Marad 800 (vagy több, attól függ mennyit keres..) Ebből 100-150 elmegy ruhára. Még mindig marad 650-700 eurója. Miről beszélünk?

De amúgy én mikor Augsburgban laktam 3 éve, akkor 800 euróért egy 3 szobás lakást béreltem tök jó környéken és ebben már a rezsi is benne volt internettel mindennel. Ezen kívül volt a kaja, ami nem volt több, mint itthon. A többi ment ruhára, szórakozásra stb. és még mindig maradt...

2015. nov. 4. 19:46
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt ember vagy,külön élsz,semmi joguk beleszólni, mire költöd a saját pénzed.

Túl nagy a szülői ráhatás még mindig az életedre,szüntesd meg,nem néz ki túl jól ez így.

2015. nov. 4. 21:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Biztos örülne ha kb turkáloba mennél v más levetett ruháit hordanád. Ha pénz van,nem kell mások miatt toprongyosnak lenni.
2018. jan. 27. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!