Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a 26 éves...

Mit csináljak a 26 éves lányommal, hogy végre elmenjen dolgozni?

Figyelt kérdés
A lányom 26 éves, soha még egy napot se dolgozott. Küldöm gyárba, nem megy, mert azt mondja többre képes, mint gyári munka. Nézegetem neki az interneten az állásokat, de ez ezért nem jó, az azért nem jó, egy adminisztrátori munka tetszett volna neki, de nem merte felhívni... Évek óta mondom neki, hogy menjen a munkaügyre jelentkezzen be, menjen legalább egy tanfolyamra, de ő ehhez már öregnek tartja magát. Annyit elértem, hogy bejelentkezzen a munkanélkülibe, de minden segélyét szórakozásra, utazgatásra költi, valamint azt a pénzt is, amit ajándékba kap. A háztartáshoz egy Ft-tal se járul hozzá. Mióta elvégezte az iskolát itthon ül, meg is van hízva, de fogyni sem hajlandó, mindig mondom neki, hogy fogyjon, mozogjon, hogy jobb esélyei legyenek munkakeresésnél, mert lássuk be, felszínes világban élünk, de oda se neki. Mit tegyek vele, hogy végre elmenjen dolgozni? Kidobni mégse dobhatom ki, hisz mégis csak a gyerekem.

2015. okt. 18. 14:19
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
72%
Van a 22500 forintos segély, az önkormányzat adja. De az kb nem elég semmire.
2015. okt. 18. 14:59
 22/53 anonim ***** válasza:
33%
Nem lenne fair dolog ha kidobnád elvégre te nevelted ilyennek, ergo 100%-ban a te hibád.
2015. okt. 18. 15:06
 23/53 anonim ***** válasza:
75%
22.800, amit az önkorm ad, és újra mondom, ahhoz is kell évi 30 napot dolgozni.
2015. okt. 18. 15:11
 24/53 anonim ***** válasza:
47%

Azta! Hát én is ilyen ügyviteli, irodai szakközépbe jártam és mivel nem indult az a képzés amire jelentkeztem, máshol nem volt hely, így én saját magamtól beálltam dolgozni. Júniusban érettségiztem, augusztusban már dolgoztam is és azóta folyamatosan. Ez volt 19 évesen, most 21 vagyok. A lányodnak nincsenek céljai? Mármint pl ilyenek hogy jogosítvány, autó vagy nyelvvizsga, egyetem, fősuli? Szerintem nincs ami motiválja. Nekem sem kellett volna dolgoznom, de én nem tartottam volna helyesnek, hogy itthon üljek és elvárjam, hogy eltartsanak. Azóta megtanultam, hogy csak magamra támaszkodhatok 100%-osan! :) Nem fogják örökre a kezem a szüleim, így sikerült is, már ilyen fiatalon, találnom egy nagyon jó munkahelyet, ez mellett elkezdtem a jogsit, a jogsi után dupla nyelvvizsgát szeretnék, hogy aztán mehessek egyetemre, persze saját erőmből, nem a szülők által. Lefogyni meg lefogytam magamtól, miután beálltam dolgozni.. a stressz! :-D

Csak saját magamból tudok kiindulni, én egy elég zárkózott személyiség vagyok, nem lehet, hogy a lányod fél az újtól? Valahogyan ki kellene szedned belőle, hogy miért nem szeretne elindulni. Én nagyon féltem, de az első munkahelyem hálistennek' ismerős által lett, így volt ott egy ember akit ismertem. Szerintem Ő is fél az új környezettől, új emberektől, felelősségtől. Most mondhatnám, hogy egyszer csak benő a feje lágya, de nem tudom így lesz-e. A barátai milyenek? Ők dolgoznak? Nem lehet, hogy ők is ilyenek és nem akar "kilógni" a sorból? De mondjuk 26 évesen azért az ember már eléggé megért a felnőtt élethez. Próbálj beszélgetni vele és kiszedni, hogy mi a problémája. Vagy ha gondolod én szívesen beszélgetnék vele! :-)

