Mit tegyek a lanyommal? Mi lesz igy vele?
20 eves. Elrontottam a neveleset, ha ujra kezdhetnem , biztos maskepp csinalnam. Elkenyesztett, egoista es onzo, aki elsosorban csak magara gondol. Otthon semmit nem segit, meg maga utan sem kepes elpakolni. A penzt csak viszi, holott most egyaltalan nem allunk jol. A hetvegen volt egy osszeveszesunk is ebbol, mert naponta elvitt egy ezrest , meg en 800 ft-on eltem egesz mult heten!
Nem jar be az egyetemre, allitasa szerint utalja, nem szereti es nem is akar ebben a szakmaban elhelyezkedni, O mar dolgozna, de egy erettsegivel ugyan hova vennek fel? Tobb targybol meg is bukott, most fizethettunk potdijat, a vizsgakurzusra. Altalaban a neptunba is en nezzem/ irom a leveleket, mert annyira letojja, de mar irtam helyette szakdolgozatot is.
Ma is nem ment be, elaludt es nem szolt az ora tobbszor-allitolag. De mivel tobb oras szunete volt es csak 1 ora oda az ut, siman beert volna de O meg sem tette. Sirt, hogy egyszeruen a hanyinger kerulgeti mar a sulitol, O ezt nem akarta. En valasztottam a sulit es adtam be a jelentkezest a szakra, mert annyira donteskeptelen volt , bar maig az. Nem tudja mit akar az elettol, nem tud magaval mit kezdeni, ugy erzem en hibaztam. Neki akartam jot. Soha nem kertem tole semmit, csak ,hogy tanuljon , meg sem teszi.
Sajnalom ot azert, de magamat is. Nem tudom mi legyen vele...
AKKOR SZÉPEN:
- UV-t nem fizeted ki neki, akkor megbukik és kész
- nem pakol? akkor él majd a szarban
- nem mos? akkor így jár
- elveszi a pénzt? jól elzárnám
- ha lop, akkor fel is jelentem
elcseszted de nagyon, most próbáld rendbeszedni
am mi az h te jelentkeztél helyette? te nevelted életképtelenné!
"annyira donteskeptelen volt , bar maig az."
Persze, mert soha nem vetted emberszamba, es mindig mindent eldontottel helyette.
Elso korben neked kell megvaltozni. A gyerek meg olyan amilyen, itt mar csak az a kerdes, hogy meddig log a nyakadon.
De akkor mi legyen? El nem tudom kepzelni mi lesz vele...
Lopni soha nem szokott, dolgozott elozo felevben, de most az orarendje miatt, max. hetvegen tudna dolgozni de akkor meg a baratjaval talalkozik( maskor nem tud vele, mert naponta 12-14 orazik a fiu).
Nem tudom miert tamadtok annyira, tisztabban vagyok, hogy elszurtam, de mit kellett volna tennem, amikor ott allt az erettsegi elott, hogy O tulajdonkeppen nem tudja mit akar(?).Nekem sz*r volt addig , amig nem diplomaztam le es nem szerettem volna, hogy vele is ez legyen. Meg a jog amugy ugy ahogy, tetszett neki es mivel fel volt mentve matekbol sok lehetosege amigy sem volt.
"mit kellett volna tennem, amikor ott allt az erettsegi elott, hogy O tulajdonkeppen nem tudja mit akar"
nekem azt mondta az apam: figyelj, ha tovabb akarsz tanulni, akkor annak orulunk, tamogatunk. ha nem, az sem baj, a te dontesed, a te eleted, de akkor legyel olyan jo es keress munkat mert nem tartunk el tovabb.
Neked is ezt kellett volna mondani.
Nem támad senki, csak véleményeket írunk.
Biztos, hogy jót akartál neki, hiszen a gyereked, de tudod, "a pokolba vezető út is..........."
Amúgy mi lett volna, ha érettségi után nem megy egyből egyetemre? Semmi. Lehet, hogy egy okj-t már elvégzett volna. Az én gyerekem is majd csak idén megy fősulira és 21 éves. Mert érettségi után elment egy 2 éves képzésre, ott végzett, és kiment külföldre dolgozni, nyelvet tanulni. Most jön majd haza, sulikezdésre. Ő is nehezen döntötte el mit akar, így már 2 szakmája is van, igaz az első nem érdekli, azt csak az érettségi miatt fejezte be.
Neki kell kedvet érezni ahhoz, amivel majd foglalkozni szeretne. A házimunkát meg meg lehet beszélni. Ha nem, beszórsz szépen mindenét a szobájába, a szennyestől a használt zsepiig, nem főzöl rá, felajánlod a lehetőséget,stb, kénytelen lesz belejönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!