Kisgyerekként titeket is traktáltak azzal a szüleitek, hogy milyen rettenetes rajzfilmet néztetek épp?
Szinte oda se kapcsoltam az adott rajzfilmcsatornára, anyu már mondta a szokásosat, hogy ez milyen "borzadály, bugyuta", vagy "Édes Istenem, hogy lehet ezeket nézni" és társai :D Apám kicsit diszkrétebb volt, ő csak megkérdezte, hogy "Te szereted ezt a mesét?" vagy "Ezt nézed?". Akkor ez engem nagyon idegesített, de ma már én is ugyanezt gondolom a mai rajzfilmekről.
Nektek is ismerős a helyzet? :) Életkort írhattok a válaszban, így nagyjából megbecsülhető, mikor is voltunk ebben az életkorban. F/23
Jaja. És még a mai napig nézem ezeket a bugyuta meséket :)
20/l
Rajzfilmekkel kapcsolatosan nem emlékszem hasonlóra. Mondjuk amikor én gyerek voltam, akkor nem voltak még mesecsatornák, meg nem ismertük az animéket sem egyáltalán.
Nálam inkább a számítógépes játékokkal kapcsolatosan volt néha ilyen megjegyzés. De az is érdekes módon nem arra vonatkozott, hogy túl erőszakos, és még nem nekem való, hanem hogy már nem kéne játszanom ilyenekkel. :D
30/F
Nálam nem volt ilyen gyerekként, mert kb. azokat a meséket néztem, amiket ők is kiskorukban, azon a pár anno modernebben, meg amiket ők nem ismertek, meg nem akadtak ki (Sailor Moon, Hey Arnold, Dexter laboratóriuma ilyenek)... mondjuk az igaz, hogy ilyen verekedős meg tiszta agybeteg dolgokat nem néztem. Amúgy sztem a mai rajzfilmek többsége tényleg baromi bugyuta (kb. a Teletubbyk óta sztem rohamosan romlik a minőség, főleg a 3-6 éves korosztálynak készítetteknél, és tiszta hülyének nézik a gyerekeket, még a rajz minősége is csökkent), de azt mondom úgy, hogy sztem amiket anno néztem, azok azért még vállalhatók felnőtt fejjel is.
Inkább tinikoromban volt, hogy b.tatott anyám, hogy miért nézek olyan borzalmas műsorokat... ez kb. azt jelentette, hogy nyomozós sorozatokat néztem, CSI-okat, meg Dr. House-t, mert jaj, a House milyen csúnya dolgokat mond az orvosokról, meg milyen sok ezekben a vér meg az erőszak... :D.
26/N
Hát így 17 éves fejjel.. (oké, nem olyan rég volt az azért)
Valóban értelmesebb mesék voltak régebben.
Nem, én teljesen magamtól olyanokat néztem, amik szüleimnek is szimpatikusak voltak. Néha belenéztem azokba, amiket ők szidtak (Cartoon Network-ös rajzfilmek, Pokemon, Dragon Ball stb), és nem jöttek be. Inkább régebbi, és/vagy oktató jellegű meséket néztem. :D
Most 21 évesen piszkál anya, mikor animéket nézek, hogy hogy lehet ezeket a borzalmakat bámulni :D
a dragon ball sorozat és a subbydoo a halálom
ellenben volt olyan anime amit direkt a gyerekeknek szereztem be :-)
olyan ami érdekes van benne nevelő célzatú dolog és aránylag kevés benne a verekedés kardozás gyilkolás
és a jó öreg klasszikusok
Egyszer-kétszer voltak megjegyzések, de konkrét tiltások emlékeim szerint soha. Kiskoromban éveken át angol Cartoon Network-öt és német Super RTL-t néztem, ami nyelvtanulási mellékhatásokkal járt, a magyar csatornákat pedig hanyagoltam, ezért számomra a '90-es évek végi animeimport teljesen kimaradt -- bár ez utóbbit a DBZ esetében azóta bepótoltam.
Így sokkal változatosabb sorozatokat ismerhettem meg, mintha csak a magyar adók szerény kínálatát néztem volna, de utólag visszatekintve sajnálom, hogy mennyi jó rajzfilmről lemaradtam. A CN is, de főleg a Super RTL egy rakás középszerű, feledhető vackot adott, de annyit nyomatták ezeket, mintha híres, elismert művek lettek volna.
Egész a mai napig nézem a rajzfilmeket, váltogatok a csatornák között, aztán ha találok valamit, ami érdekel, azt megnézem. Szerencsére több csatornán találni ilyet. Most se nagyon kapok rá megjegyzéseket.
F/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!