Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apás hetek ideje alatt...

Az apás hetek ideje alatt nekem kötelességem mindig a volt férjem rendelkezésére állni, ha valami "megoldhatatlan" problémája adódik?

Figyelt kérdés

A volt férjem kiharcolta magának, hogy 2 hetes váltásban legyenek nála és nálam a gyermekeink (6,5,3 évesek). Én már az elején megmondtam neki, hogy gondolja végig, hogy mit vállal, de azt mondta, ne aggodalmaskodjak annyit, ő mindent megold.

Azóta viszont másból sem áll az apás 2 hét, mint abból, hogy telefonon hívogat, hogy mit csináljon, menjek értük, vigyem őket, csináljam ezt, csináljam azt stb. Ha én nemet mondok, akkor megkapom, hogy sz*r anya vagyok és direkt keresztbe akarok tenni neki.

A legutóbb azt mondta, hogy amennyiben nem leszek segítőkész, feljelent a gyámügynél és elpereli tőlem a gyermekeinket. Ezt tényleg megteheti? Csak szerintem ellentmondásos a hozzáállása?

2015. okt. 16. 20:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
85%

Én kérném a rendszer megváltozását, szegény gyerek...

Hoztak egy döntést, hát jó, de Te látod, hogy nem működik, remélem, ez a bíróság számára is kiderül. Mondjuk lehet, hogy elég buta és tényleg feljelent a gyámügynél, azzal szerintem maga alatt vágná a fát, hacsak nem hazudna egy cifrát, de ugyan hogyan bizonyítaná be, ami hamis...? Szóval ha ő kezdeményezi a dolgot, akkor valószínűleg jobban indul a dolog, mint ha Te mondod, hogy rosszul csinálja, ő pedig néz ártatlan szemekkel. De sajna vagy szerencsére nem értek hozzá, ilyenkor hogy mennek a dolgok, bár gondolom, ellenőriznék az apás heteken vagy valami. Persze vannak rosszindulatú vagy kicsit elfogult bírók és szakértők, anyám (aki főleg válóperes és gyermekelhelyezéses bíró volt) mesélt dolgokat. De egy ilyen alkalmatlan és inkonzisztensen viselkedő apának szerintem nincs olyan rengeteg esélye... A gyerekek elperléséhez pedig végképp nem, egy potens anyától nem veszik el a kicsiket.

2015. okt. 17. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!