Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a 26 éves...

Mit csináljak a 26 éves lányommal, hogy végre elmenjen dolgozni?

Figyelt kérdés
A lányom 26 éves, soha még egy napot se dolgozott. Küldöm gyárba, nem megy, mert azt mondja többre képes, mint gyári munka. Nézegetem neki az interneten az állásokat, de ez ezért nem jó, az azért nem jó, egy adminisztrátori munka tetszett volna neki, de nem merte felhívni... Évek óta mondom neki, hogy menjen a munkaügyre jelentkezzen be, menjen legalább egy tanfolyamra, de ő ehhez már öregnek tartja magát. Annyit elértem, hogy bejelentkezzen a munkanélkülibe, de minden segélyét szórakozásra, utazgatásra költi, valamint azt a pénzt is, amit ajándékba kap. A háztartáshoz egy Ft-tal se járul hozzá. Mióta elvégezte az iskolát itthon ül, meg is van hízva, de fogyni sem hajlandó, mindig mondom neki, hogy fogyjon, mozogjon, hogy jobb esélyei legyenek munkakeresésnél, mert lássuk be, felszínes világban élünk, de oda se neki. Mit tegyek vele, hogy végre elmenjen dolgozni? Kidobni mégse dobhatom ki, hisz mégis csak a gyerekem.

2015. okt. 18. 14:19
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
76%
Milyen segély, ha sosem dolgozott?
2015. okt. 18. 14:36
 12/53 anonim ***** válasza:
58%

honnan van pénze bulizni, utazgatni?

dolgozik az a csaj, csak nem köti az orrodra, hogy melyik sarkon...

2015. okt. 18. 14:37
 13/53 A kérdező kommentje:
A munkanélküli segély.
2015. okt. 18. 14:37
 14/53 anonim ***** válasza:
95%

A munkanélküli segély feltétele az előzetes foglalkoztatottság, illetve, hogy aktívan állást keressen az illető.

Te azt írod, a lányod soha egy napot sem dolgozott, és állást sem keres. Így nem kaphat segélyt.

Vagy kamuzol, vagy téged nagyon átbasztak.

2015. okt. 18. 14:40
 15/53 anonim ***** válasza:
77%
Tudtam, hogy nem igaz, ezért kérdeztem rá...
2015. okt. 18. 14:43
 16/53 A kérdező kommentje:
Nem kell hozzá semmilyen előző foglalkoztatottság. Az egyik rokon kislány is az érettségi meg a szakma után bejelentkezett és kapott segélyt. Régen lehet, hogy nem így volt, de most így van.
2015. okt. 18. 14:46
 17/53 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a kérdező erre az aktív korúak ellátására gondolt.
2015. okt. 18. 14:52
 18/53 anonim ***** válasza:
23%
Nem mer telefonálni, és még azzal is ráteszel, hogy fogyjon le, mert így kevesebb az esélye. Szerinted a kövér emberek nem dolgoznak?
2015. okt. 18. 14:54
 19/53 anonim ***** válasza:
72%

Évekkel ezelőtt megszűnt a pályakezdők segélyezése.

Aki dolgozott, annak is max 3 hónapig jár. Utána ha vállal közmunkát, vagy igazol évi x napot, kaphat egyéb segélyt, de ehhez kell a család anyagi rászorultsága is.

2015. okt. 18. 14:54
 20/53 anonim ***** válasza:
77%
Aktív korúhoz is kell dolgozni.
2015. okt. 18. 14:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!