21L

2015. okt. 18. 15:15
 25/53 A kérdező kommentje:
Igen, erre a 22.800-ra gondoltam.
2015. okt. 18. 15:16
 26/53 anonim ***** válasza:
22%
26 evesen nem mer egy szamot felhivni? De bulizni van batorsaga! Ez az elkenyeztetes kovetkezmenye! Az ilyen eletkeptelen embereket el kene kuldeni egy hetre egy nyomornegyedbe onkentesnek. Utana rogton megbecsulne a fizetett munkat es magatol hajlando lenne keresni.
2015. okt. 18. 15:16
 27/53 A kérdező kommentje:
Jogosítványt nem akar, mert fél, nyelvvizsgát sem, mert attól is fél, hogy nem sikerülne.
2015. okt. 18. 15:17
 28/53 anonim ***** válasza:
30%

Kidobni mégse dobhatom ki, hisz mégis csak a gyerekem.

Ezt ő is tudja és vissza él vele!

Ha nem használt a szép szó és a könyörgés, akkor keményebb módszereket kell elővenned.

Először is megköveteled, hogy a háztartási munkát ő végezze, ha nem csinálja, akkor büntetés jár.

Nem mehet sehova, nem ehet csokit és más ételt is csak akkor ha te adsz neki!

Nincs új ruha, nincsenek kozmetikumok, csak a minimális tisztálkodás.

Nincs internet, nincs tv.

Olyan helyzetbe kell hozni otthon, hogy örömmel menjen el dolgozni, mert annyira rossz otthon.

Te tudod mit tudsz megvonni tőle, de megsajnálni nem szabad, légy következetes és határozott.

Nem lesz egyszerű menet.

De ne felejt el, ő sincs tekintettel rád, nem érdekli miből lesz neki étel vagy meleg a lakásban.

Az ő érdekében kell határozottnak lenned.

2015. okt. 18. 15:18
 29/53 anonim ***** válasza:
59%

Amiről a többség beszél az az álláskeresési amit a munkaügyi kp ad, az jár 3 hónapig. Amit a kérdező lánya kap, az FHT (foglalkozást helyettesítő támogatás), ezt az önkormányzat adja, havi 22 800 Ft évente van felülvizsgálat. Annak jár aki elveszítette a munkáját vagy már 1 éve regisztrált álláskereső.

Kérdező!

Muszáj lesz motiválnod a lányodat, nekem a pénztelenség elég volt, aktívan keresek munkát, de hát pénzből élek, így diplomával beálltam alkalmiba szalag mellé, mert jelenleg nincs más.

A végzettsége a semmire elég, az irodai asszisztens annyit jelent, hogy papírja van arról, hogy tud fénymásolni. Viszont pálya alkalmatlan, ha arra sem képes, hogy telefonjon munkakeresés végett.

Most volt lehetősége a tanulásra egy új szakmára jelentkezni, hisz most ingyen van a 2. OKJ, felnőttképzés is van estiben, jár a diák, meg a kedvezmények. Lehetősége lenne egy piacképes szakma megszerzésére, pl kereskedelmi területen, hiszen boltokba/ kisboltokba mindig keresnek eladót általában szakirányú végzettséggel.

Aki akar dolgozni, az talál valamilyen munkát. Kérdező, motiváld a lányod, de ne azzal, hogy fogyjon le, hanem nyúlhatsz drasztikusabb eszközökhöz is.

2015. okt. 18. 15:18
 30/53 anonim ***** válasza:
11%
azért egy szülő sem lehet ennyire vak, a lányodnak nem adsz egy vasat sem, nem dolgozik, állítólag 22800 forintból öltözködik, eszik, szórakozni jár, bulizik és utazgat...a lányod egy prosti ébredj fel!
2015. okt. 18. 15:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!