Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazságos, hogy egy szobába...

Igazságos, hogy egy szobába raknak az 5 éves öcsémmel, mert apa saját "dolgozószobát" akar?

Figyelt kérdés
Dolgozószoba(apa hívja így) alatt egy pasibarlangot kell érteni, ahova elvonulhat xboxozni, meccset nézni, sörözni, mert anyát zavarja, hogy ezeket a nappaliban teszi. Tudom örüljek, hogy van mit ennem, van hol laknom, vannak ruháim stb., de nem kitolás ez 15 évesen?
2015. nov. 3. 23:15
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
77%

Két gyerek meg munka mellett még van ideje állandóan xboxozni, meccset nézni meg sörözni? Napi szinten? Még jó, hogy zavarja az asszonyt.

Egyébként igazad van kérdező, borzasztó kitolás. Pici gyerekeknek még jó a közös szoba, de egy kamasznak már kellene a magánszféra. Még egy hasonló korúval is nehéz egy szobában, nemhogy egy pici gyerekkel, akit folyton ki-be hurcolnak, felébred éjszaka, szét vannak a játékai, stb.

Próbálj meg beszélni a szüleiddel, hogy oldják meg ezt a dolgot egymás között, vagy pedig keressetek nagyobb lakást...

2015. nov. 3. 23:59
 12/40 anonim ***** válasza:
10%

Hat... Szerintem igazsagos.

Vegul is, orulj, hogy van mit enned, hol laknod, vannak ruhaid.

Elarulok egy titkot: ha egy felnott szeretne a sajat hazaban egy sajat szobat, ugyan hagy legyen neki.

2015. nov. 4. 00:02
 13/40 A kérdező kommentje:
Pont ezaz. Én rendszerető vagyok, bár legyen ez a legkisebb gond, hogy öcsém cuccai szanaszét vannak. De, ha tanulni szeretnék, a csukott ajtón keresztül is behallatszik minden. A tv, az öcsém sikítozása, az xbox. (lövöldözés stb.) A másik bajom, hogy öcsém rongál. Számtalanszor bejött a szobámba, széttépkedett ezt-azt, szétpakolta a szobámat, eltört egy csomó mindent, kulcs meg nincs az ajtóhoz.
2015. nov. 4. 00:14
 14/40 anonim ***** válasza:
80%
Megérett a helyzet egy lakáscserére, jobb alaprajzzal.
2015. nov. 4. 00:23
 15/40 anonim ***** válasza:
64%
látom a prioritások megvannak a szüleidnél
2015. nov. 4. 01:32
 16/40 anonim válasza:
84%
Önzőség a részéről.
2015. nov. 4. 04:03
 17/40 anonim ***** válasza:
26%

Apádnak megkéne tanulni kommunikálni ha már van egy 15 éves gyereke.

Egyébként elég szemétség. Én nem hagynám. Hogy kúrjak egy 5 évessel 1 szobába? Ha még engem nem is zavar, csajomat biztos, vagy ha őt sem, öcsémet igen és kikéne mennie. Akkor meg az zavarná.

2015. nov. 4. 06:21
 18/40 anonim ***** válasza:
78%

Hát, ez elég hülye helyzet valóban. Hasonló korkülönbség volt az öcsém és köztem, és bár nálunk külön szobánk volt, így is folyton berohangált, ami egyrészt a tanulásban is baromi zavaró, másrészt pl. telefonálni sem tudtam normálisan (nyilván vannak olyan kamaszkori témák, amiket az ember nem egy 5 éves előtt beszél meg).

Szülőként persze én is igazságtalannak érzem néha, hogy a gyerekeknek van saját szobájuk, nekem meg nincs. :) De a szülőség sok lemondással is jár. Persze nálunk azért más a helyzet, mert tévézni/xboxozni nem szoktunk, ha pedig sörözünk, azt együtt tesszük a férjemmel.

Nincs hálószobájuk a szüleidnek? Ha van, miért nem ott lazul apukád?

2015. nov. 4. 08:10
 19/40 A kérdező kommentje:
Van halószobájuk, de ott nem lehet tv. Ez valami elv.
2015. nov. 4. 08:18
 20/40 anonim ***** válasza:
86%

"Van halószobájuk, de ott nem lehet tv. Ez valami elv."

Ennyi szoba van abban a házban, és te együtt leszel az öt éves öcséddel...? Hát...

A szüleid kicsit önzőnek tűnnek a kérdés alapján. Ülj le velük, és közöld a következőket:

1, Azért, mert ők nem hajlandók tv-t tenni a hálójukba, a te tanulmányi eredményeidet veszélyeztetik. Ez eléggé nonszensz.

2, Közöld, hogy hozol barátnőt, akivel filmezni fogtok a szobádban. Most ezt komolyan egy öcséddel közös szobában kell, hogy bonyolítsd? Mutass be egy lányt otthon. Haver is lehet, de mondjátok azt, hogy barátnő. És nem, nem kell hogy neked tetszen az illető, bármelyik női ismerősöd megteszi, mert úgy látszik, enélkül nem tudatosul a szüleidben, hogy hány éves is vagy valójában... Az öcséddel egy gyerek kategóriában futsz, az látszik abból, amit csinálnak, és ez meredek.

3, Költözz ki te a nappaliba, mondván nem tudsz tanulni az öcsédtől, és kezdd el ordítva olvasni az anyagot.

4, Állíts fel hangfalakat a nappaliban, és hallgass ordítva zenét. Vagy játssz valamilyen öldöklős játékot. Hangfallal.

A lényeg: ha nem teszel valamit, akkor a szüleid megcsinálják ezt a kis huszárvágást. Persze írják sokan, hogy ó, majd 3 év múlva elköltözöl, de addig leromolhat a tanulmányi eredményed, plusz ahhoz munkát kéne találnod, és nem, nem fogsz tudni elköltözni, csak mert 18 éves vagy. Egy 35 nm-es lyuk Pesten jelenleg 90 ezer forint körül mozog a nem népszerű kerületekben, és ha be akarsz költözni, akkor legalább kéthavi kaució van (az az összeg, amit le kell tenned a beköltözés előtt, ebben az esetben 180 ezer, tehát beköltözéskor 270 ezret teszel le), plusz rezsi, plusz még nem vettél enni és ruhát, és semmi mást sem. Ezzel arra célzok, hogy neked a költözés még albérlőtársakkal se pálya, amíg nincs komoly munkahelyed, ezért a jelenlegi helyzetből MINDENKÉPPEN ki kell hoznod a maximumot, és megakadályoznod ezt az ámokfutást, amit a szüleid csinálnak... Bocs, de ez nagyon meredek ötlet a részükről, én nem tudom, hogy képzelték... Nem vagytok annyira szegények, hogy heringekként kell, hogy éljetek... És igen, ez így baromi nagy kitolás. Mutasd meg, hogy a felnőttkort közelíted, és állj ki magadért. Sajnos ez ezzel jár, ahogy az ember idősebb lesz, úgy egyre több mindenben eltér a véleménye a szüleiétől...

27N

2015. nov. 4. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!