Mi lesz velem és a lányommal? Honnan szedjek pénzt?
Figyelt kérdés
4 éves kislányom van,egyedül nevelem.az apja elhagyott két éve minket.azóta nem hallottunk felőle.nem fizet gyerektartást sem én dolgozok,minimálbéres meló,de gyerek mellett csoda hogy ez is van.mikor megismerkedtünk,rá egy évre autót vett én voltam a kezes.most jött a végzés miszerint levonják a fizum 33 százalékát.így is keveset kapok,családival együtt 73-74 ezret.ha most levonnak hogy élünk meg?hogy magyarázzam el majd egy kisgyereknek hogy nincs mit enni?így is nehezen éltünk.lehet tenni valamit?család nincs aki segítene.szülők nem élnek.most már tuti vonják?mit tegyek?azt sem tudom jövőhéten miből veszek kenyeret,nem hogy ezek után.kétségbe estem!nincs rá valami mód?2010. febr. 24. 19:44
1/23 anonim válasza:
Vedd el az autóját (gondolom nem tudja ez a szemét fizetni) és add el, és abból fizesd ki egy részét.
A gyerektartást kötelező fizetnie, milyen egy link alak ez?
2/23 anonim válasza:
Szia! Jajj nagyon nagyon sajnálom :( Nem tudom nincs lehetőség arra, hogy ha már nem vagytok házasok, akkor bontsák ezt? Vagy nem veheted el az autót, ha ténylegesen te fizeted? Ha azt eladnád talán akkor működne a dolog. Ha ennyire rossz anyagi körülmények között éltek, akkor szerintem érdemes utánanézni hol van az apja és kérni a gyerektartást, 10 000 Ft is jól jönne. Fél évre visszamenőleg az állam kifizeti neked. Persze nyilván nincs munkája ezért nem tud fizetni és ez nem változna, de a ti helyzetetek legalább egy kis időre is, de legalább megoldódna.
3/23 anonim válasza:
Az autó eladása lehet a megoldás. Abból lehetne kifizetni a fennmaradó összeget. Más felelőtlensége miatt neked nem kellene törni a fejed a megélhetésen. ÓÓÓ, így is milyen nehéz!
4/23 anonim válasza:
Az autót kell megszerezned! De gondolom nincs aki segítene ebben... A hitelező céget kellene megkérdezni mi ilyenkor a teendő?! Hogyan juthatna a birtokodba az autó? Hogy utána el tudd adni! Esetleg jelentsd fel a rendőrségen, kiskorú azaz a gyereke veszélyeztetése miatt. (nem tudsz kaját sem venni neki)
Én segítenék neked... tiszta szívemből. De nem tudok..
5/23 A kérdező kommentje:
autóeladás nem lehetséges,mivel autóval együtt lépett le két éve.egyik délután elment,és nem láttuk többé.kereste rendörség,de semmi.keresik ma is.lehet nem is él.nem biztos hogy önszántából lépett le.sajnos voltak kételyes dolgai.házasok nem voltunk.sajnos csak későn tudtam a fekete dolgairól,mikor már elment.nem lehet kikerülni hogy vonjanak?komolyan kérdezem.nem sajnáltatni akarom magam.csak hátha valaki tud valami lehetőséget.
2010. febr. 24. 20:01
6/23 anonim válasza:
ha lehet fellebbezni, vagy kifogást benyújtani, stb., akkor azonnal keress egy ügyvédet. sajnos a kezesség az olyan, mintha te vetted volna fel a kölcsönt, de a gyerekre tekintettel lehet, hogy ki tudsz csikarni némi méltányosságot. a gyerektartásnak is utána kéne járni, visszamenőleg behajtani, ha lehet, stb.
7/23 anonim válasza:
Azt hiszem van egy honlap, a jogforum.hu talán, itt kérdezhetsz és ügyvédek válaszolnak, vagy a bíróságokon mindig van panasznap, ott is rákérdezhetsz. A hitelezők szerintem tudják a tartózkodási helyét, tudniuk kell miért nem fizet, mert azt nem tehette volna meg szerintem, hogy csak úgy nem fizet és rögtön rád terhelik. Mindenképp beszélj ügyvéddel.
8/23 A kérdező kommentje:
beszéltem a bankkal.az mondták le akarták foglalni az autót és árverezésre adni.de se ember se kocsi.mivel így és semmilyen módon nem tudnak a pénzükhöz jutni,így azon hajtják be aki a készfizető kezes.vagyis én.amúgy azt mondta a bankos amíg hitel van rajta nem is lehet eladni.elmondtam a helyzetet,annyit mondott sajnálja,de ezt kell tenni.ha időközben esetleg meglenne,akkor elviszik a kocsit.de 1éve nincs meg.azóta keresi a bank is.
2010. febr. 24. 20:05
9/23 A kérdező kommentje:
nem rögtön terhelték rám.két éve tűnt el.azóta nem fizet.a bank 1 év nem fizetés után kezdett el komolyabban intézkedni.bírósági végrehajtás lett,ami azt jelenti,hogy vonják a fizumból.a határozat jogerős,és fellebbezésnek nincs helye.ez van ráírva.de megkérdezem azt az ügyvédes oldalt,hátha.sajnos ügyvédhez nem tudok menni,az se dolgozik ingyen.
2010. febr. 24. 20:08
10/23 anonim válasza:
Hűű, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe keveredtél. Esetleg érdemes volna bírósági behajtást krned a gyermektartásra, akkor más úton is keresnék a volt férjed, addig meg (legalábbis ha még mindig így van) egy elkülönített költségvetési vagy önkormányzati alapból fizetnék ki neked a gyerektartást, amit később ráterhelnek a férjedre, ha megtalálják. Jobb ötletem nincs sajnos. Sok sikert kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!