Hogy oldható meg ez a probléma?
Te mit tennél, ha lenne valami a világon, amit nagyon szeretsz, talán mindennél jobban becsülsz, tisztelsz, értékelsz. És ezt a valamit a szerelmed, életed párja konkrétan sz*rba veszi. Ha teheti lekezelően beszél a dologról, vagy gyűlölködve. Akkor is, ha hallod, akkor is ha azt hiszi nem hallod. Tudja, hogy megbánt vele, de ez nem tartja vissza.
Te mit tennél?
A szakítást, mint opciót zárjuk ki.
Nem hiszem, hogy fogsz hasznos választ, mert nem tudjuk miről van szó. Azonban:
"mindennél jobban becsülsz, tisztelsz, értékelsz. "
Ebben a mondatban az is benne van, hogy a párodnál és a kapcsolatotoknál is többre értékeled azt a valamit. Ez gondolom nem túl jó érzés.
Ismertesd meg a pároddal ezt a valamit,magyarázd el neki számodra miért fontos. Hátha ő is megszereti,ha nem próbálja meg tiszteletben tartani a te véleményed!
Te is gondolkodj el azon, vajon ő miért utálja ennyire?
Konkrétan miről van szó?
Műs területen is ennyire semmibe veszi az igényeidet?
Nem a kérdésre válaszoltok.
Nem az én életemre kértem tanácsot, hanem hogy éljétek bele magatokat a szituációba és mondjátok el ti mit tennétek.
Egyébként pedig nem lehet a világon olyan dolog, ami fontosabb a párkapcsolatnál? Pont a mai világban, amikor jönnek mennek a társak? Ne lehetne fontosabb pl a karrier? Egy életcél, egy álom, egy hobbi?
Csak példákat mondok.
A lényeg, hogy mi van akkor, ha valami fontos az egyiknek, s azt a másik szinte gyűlüli? Melyik engedjen és miért?
Egyértelmű: amelyiknek nem tetszik, annak el kell fogadnia.
Még mindig nem tudom, miről van szó.
Most ez mégis milyen már? Egy normális párkapcsolatban ilyen nincsen. Tudom, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de ahogy írtam: ha azt semmibe veszi, ami neked nagyon fontos, akkor a többi területen hogy állhat hozzád?
A kapcsolat lényege, az állandó tolerancia, mivel nem vagyunk egyformák. Ha már az egyiknek engednie kell, ott már baj van. De, lehet fontos a karrier, a sport vagy bármi más. Csak a másikat válaszút elé állítani nem lehet. Az nem működik. Akkor boldogtalan leszel. Ha nem tudod megvalósítani magadat, álmaidat, sose lesz benned elégedettség. Ami még furcsa, hogy gyűlölködve beszél arról a bizonyos dologról. (ezt nem ismerjük). Ilyet nem lehet, ezt egyszerűen hosszú távon nem lehet művelni.
Pl. ha én esténként zumbázni akarok, és a másiknak ez totál hülyeség azzal megbánt engem. Nem lehet a másikat se korlátozni, se a mozgásterét beszorítani. Az a kapcsolat végét jelenti...
Attól függ, hogy a két halmaz (párod + A dolog)milyen viszonyban "érintkezik" egymással és veled. Ha A dologra fordított időt a párodtól veszed el, pl. a pénzetek is arra költöd, ha kitalál vmi időtöltést és Te mindig A dologgal foglalkozol inkább, akkor valahol érthető, ha gyűlöli. Ebben az esetben Neked kell elgondolkodnod a prioritásokon.
Ha nincs kapcsolatban vele áttételesen sem (sem időbeli, sem érzelmi, sem anyagi hátrányt nem szenved el miatta), akkor ezt a nulla hátrányt hangsúlyoznám neki, és érdekeltté tenném a dologban, miért is legyen közös cél, hogy A dolog jól sikerüljön.
Már ezzel a valamivel együtt fogadott el, vagy a valami később jött?
Kikérted a véleményét, mielőtt azt a valamit hazavitted, vagy elkezdted, vagy nem?
Említette neked még a legelején, hogy Ő ezt nem nagyon értékeli?
Nagyon nem mindegy. Lehet, hogy nem Te vagy az áldozat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!