Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kisgyerekként titeket is...

Kisgyerekként titeket is traktáltak azzal a szüleitek, hogy milyen rettenetes rajzfilmet néztetek épp?

Figyelt kérdés

Szinte oda se kapcsoltam az adott rajzfilmcsatornára, anyu már mondta a szokásosat, hogy ez milyen "borzadály, bugyuta", vagy "Édes Istenem, hogy lehet ezeket nézni" és társai :D Apám kicsit diszkrétebb volt, ő csak megkérdezte, hogy "Te szereted ezt a mesét?" vagy "Ezt nézed?". Akkor ez engem nagyon idegesített, de ma már én is ugyanezt gondolom a mai rajzfilmekről.

Nektek is ismerős a helyzet? :) Életkort írhattok a válaszban, így nagyjából megbecsülhető, mikor is voltunk ebben az életkorban. F/23

2015. okt. 31. 13:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

A Dragonballnál volt ez, de nem akadályozta hogy nézzem. Aztán áttették a tiltakozások miatt éjjelre amikor már nem nézte senki, így le is vették a műsorról teljesen.

Szerencsére a német RTL adta, így nézhettem tovább és nyelvet is tanultam. :)

2015. okt. 31. 14:46
 12/32 A kérdező kommentje:

Jó látni, hogy ez másnak is ismerős.

- Konkrétan engem sem korlátoztak benne, hogy nézzem, de persze a kötelező kritika az mindig megvolt.

- Sorozatgyilkos szerencsére én sem lettem, pedig ~15 éve ez tényleg egy olyan hívószó volt, amire ugrottak a szülők :)

- Dora, a felfedezőről eddig még nem hallottam, de igazából ha egy Bátor, a gyáva kutyát (amit egyébként szerettem) műsorra tűztek korhatár nélkül, akkor semmin sem lehet meglepődni. :D

- Tom&Jerry-ben és Disney rajzfilmekben viszont megtudtunk egyezni, ahogy a többség is írta.

2015. okt. 31. 15:01
 13/32 anonim ***** válasza:
92%

Sailor Moon még okés volt, de a Dragon Ballt pl. nem nézhettem (pfff, megértem, elég ratyi 26 éves fejjel).

Most meg a SM Crystalba kezdtem bele, de a grafikája néhol elég gyík, Naoko Takeutsi sokkal szebben rajzolta a mangát.

2015. okt. 31. 15:02
 14/32 anonim ***** válasza:
87%

De ezek semmik, ahhoz a dedótengerhez képest, amik most mennek.

Dora, Én kicsi pónim, Thomas, Böbe akármi, a farmos (anim. mese), Bjorn mackó és tsai.

Régen tök élvezhető volt a minimax (23 évesen is lazán leültem elé, mert értelmes rajzfilmek mentek, Egyszer volt..., Pöttöm George, Koboldok és tündérek..., Simsala Grimm, Sharon...), most meg kegyetlen szr.

2015. okt. 31. 15:06
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi is a Dragon Ballt néztük tesómmal, anyum fogta a fejét, de nem volt baj :D
2015. okt. 31. 15:08
 16/32 anonim válasza:
93%

Ó, dehogynem! Minden bizonnyal ezért van az, hogy a mai napig is jobban szeretek egyedül filmet nézni. Utálom, ha az ízlésemet fikázzák, vagy éppen belebeszélnek a

A Pokémontól, illetve a Sailor Moontól, a Harry Pottertől (!) meg úgy általában az ilyen harcolós, szörnyes, "agresszív" meséktől, filmektől mi is szigorúan el lettünk tiltva anno, a gyerekcsatornák közül is egyedül a Minimaxot nézhettük, a CN-ös sorozatok a Tom és Jerry meg a Scooby Doo kivételével kapásból tiltólistásak voltak, igaz ez utóbbiakat is inkább csak kisiskolásként engedték nézni, meg egyébként is ekkortól lett kábeltévénk.

Noha úgy vélem, kissé túlzásba estek annak idején a szüleim, ahogy a pszichológusok szeretik felfújni a rajzfilmek gyermekekre gyakorolt hatását is, de még mindig jobb ez a fajta mentalitás, mint az, amikor bedugják a gyereket a tévé elé és abszolúte nem válogatják meg, hogy mit nézhet és mit nem. Manapság ugyan nem szoktam tévézni, de ha nagy ritkán elkapok egy-egy mesét, nagy részük valóban tömény agyrém.

Mindenesetre én is annak a híve vagyok, hogy meg kell válogatni, hogy mit nézhet a gyerek, illetve bizonyos korig (5-6 év) bezárólag lehetőleg minimalizálni a televízió használatát.

22/L

2015. okt. 31. 15:13
 17/32 anonim válasza:

*belebeszélnek az adott filmbe, ami éppen néznék.

Előző vagyok, ez lemaradt.

2015. okt. 31. 15:14
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is rengeteg Tom&Jerry részt, és filmet láttam. Az még ma is úgy meg tud nevettetni :'D (és nem tiltották, kb. mindenki szereti a családban) Egy ideig néztem Cartoon Networkot, voltak jó sorozatok is azért. Pokemonból néhány részt láttam olyan 4-5-6 évesen, de nekem nem jött be ez a stílus.. És így visszatekintve, rengeteg mese, amit a szülők erőltetnek, az csupa vér, és teli van eltorzult szimbólumokkal, amik az idők során szereplőkké torzultak.. pfujj a hideg kiráz... Ezeknél már az is jobb, hogy a 4 éves unokatesóm Bud Spencer filmeket néz xD
2015. okt. 31. 15:27
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tett néha anya egy-két megjegyzést, de engedte nézni. Bár így utólag visszagondolva némelyik tényleg kissé bugyuta volt. Van bennük némi erőszak is, de például én nem lettem az. Én a Pókembert imádtam nézni még 2000 körül ment FoxKids csatornán. Akkor lettem pókember fan, ami eléggé meghatározta a későbbi éveimet. :D Most már persze kinőttem, de néha megnézek még egy-egy szuperhősös vagy pókemberes mozifilmet. És olyan is volt, amikor anya kiakadt egy picit, hogy micsoda verekedések folynak le egyes műsorokban. :D Bár minden szülő joggal aggódik szerintem, egy kisgyermek személyisége könnyen formálható, akár rossz irányba is. Nem biztos, hogy átjön neki a lényeg az adott műsorból, lehet, hogy csak az agresszió ragad rá.
2015. okt. 31. 15:35
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Sailor Moon-t még én is néztem, annak ellenére, hogy 28-nál jóval fiatalabb vagyok. :D

Amúgy nekem nincsenek ilyen emlékeim, hogy a szüleim beszólogattak volna valami rajzfilmre. Biztos volt olyan, ami nem tetszett nekik, de nem hajtogatták egyfolytában.

Bár szerintem kb. 7-8 éves koromig Disney rajzfilmeken és Magyar Népmeséken kívül mást nem is nagyon néztem. Esetleg a már említett Varázslatos iskolabusz-t, de az anyukámnak is kifejezetten tetszett.

Nekem a kedvenc rajzfilmeim a Sharon naplója, az Arthur, a Winx Club, Maya&Miguel (+ a Disney rajzfilmek) voltak. Szerintem ezek mondjuk nem is olyanok egyáltalán, amin fenn lehetne akadni.

18L

2015. okt. 31. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!