Képtelen vagyok a nevelőapám fogyatékos testvérével egy asztalhoz ülni. Mit tegyek?
Addig nem volt vele semmi bajom, amíg évente 2-3 alkalommal találkoztam vele.
De nemrég meghalt az apukája és teljesen egyedül maradt. Ezért anya minden szombaton és vasárnap elhívja ebédelni. Ezt nem szereti a nevelőapám sem és én sem. Nem tudom megfogalmazni, hogy miért, de képtelen vagyok úgy jól érezni magam ebéd közben, hogy ott van, dumálni anyáékkal, stb.
Nincs vele nagy gond, egy 10-12 éves gyerek szintjén van amúgy, szóval nem életképtelen, de alap dolgokat elfelejt néha.
De én nekem ez nem megy. Ez megy szeptember óta, az utóbbi időben már inkább elmentem délelőtt valahová, vagy aludtam délutánig.
A nevelőapámnak sem tetszik ez a helyzet, de én már szeretnék beszélni anyával erről.
17/L
Mit tegyél?
Ebédelj máshol.
Közben szégyelld el magad,de nagyon,mert az empátiát hírből sem ismered,az érzelmi intelligenciád meg mondjuk ki,elég fejletlen.
Ne aggódj,az érzelmi intelligencia még fejleszthető ebben a korban.
Őszintén írjam le a véleményem?
Nem értem sem az anyudat sem a nevelőapádat, hogy miért adnak neked pénzt éttermezni. Egy nyakast előbb megérdemelnél, mint hogy hétvégente éttermezz, mert te "képtelen vagy valamire". Nem tetszik eszel máskor vagy nem eszel pont.
Hogy mit tegyél? TANULJ KIS EMPÁTIÁT. Nem kell vigyorogni, nem kötelező beszélgetni, de ha te lennél ilyen helyzetben örülnél, ha néha törődnének veled.
Ülj szépen ott ebédnél megeszed felkelsz elmész kész. Nem fog megártani, hidd el.
Én azt sem értem miért muszáj együtt enni és nem marad semmi?
Én ha később értem haza, akkor kivettem a hűtőből egy tányér ételt, megmelegítettem és megettem egyedül. Szerencsére tudtam a mikrót használni ennyi idősen és nem kellett étterembe mennem:) Te se vagy életképesebb egy 12 évesnél, ha egy tányér kaját nem tudsz önállóan megmelegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!