Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most tényleg olyan felháborító...

Most tényleg olyan felháborító egy kicsi smink? 13L

Figyelt kérdés
Naszóval ebbe a tanévbe elkezdtem sminkelni magam.Nem kell valami hű de nagy valamire gondolni,szempillaspirál,halvány szájfény,púder a pattanásokra meg szemhélypúder de az is olyan hogy alig van szine.Anya ezt megtudta és elkezdett kiabálni hogy ő nem ribaЍnak nevel.De a púdert ő ajánlotta,szehéjpúder elsősen kaptam (akkor még csak poénkodtam hétvégén) a szempillámon meg nem látszik higy festem,a szájfény meg hamar lejön.De most ez tényleg ilyen felháborító?13/l
2015. okt. 20. 06:22
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező, szerintem ezzel nincs semmi gond, és ahogy írta már valaki, tényleg az a lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben...
2015. okt. 20. 09:46
 22/48 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem nevetséges amikor már általános iskolában jatszak a nagylànyt. A másik dolog meg, hogy nagyon bénán is sikerülnek ezek a sminkek.

A szempillaspiràllal nincs bajom egyedül. Hiszen megertem, hogy abban a korban vagy amikor nem vagy elégedett magaddal, és folyton másokhoz hasonlítod magad.

De ha nem akarsz nevetségesen kinézni, mást ne nagyon használj. A szemhéj púdert különösen nem ajánlom (ahhoz hogy normálisan nézzen ki kell hozzá legalább 3 közel azonos szín, ecsetek, szemhéj alapozó, tus). Szóval egyrészt kontár munka lesz, másrészt még korai.

Bár én felnőttként sem szoktam komolyan sminkelni, csak szempillaspiràlt használok és az egyik szemöldököm sokkal rövidebb mint a másik, azt szoktam korrigàlni.

Én kb középiskolàs kortòl engedném meg a lányomnak, hogy sminkeljen. De akkor se az 5kg alapozó és púder stílusban.

Szerintem várj még vele.

2015. okt. 20. 09:51
 23/48 anonim ***** válasza:
21%
És tudod, hogy hogyan kell szépen felvinni egy szemhéjpúdert? Mert úgy sejtem, hogy a legtöbb cucc nincs is meg neked, ami kellene hozzá. Kezdjük ott, hogy reggel megtisztítod az arcodat arctisztítóval (nem szappannal, mert tönkre vágja a bőrödet), utána hidratáló krémet kensz az arcodra, a szemed köré pedig szemkörnyékápolót. Kicsit vársz, hogy ezek beszívódjanak. A korrektorral kijavítod a bőrhibákat. A szemhéjnál nem árt ha van külön szemhéjalapozód, egyrészt, mert a szemhéj bőrének a színe sok embernél nem szép, sötétebb tónusú, másrészt ez segít, hogy fent maradjon a szemhéjpúder. Na erre tehetnéd rá a "nem látszó" szemhéjpúderedet. Semmi értelme nincs és elszórakoztál 15 percet a fürdőszobában. A smink egyébként arra való, hogy akinek már van ránca, bőrhibája, azt korrigáljuk vele. Nyilván ennél sokkal korábban elkezdi már minden lány. Na de azért 13 évesen? Nem tudtok ennyi idősen még sminkelni és kis bohócoknak néztek ki tőle. De ha már csinálod, akkor minden este mosd le a sminkedet, mert szintén nagyon árt a bőrnek ha rajtahagyod éjszakára.
2015. okt. 20. 10:10
 24/48 anonim ***** válasza:
21%
Ebben a korban marhaság és anyádat tökéletesen megértem. Az egész smink a szexuális csáberő kiemelésére és hangsúlyozására szolgál. Neked még ezzel nem kell törődnöd, mert a tapasztalatok szerint ez az, ami egyes hímnemű egyedeket erőszakoskodásra serkent. Gondolom, nem ez a célod.
2015. okt. 20. 10:12
 25/48 anonim ***** válasza:
64%
És a "héj" szót mióta írjuk ly-nal? Na ezt kellene megtanulnod először nem a sminkelést. Pontos j-vel írjuk, nem ly-nal.
2015. okt. 20. 10:13
 26/48 anonim ***** válasza:
47%

Én 20 éves vagyok, és tavaly kezdtem el sminkelni magam. Csak szempillaspirált és korrektort használok. Szóval nem valami sok.

Figyelj. 13 évesen felesleges sminkelned magad, könyörgöm. Púder és szájfény meg főképp haszontalan. A púder csak rontja a bőröd, a szájfényt pedig teljesen felesleges használni, annyi, hogy kicsit fényesebb lesz a szád, hú.

Higgy nekem, még ráérsz ezekkel a dolgokkal, bőven ráérsz. Ne akarj másoknak megfelelni. Úgy vagy szép, ahogy vagy.

2015. okt. 20. 10:19
 27/48 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem spiralt nyugodtan hasznalhatsz, a tobbivel viszont varj meg nehany evet.
2015. okt. 20. 10:21
 28/48 kittikehh00 ***** válasza:
27%
Egy szó: ÖNBIZALOM!!!!
2015. okt. 20. 10:24
 29/48 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem csináld, ha jól esik. Nem értem, páran úgy beszélnek itt a sminkelésről, mintha sátántól való lenne. KB én is 13-14 évesen kezdtem el "sminkelni " (szempillaspirál, enyhe szemceruza), és nem lett belőle semmi bajom,nem felnőttes akartam lenni ezáltal, hanem jobban éreztem magam tőle.

Egyébként meg szemhéJpúder. És pattanásra ne púdert használj, hanem korrektort, mert a lepúderezett pattanás undorító.

20/l

2015. okt. 20. 10:35
 30/48 anonim ***** válasza:
59%
Ja, és ha nem értetek hozzám, legalább ne írnátok baromságokat. (pl 22-es válaszoló). Nem kell 3 féle szemhéjpúder meg tus ahhoz, hogy szép igényes szemsminket készítsünk el.
2015. okt. 20. 10:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!