Kisgyerekként titeket is traktáltak azzal a szüleitek, hogy milyen rettenetes rajzfilmet néztetek épp?
Szinte oda se kapcsoltam az adott rajzfilmcsatornára, anyu már mondta a szokásosat, hogy ez milyen "borzadály, bugyuta", vagy "Édes Istenem, hogy lehet ezeket nézni" és társai :D Apám kicsit diszkrétebb volt, ő csak megkérdezte, hogy "Te szereted ezt a mesét?" vagy "Ezt nézed?". Akkor ez engem nagyon idegesített, de ma már én is ugyanezt gondolom a mai rajzfilmekről.
Nektek is ismerős a helyzet? :) Életkort írhattok a válaszban, így nagyjából megbecsülhető, mikor is voltunk ebben az életkorban. F/23
A Dragonballnál volt ez, de nem akadályozta hogy nézzem. Aztán áttették a tiltakozások miatt éjjelre amikor már nem nézte senki, így le is vették a műsorról teljesen.
Szerencsére a német RTL adta, így nézhettem tovább és nyelvet is tanultam. :)
Jó látni, hogy ez másnak is ismerős.
- Konkrétan engem sem korlátoztak benne, hogy nézzem, de persze a kötelező kritika az mindig megvolt.
- Sorozatgyilkos szerencsére én sem lettem, pedig ~15 éve ez tényleg egy olyan hívószó volt, amire ugrottak a szülők :)
- Dora, a felfedezőről eddig még nem hallottam, de igazából ha egy Bátor, a gyáva kutyát (amit egyébként szerettem) műsorra tűztek korhatár nélkül, akkor semmin sem lehet meglepődni. :D
- Tom&Jerry-ben és Disney rajzfilmekben viszont megtudtunk egyezni, ahogy a többség is írta.
Sailor Moon még okés volt, de a Dragon Ballt pl. nem nézhettem (pfff, megértem, elég ratyi 26 éves fejjel).
Most meg a SM Crystalba kezdtem bele, de a grafikája néhol elég gyík, Naoko Takeutsi sokkal szebben rajzolta a mangát.
De ezek semmik, ahhoz a dedótengerhez képest, amik most mennek.
Dora, Én kicsi pónim, Thomas, Böbe akármi, a farmos (anim. mese), Bjorn mackó és tsai.
Régen tök élvezhető volt a minimax (23 évesen is lazán leültem elé, mert értelmes rajzfilmek mentek, Egyszer volt..., Pöttöm George, Koboldok és tündérek..., Simsala Grimm, Sharon...), most meg kegyetlen szr.
Ó, dehogynem! Minden bizonnyal ezért van az, hogy a mai napig is jobban szeretek egyedül filmet nézni. Utálom, ha az ízlésemet fikázzák, vagy éppen belebeszélnek a
A Pokémontól, illetve a Sailor Moontól, a Harry Pottertől (!) meg úgy általában az ilyen harcolós, szörnyes, "agresszív" meséktől, filmektől mi is szigorúan el lettünk tiltva anno, a gyerekcsatornák közül is egyedül a Minimaxot nézhettük, a CN-ös sorozatok a Tom és Jerry meg a Scooby Doo kivételével kapásból tiltólistásak voltak, igaz ez utóbbiakat is inkább csak kisiskolásként engedték nézni, meg egyébként is ekkortól lett kábeltévénk.
Noha úgy vélem, kissé túlzásba estek annak idején a szüleim, ahogy a pszichológusok szeretik felfújni a rajzfilmek gyermekekre gyakorolt hatását is, de még mindig jobb ez a fajta mentalitás, mint az, amikor bedugják a gyereket a tévé elé és abszolúte nem válogatják meg, hogy mit nézhet és mit nem. Manapság ugyan nem szoktam tévézni, de ha nagy ritkán elkapok egy-egy mesét, nagy részük valóban tömény agyrém.
Mindenesetre én is annak a híve vagyok, hogy meg kell válogatni, hogy mit nézhet a gyerek, illetve bizonyos korig (5-6 év) bezárólag lehetőleg minimalizálni a televízió használatát.
22/L
*belebeszélnek az adott filmbe, ami éppen néznék.
Előző vagyok, ez lemaradt.
Sailor Moon-t még én is néztem, annak ellenére, hogy 28-nál jóval fiatalabb vagyok. :D
Amúgy nekem nincsenek ilyen emlékeim, hogy a szüleim beszólogattak volna valami rajzfilmre. Biztos volt olyan, ami nem tetszett nekik, de nem hajtogatták egyfolytában.
Bár szerintem kb. 7-8 éves koromig Disney rajzfilmeken és Magyar Népmeséken kívül mást nem is nagyon néztem. Esetleg a már említett Varázslatos iskolabusz-t, de az anyukámnak is kifejezetten tetszett.
Nekem a kedvenc rajzfilmeim a Sharon naplója, az Arthur, a Winx Club, Maya&Miguel (+ a Disney rajzfilmek) voltak. Szerintem ezek mondjuk nem is olyanok egyáltalán, amin fenn lehetne akadni.
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!