Megoldhatatlan probléma egy 14 éves lányt rendszeretetre nevelni?
14 évesen nálam is rohadt nagy kupi volt. Nem vagyok büszek rá, de esküszm nektek, egyheti használt zsepigyűjteményt dobattak ki velem hétvégente a szüleim, almacsutkát, minden egyebet. Akkoriban nem tartottam nagy dolognak. Nekem is mondták azt a "majd a ha a pasid meglátja" dumát, tehát ez nem a spanyol viasz, de nálam nagyon nem használt (a húgomnál sem), mert hosszútávon nem segített. Amikor átjött a barátom, elpakoltam minden szirszart a nagy szekrényem aljába, ha elment aznap vagy másnap, kinyitottam a szekrény és dőlt ki minden. Rá lehet parancsolni hogy tegyen rendet, de amíg magától nem alakul ki nála addig alapjaiban nem fog változni.
Nálam akkor változott meg minden amikor sját lakásom lett. Most már 27 leszek, és mindig rend van és tiszta minden, mert már utálom a saját lakásomban a kupit. Sajnos ilyen vagyok, ez kellett ahhoz hogy rend legyen. De azért sok szerencsét, próbálj ki midnent, hátha segít, nem lehet tudni. Mindenesetre az én példám azt mutatja hogy azért mert valaki 14 évesen szamárfészket tart a szobájában, ha felnő benő a feje lágya :)
Én is 14 éves vagyok, és általában nálam is nagy a kupi, de aztán mikor már nem tudom bevetni az ágyamat, mert teli van könyvekkel, amiket nem tudok letenni az íróasztalra, mert az is tele, és mikor már a székre sem tudom tenni mert azon meg ruhák vannak, kitakarítok.
Szóval ha ráhagyod, tudom, idegesítő, csinál egy nagy kupit, és ha már mozdulni sem tud majd, kénytelen lesz kitakarítani. Elvégre, az ő szobája, ha ő kupiban akar élni, hát tessék, velem is így vannak :)
Viszont, ha a szobáján kívül is szemetel, akkor már nagyobb a gond, erre viszont nem tudok mit tanácsolni. Esetleg tv/gépmegvonás, hasonlókra tudok gondolni, amik nálam hatnának.
Üdv, 14/L
Viki233 <- ugye szarni is kimehet nem csak pisilni?
Ételt adsz be a cellájába? Jó érzés lehet neki biztos....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!