Beleszólhatnak a szüleim, mennyit vásárolok?
Sose voltam elkényeztetve, odahaza elég szegények voltunk. 20 évesen elköltöztem külföldre, most már jól megy.
A szüleim sem élnek rosszul már, de inkább szeretik fogni a pénzt, mert ezt szokták meg.
Ha évente 1-2szer hazalátogatok, mindig viszek nekik valamit, bár a legtöbbet inkább a húgomnak, mivel ő még tanul, nem dolgozik.
Én sem szoktam két kézzel szórni, havi 100-150€-nél többet nem költök ruhára. Pár napja vettem egy nagyon szép egybe ruhát, és megmutattam a húgomnak képen.
Erre mesélte, hogy anyukám úgy reagálta le, hogy "Na, ez már megint vásárol?!"
Miért szólnak bele?
a leírásból az derül ki, hogy nem szólnak bele
csak sok nekik, hogy havi 42 ezer forintot költesz ruhára
42000 idehaza sok pénz
odahaza elég szegények voltunk - pont ezért fakadt ki anyukád
NEM szólt bele, mennyit vásárolj.
Tett egy önkéntelen megjegyzést, nem neked, hanem a húgod jelenlétében, amiről te is pontosan tudod, miből fakad.
Joga van a véleménynyilvánításhoz, különösen a saját házában, fölösleges ezen fennakadni. Neked meg jogodban áll nem figyelembe venni, amit mondott, amikor a locsifecsi húgoddal éppen kitárgyaljátok az anyátokat.
Teljesen fölösleges hisztizni az ügyön.
Már elnézést, de havi 100-150 Eurót ruhara költeni eléggé pénzszórás, itt Németországban (én 25 éve élek itt, mérnökként) nem sok mindenki engedheti meg magának.
Ettöl függetlenül a szülök nem szóltak bele, csak meglepödtek.
Havi 40 ezret költve csak ruhára én is úgy kezdeném a mondatom ahogy anyukád. Nincs akkora szekrény amibe 1 év alatt havi 40 ezerért vásárolt ruha elfér. Ha csak nem 20 ezerért veszel 1 ruhadarabot.
Persze ettöl függetlenül azt csinálsz amit akarsz, de ez nem beleszólás volt hanem vélemény miközben belegondolt, hogy nem biztos hogy mindig ilyen jól fog menni ahogy nekik is beütött egy időben a pech...és akkor ruhával nem laksz jól.
Basszus, felnőtt dolgozó ember vagy!
Nem támogatom, hogy egy 16 éves bármit tehet, de ez a másik véglet, erősen.
Persze nyilván gyűjtesz is, nem csak felélsz minden megkeresett pénzt, mert akkor valóban gáz.
Mar bocs de ebben mi a beleszolas?
Az lenne a beleszolas, hogy lanyom, tul sokat koltesz ruhara, fogd magad vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!