Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek a lanyommal? Mi...

Mit tegyek a lanyommal? Mi lesz igy vele?

Figyelt kérdés

20 eves. Elrontottam a neveleset, ha ujra kezdhetnem , biztos maskepp csinalnam. Elkenyesztett, egoista es onzo, aki elsosorban csak magara gondol. Otthon semmit nem segit, meg maga utan sem kepes elpakolni. A penzt csak viszi, holott most egyaltalan nem allunk jol. A hetvegen volt egy osszeveszesunk is ebbol, mert naponta elvitt egy ezrest , meg en 800 ft-on eltem egesz mult heten!

Nem jar be az egyetemre, allitasa szerint utalja, nem szereti es nem is akar ebben a szakmaban elhelyezkedni, O mar dolgozna, de egy erettsegivel ugyan hova vennek fel? Tobb targybol meg is bukott, most fizethettunk potdijat, a vizsgakurzusra. Altalaban a neptunba is en nezzem/ irom a leveleket, mert annyira letojja, de mar irtam helyette szakdolgozatot is.

Ma is nem ment be, elaludt es nem szolt az ora tobbszor-allitolag. De mivel tobb oras szunete volt es csak 1 ora oda az ut, siman beert volna de O meg sem tette. Sirt, hogy egyszeruen a hanyinger kerulgeti mar a sulitol, O ezt nem akarta. En valasztottam a sulit es adtam be a jelentkezest a szakra, mert annyira donteskeptelen volt , bar maig az. Nem tudja mit akar az elettol, nem tud magaval mit kezdeni, ugy erzem en hibaztam. Neki akartam jot. Soha nem kertem tole semmit, csak ,hogy tanuljon , meg sem teszi.

Sajnalom ot azert, de magamat is. Nem tudom mi legyen vele...

2015. márc. 4. 13:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
Ha nincs időgéped, így jártál. Ne pénzeld, adj neki ultimátumot, hogy vagy csinálja a sulit vagy elmegy a gyárba szalag mellé pár hónapon belül, különben mehet isten hírével. Ne hagyd már hülyére venni magad.
2015. márc. 4. 13:16
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Talán rájöhetnél, hogy felnőtt. Ha dolgozni szeretne, "engedd" dolgozni.Hidd el, érettségivel is találhat olyan munkát, amivel megkereshet annyit, hogy el tudjon vinni napi egy ezrest és még neked is adhatna a maradékból. Miért kellett egyáltalán egyetemre kényszeríteni? Látod, hogy utálja! Az otthoni segítségre sem késő még talán rászoktatni, mondjuk nem pakolsz el helyette, előbb-utóbb csak megunja a szemétdombot.
2015. márc. 4. 13:19
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
Hát basszus, ezt tényleg jól elcseszted, nem is a gyerekedet kellene okolni érte. Miért kényszerítetted olyan szakra, ahova ő nem akart menni, amit nem szeret? Itt az eredménye. Mi a francért fizetsz pótvizsgákat, mi értelme van? Menjen dolgozni, és jelentkezzen oda, ahova ő szeretne. A szülők álmait nem a gyerek kötelessége megvalósítani, főleg ha ő nem akarja. Az meg, hogy nem szoktattad hozzá, hogy otthon besegítsen, arról sem ő tehet. Mi az, hogy viszi a pénzt? Hogy viszi, ha nem adsz neki? Ja, hogy mégis? Akkor ne panaszkodj. Ülj le vele elbeszélgetni, mint 2 felnőtt, és ne taknyosként kezeld, mert nem az. Ha úgy viselkedik, az a szülők hibája. Mond el neki, hogy sok mindent elrontottál a nevelésével kapcsolatban, ugyan ő erről nem tehet, de az élet nem így működik, ahogyan ő él. Mindenkinek van feladata otthon, a pénzt pedig be kell osztani úgy, hogy mindenkinek egyformán jusson. Az egyetemet meg ne erőltesd, találja ki ő, mit szeretne tanulni. Vagy dolgozni is te fogsz majd járni helyette?
2015. márc. 4. 13:21
 4/17 anonim ***** válasza:
64%

