Most tényleg olyan felháborító egy kicsi smink? 13L
Bakker a kiscsaj sminkelni szeretne, nem a szüzességét elveszíteni! Ez még senkinek nem esett le? Juj, egy 13 éves sminkel, úgy hőbörögtök mintha ilyen még nem történt volna a világtörténelemben. Pedig, de. Nem erős rúzst használ, szemceruzát, stb. Nem ettől lesz tucatlány, hanem a miniszoknyától, kivágott pólótól, magas sarkútól. Szerintem itt, aki azt írja, hogy "bezzeg én csak 18 évesen sminkeltem" az csak irigy, mert neki nem adatott meg ez 13 évesen. (És aki 10 évesen osztogatja a sminktippeit youtube-on, arra mit szóltok???)
NEM LESZTEK ATTÓL TÖBBEK, HOGY KÉSŐBB KEZDTTEK EL SMINKELNI.
Kérdező! Nyugodtan használj ennyi sminket, én is 13-14 évesen kezdtem, és láss csodát: nem vagyok ribizli! :) De ennél többet ne használj, mert a smink akkor a legszebb, ha láthatatlan. :) Anyukádnak meg magyarázd el, hogy nem ettől leszel sarkonálló, és, hogy nagyon sok lány már 10-11 évesen kezdi. Esetleg szerezz jobb jegyeket, hogy lássa, hogy megbízható vagy. :)
Ha elsőben kaptad a szemhéjpúdert én a helyedben kidobnám. 3 év a szavatosságuk, a tiéd már jó ideje lejárt. Csak valami szemgyulladást kaphatsz tőle, az meg elég ronda és még fáj is.
Az arcpúdernél pedig tényleg jobb az antibakteriális korrektor vagy van már púder is ha az annyira tetszik vagy annyira sok a pattanásod. (Clearskin márka pl ilyeneket árul) Ne a gagyi kínait használj vagy az olcsó drogériást, mert a leszárítós se drágább ezeknél, de más az összetétele.
Egyébként hogy megvédjelek, mert eléggé neked estek nagyon sokan ilyen korban kezdik az ilyen sminkes szárnypróbálgatásaikat. Én is használtam 8. környékén púdert, szájfényt meg szemceruzát spirállal, aztán először a szájfény kopott ki az eszköztáramból, aztán a púder (elkezdtem normálisan étkezni, sportolni és megtaláltam a csoda arctisztítót így alig maradt pattanásom), gimnáziumban pedig már se szemceruzát, se spirált nem használtam. Macerás is volt plusz napvégére mindig eldörzsöltem, magától lehullott, mert nem 5-6 órám volt hanem 7-9 és utána még szakkör, edzés, stb, jó ha 6-ra otthon voltam. Most 25 éves vagyok és csak alkalmakra sminkelek, a mindennapokra nem. Mondhatni el is fogadtam magam, lusta is voltam hozzá meg gimiben már láttam hová vezet az út ha tovább sminkelgetem magam. Volt egy-két osztálytársnőm akik minden reggel 3 kg vakolattal jöttek és állandó kérdésük volt - elkenődött a sminkem? Roppant idegesítő volt.
Tehát én nem gondolom felháborítónak ha ésszel csinálod. Egyik ilyen lenne ha kidobnád a romlott szemhéjpúdert... :) Meg áttérnél antibakteriális termékekre, és inkább korrektorra ha nem bőrgyógyásznak látnia kellene bőröd van hanem csak sima kamasz vagy, van pár pattanásod.
Figyelj, ha szeretnéd, hát sminkeld magad. Te a saját életeddel foglalkozz én meg foglalkozok az enyémmel. Szóval én nem tudok az ilyenen felháborodni.
De azt be kell vallanom, hogy mikor ilyen gyerekeket látok sminkben, mindig elkap a nevetés. Múltkor egy 10 éves kislányt láttam kisminkelve és még illegette-billegette is magát. Hát jah... jót szórakoztam a kis ribipalántán.
Le fogtok pontozni, de szerintem nem akkora tragédia, ha egy halvány szájfényt, vagy egy szolid szempillaspirált feldob valaki. 13 évesen már annyira nem gyerek, mellesleg nem minden 13 éves néz ki kislánynak.
Viszont az a véleményem, hogy púdert, alapozót ne tegyél a bőrödre, főleg a pattanásokra ne. Csak azt éred el, hogy elzárod a pórusokat, és még jobban begyulladnak. Ha problémás a bőröd, inkább használj valami tisztító gélt, tonikot, ha nagy a baj, kérd meg anyukádat, hogy engedjen el kozmetikushoz. Volt olyan évfolyamtársam, aki középsuli kezdete óta folyamatosan alapozót használt, a bőre nagyon durván megsínylette.
31/N
Most, hogy eszembe jut, én is általános iskolában kezdtem el szempillaspirált használni, kb. 13 évesen (és sok osztálytársamnak már 6.-ban rózsaszín Labello-ja volt:)
Szerencsére anyu nem szólt érte. 15 évesen kezdtem el színezni a hajam, és néha kilakkoztam a körmöm. Nem hiszem, hogy ribinek néztem volna ki.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!