Képtelen vagyok a nevelőapám fogyatékos testvérével egy asztalhoz ülni. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Addig nem volt vele semmi bajom, amíg évente 2-3 alkalommal találkoztam vele.
De nemrég meghalt az apukája és teljesen egyedül maradt. Ezért anya minden szombaton és vasárnap elhívja ebédelni. Ezt nem szereti a nevelőapám sem és én sem. Nem tudom megfogalmazni, hogy miért, de képtelen vagyok úgy jól érezni magam ebéd közben, hogy ott van, dumálni anyáékkal, stb.
Nincs vele nagy gond, egy 10-12 éves gyerek szintjén van amúgy, szóval nem életképtelen, de alap dolgokat elfelejt néha.
De én nekem ez nem megy. Ez megy szeptember óta, az utóbbi időben már inkább elmentem délelőtt valahová, vagy aludtam délutánig.
A nevelőapámnak sem tetszik ez a helyzet, de én már szeretnék beszélni anyával erről.
17/L
2015. okt. 19. 18:41
31/36 anonim válasza:
jó pontozzatok le, de ha nektek is minden egyes hétvégén fogadni kéne nem fogyatékos akár egy sima embert és így nem lenne már szabadidőtök már hónapok óta, akkor nektek is elmenne a kedvetek. A mai világ egy valamit rosszul tesz, elvárja hogy mindenki szolidáris legyen a másik felé,de még ha ezt a másik fél meg is teszi saját véleménye nem lehet, mert azt a védett fél, már nem képes tolerálni. Márpedig ha nekem tolerálni kell a másikat akkor ezt ugyanúgy elvárom a másik féltől is. Nem kell túlzásokba esni és nem kell elfogadni azt amit a kérdező gondol,de egy percre el kéne képzelnetek, ti meddig bírnátok, ha bármelyik családtagotok minden hétvégén szeptember óta ott lógna nálatok és egy kanyi szabadnapotok nem lenne így, ráadásul nem a ti döntésetek, hanem egy másik családtag döntése által.
32/36 anonim válasza:
30 Sokat, az biztos, hogy több időt alkalmanként, mint egy ebéd. Mellesleg a kérdésben le van írva, hogy 10-12 éves gyerek szintjén van, nálunk a családban van aki egy 1 éves szintjén van és nem lett bedobva semmilyen intézménybe, vallásosak a szülők. És azt a lányt is el tudom viselni ha náluk vagyok, egyáltalán nem zavar, hogy ő ilyen.
33/36 anonim válasza:
hát ez az, ha náluk vagy,de minden egyes hétvégén vagy náluk. Ráadásul te ezt felnőttként tudnád elviselni,de mindegy is itt mindenki csak azt hangoztatja miért szemét a kis csaj, pedig a család két tagjának véleményét nem figyelembe venni, plusz nem megbeszélni a dolgot, szintén önző dolog, hisz anyaként a gyerekemért is felelek és nem csak a bűnbánért kéne hogy éljek. Segíteni akar az anyuka? menjen át a családhoz és segítsen be a bevásárlásban, takarításban vagy "gyerek"vigyázásban.
34/36 anonim válasza:
párdon azt akartam írni :nem minden egyes hétvégén
35/36 anonim válasza:
én legalábbis ha segíteni akarnék egy családtagnak, nem vasárnapi ebéddel bökném ki a szemét
36/36 anonim válasza:
Én 3 éve dolgozom értelmi sérült emberekkel, 12 emberre kell figyelnem akik szintén egy 10-12 éves gyermek szintjén vannak, nem mondom hogy könnyű mert valóban nem az, főleg ha mindenki egyszerre szeretne figyelmet kapni, de ők is emberek, bár komoly témáról nem lehet velük beszélgetni, rengeteg szeretetet és lelkesedést adnak :) Úgy gondolom a közös ebéd, nem lehet olyan hosszú amennyit ne lehetne kibírni az ő társaságában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!