AKKOR SZÉPEN:

- UV-t nem fizeted ki neki, akkor megbukik és kész

- nem pakol? akkor él majd a szarban

- nem mos? akkor így jár

- elveszi a pénzt? jól elzárnám

- ha lop, akkor fel is jelentem

elcseszted de nagyon, most próbáld rendbeszedni

am mi az h te jelentkeztél helyette? te nevelted életképtelenné!

2015. márc. 4. 13:33
 5/17 anonim ***** válasza:
91%

"annyira donteskeptelen volt , bar maig az."

Persze, mert soha nem vetted emberszamba, es mindig mindent eldontottel helyette.

Elso korben neked kell megvaltozni. A gyerek meg olyan amilyen, itt mar csak az a kerdes, hogy meddig log a nyakadon.

2015. márc. 4. 13:34
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
Talán nem lenne ilyen, ha nem kényszerítenéd olyasmire, amit nem akar.
2015. márc. 4. 13:45
 7/17 A kérdező kommentje:

De akkor mi legyen? El nem tudom kepzelni mi lesz vele...

Lopni soha nem szokott, dolgozott elozo felevben, de most az orarendje miatt, max. hetvegen tudna dolgozni de akkor meg a baratjaval talalkozik( maskor nem tud vele, mert naponta 12-14 orazik a fiu).

Nem tudom miert tamadtok annyira, tisztabban vagyok, hogy elszurtam, de mit kellett volna tennem, amikor ott allt az erettsegi elott, hogy O tulajdonkeppen nem tudja mit akar(?).Nekem sz*r volt addig , amig nem diplomaztam le es nem szerettem volna, hogy vele is ez legyen. Meg a jog amugy ugy ahogy, tetszett neki es mivel fel volt mentve matekbol sok lehetosege amigy sem volt.

2015. márc. 4. 13:51
 8/17 anonim ***** válasza:
90%

"mit kellett volna tennem, amikor ott allt az erettsegi elott, hogy O tulajdonkeppen nem tudja mit akar"

nekem azt mondta az apam: figyelj, ha tovabb akarsz tanulni, akkor annak orulunk, tamogatunk. ha nem, az sem baj, a te dontesed, a te eleted, de akkor legyel olyan jo es keress munkat mert nem tartunk el tovabb.

Neked is ezt kellett volna mondani.

2015. márc. 4. 13:54
 9/17 anonim ***** válasza:
85%
Akkor hadd dolgozzon. Ha még diákmunkát is talált, teljes munkaidőben miért ne vennék fel?
2015. márc. 4. 14:00
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

Nem támad senki, csak véleményeket írunk.

Biztos, hogy jót akartál neki, hiszen a gyereked, de tudod, "a pokolba vezető út is..........."

Amúgy mi lett volna, ha érettségi után nem megy egyből egyetemre? Semmi. Lehet, hogy egy okj-t már elvégzett volna. Az én gyerekem is majd csak idén megy fősulira és 21 éves. Mert érettségi után elment egy 2 éves képzésre, ott végzett, és kiment külföldre dolgozni, nyelvet tanulni. Most jön majd haza, sulikezdésre. Ő is nehezen döntötte el mit akar, így már 2 szakmája is van, igaz az első nem érdekli, azt csak az érettségi miatt fejezte be.

Neki kell kedvet érezni ahhoz, amivel majd foglalkozni szeretne. A házimunkát meg meg lehet beszélni. Ha nem, beszórsz szépen mindenét a szobájába, a szennyestől a használt zsepiig, nem főzöl rá, felajánlod a lehetőséget,stb, kénytelen lesz belejönni.

2015. márc. 4. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!