Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz velem és a lányommal?...

Mi lesz velem és a lányommal? Honnan szedjek pénzt?

Figyelt kérdés
4 éves kislányom van,egyedül nevelem.az apja elhagyott két éve minket.azóta nem hallottunk felőle.nem fizet gyerektartást sem én dolgozok,minimálbéres meló,de gyerek mellett csoda hogy ez is van.mikor megismerkedtünk,rá egy évre autót vett én voltam a kezes.most jött a végzés miszerint levonják a fizum 33 százalékát.így is keveset kapok,családival együtt 73-74 ezret.ha most levonnak hogy élünk meg?hogy magyarázzam el majd egy kisgyereknek hogy nincs mit enni?így is nehezen éltünk.lehet tenni valamit?család nincs aki segítene.szülők nem élnek.most már tuti vonják?mit tegyek?azt sem tudom jövőhéten miből veszek kenyeret,nem hogy ezek után.kétségbe estem!nincs rá valami mód?
2010. febr. 24. 19:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak: te miért nem olvasol??? Írta, hogy a könyvtárból netezik. Csak azért írta le, hogy élő fába belekötő emberek ebbe ne kössenek bele... De hát hiába...
2010. febr. 25. 08:15
 22/23 anonim ***** válasza:
40%

Akkor most egy tévedést szeretnék eloszlatni, mert ne hitessünk el szegénnyel olyat, ami nincs: a gyerektartást az állam NEM előlegezi meg fél évre visszamenőleg. Az állam által megelőlegezett tartásdíj csak akkor kérhető, ha a bíróság jogerősen megállapította annak összegt, és az adós legalább fél éve nem tett eleget a fizetési kötelezettségének. Ezek után a város bíróságának végrehalytói osztályának kell eljárnia. Ha nem tudja behajtani sem a hátralékos (tehát a fél évre visszamenőleges) sem a folyamatos tartozást, akkor adnak egy jegyzőkönyvet arról, hogy sikertelen volt a végrehajtás. Ezzel kell a gyámügyhöz fordulni, és ott igényelni az állam által előlegezett tartásdíjat, amit viszont visszamenőleg nem fizetnek ki!

Tehát pls nézzünk utána, mielőtt leírunk valamit, hallomásból meg fogalmazzunk meg állításokat.

2010. febr. 25. 08:26
 23/23 anonim ***** válasza:

Az onkormanyzathoz menjel be es kerjel segelyt! Atmeneti segely, rendszeres gyerekvedelmi segely es futesi, lakasfenntartasi segely is letezik, ott igenyeld meg oket! A kislanynak az oviban is olcsobb, talan 50%-os vagy ingyenes lesz az etkezese amennyiben valamelyik segelyt (rendszeres gyerekv.) megkapod.

Erre csak azt tudom mondani hogy apukám 5éve beteg lett.(agyvérzése lett)most komában itthon ápoljuk.5-en élünk egy házban.És nem igazán fényesen.Minden honapban találgatunk hogy melyik számlát fizessük be.A gázt vagy a villanyt.Anyukám be ment az önkormányzathoz hogy minden lehetöséget amit csak lehet szeretne igénybe venni.Erre összesen kaptunk évente egyszer 2*5000ft.Valami iskolázási segély.2-ten vagyunk még iskolásak.

2010. febr. 25. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!