Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni egy rettene...

Mit lehet csinálni egy rettenetes szülővel, aki nem hagy békén?

Figyelt kérdés

Anyám egyedül nevelt kiskorom óta, apámat elűzte tőlünk a viselkedésével. Amikor barátja lett, elköltöztetett a nagyszüleimhez, azóta náluk élek. Soha nem adott pénzt semmire, pedig legalább 15 éve nagyon jó munkája van, majdnem 400 000 forintot keres havonta. Amikor kértem tőle valamit, mindig azt mondta, hogy nincsen pénze, túl nagy a közös költség, felújításra gyűjt, túl kevés a fizetése, ilyesmik. Úgyhogy mindig lyukas cipőben, kopott ruhákban jártam, pedig fogszabályzóra is szükség lett volna. Minden szeptemberben kaptam 3 füzetet, egy vonalasat, egy üreset és egy kockásat, hogy osszam be. Úgyhogy az utolsó 10 évet úgy töltöttem, hogy a nagyszüleimnél aludtam egy kanapén.

Mindig bántott, hogy ronda vagyok, kövér és igénytelen, és ha pénzt kértem valamire, azt mondta, menjek el dolgozni, de erre iskola mellett nem volt lehetőségem a magas óraszám miatt.

Viszont mindig elvárta, hogy menjek el hozzá segíteni a felújításban, levinni a dolgokat a pincébe, vásároljak be és takarítsak ki, cserébe ő főz nekünk valamit. Más okokból függő helyzetben voltam tőle, szóval udvariasan és kedvesen meg kellett csinálnom ezeket a dolgokat, amikre kért.

Most végre befejeztem a képzésemet (egyetemet nem fizetne nekem, mert azt mondja, hülye vagyok hozzá, állami támogatottra pedig a mostani helyzetben nem mennék), és külföldre költözöm, hogy új életet kezdjek. Ehhez kértem tőle valamennyi anyagi támogatást. Azóta úgy csinál, mintha az ő ötlete lett volna az egész, és elhatározta, hogy kiköltözik velem. Már az egész családnak elmesélte, hogy milyen jó ötlete támadt, és hogy ketten kimegyünk szerencsét próbálni. Úgy érzem, pokollá teszi az életem.

22/f

2013. júl. 27. 14:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Elmész most valahova melózni, összeszeded a pénzt és mész. Nem szólsz neki!
2013. júl. 27. 14:56
 2/11 anonim ***** válasza:
54%
Próbáld túlélni. Az anyagi támasz miatt van más választásod? Ha nem mehet veled 100% nem kapsz pénzt a tovább álláshoz. (szerintem)
2013. júl. 27. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Eszedbe sem legyen vele együtt menni.Ha van hová menned akkor ok.Viszont egyedül nekivágni a bizonytalanba......

Nehéz,de nekem így nem kellene anyám a hátam mögé.

2013. júl. 27. 15:06
 4/11 anonim ***** válasza:
Szóval a támogatás jól jönne, de az anyád púp lenne a hátadon. Érthető, de vagy magadnak kell megoldani az anyagi részt, vagy viseled az édesanyádat annak minden hibájával. Ezt hívják megalkuvásnak.
2013. júl. 27. 15:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Te jó ég. Mi a francért hagyod? Én már rég leugattam volna.
2013. júl. 27. 15:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Ha leugatnám, pokollá tenné az életem. Voltunk már fasírtban, de nagyon nehéz volt elviselni amiket akkor csinált, úgyhogy mindig bocsánatot kértem az "önző, felelőtlen, gyerekes viselkedésemért".

Munkát találni már nem tudok itthon, közel van a kiutazás. Arra gondoltam, ha odakinn tudok félretenni, és összejön elég pénz, egyszer hirtelen összepakolok és eltűnök.

2013. júl. 27. 15:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem fizette semmid sem, nem látogatott akkor miért voltál függő helyzetben tőle?

Szerintem próbálj meg egyedül kimenni valahogy vagy a nagyszülőktől kérj pénzt.

2013. júl. 27. 17:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Bárhova mégy, mindig csakis egyedül! Különben örök kolonc lesz a nyakadon. Bárhova kerülsz, azonnal keress meg egy jó szakembert (leginkább pszichiátert), aki támogatni tud anyád ellen, és segít leválni róla.

Mivel egyedül nevelt anyád, ezért várható, hogy nagyon korán és nagyon erősen rácsavarodott a lelkedre, hogy emiatt egyszerűen nem tudod lerúgni magadról. Mehetsz a Holdra is, akkor is visszaránt a belső, beléd épített lelki madzagaival. Mint a pókasszony a pókhálójával.

Minél előbb lépj, mert amíg fiatal vagy, addig van esélyed arra, hogy gyökeresen változtass és megszabadulj tőle. Később szinte semmi esélyed sem lesz. Tönkre fog tenni teljesen.

2013. júl. 27. 20:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

8-as voltam:

"úgyhogy mindig bocsánatot kértem az "önző, felelőtlen, gyerekes viselkedésemért".

Na erről beszélek. Ez tipikus agresszor magatartás anyád részéről. Szerintem szó nélkülj pakolj, menj el, és UTÁNA minden kapcsolatot szüntess meg vele! Mindent! Tudom, hogy nagyon nehéz, de tudom, hogy meg lehet csinálni - én vagyok az egyik élő példa rá, hogy meg lehet csinálni.

Nem te vagy a gyerekes, a negatív, a buta, a durva - ez mindi-mind anyukád. Leginkább egy gonosz és mérhetetelenül önző ember, az a fajta hisztérika, aki magának szül gyereket. Nagyon nehéz tőlük megszabadulni, de meg lehet. Menj és csináld! Sok sikert :)

2013. júl. 27. 20:14
 10/11 anonim ***** válasza:
"úgyhogy mindig bocsánatot kértem az "önző, felelőtlen, gyerekes viselkedésemért". " - na, Kérdező, itt szúrtad el... egyébként csak azt tudom tanácsolni, amit többen is, hogy mindenképp állj a saját lábadra, mert ha nem tudod lerúgni magadról ezt a koloncot, tényleg az egész életedet tönkre fogja tenni azzal, hogy folyamatosan a saját akaratát kényszeríti rád, te meg megalkuszol, mint eddig...
2013. júl. 27. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!