Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy oldható meg ez a probléma?

Hogy oldható meg ez a probléma?

Figyelt kérdés

Te mit tennél, ha lenne valami a világon, amit nagyon szeretsz, talán mindennél jobban becsülsz, tisztelsz, értékelsz. És ezt a valamit a szerelmed, életed párja konkrétan sz*rba veszi. Ha teheti lekezelően beszél a dologról, vagy gyűlölködve. Akkor is, ha hallod, akkor is ha azt hiszi nem hallod. Tudja, hogy megbánt vele, de ez nem tartja vissza.

Te mit tennél?

A szakítást, mint opciót zárjuk ki.

2011. nov. 9. 18:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Jó látom, csak nem megy a beleélés. :) Akkor válaszolok a kérdésekre, hátha így könnyebb...

Már ezzel a valamivel együtt fogadott el, vagy a valami később jött?

Ezzel együtt fogadott el, ezért nem kellett véleményt kikérnem róla.

Említette neked még a legelején, hogy Ő ezt nem nagyon értékeli?

A legelején érdekelte, aztán hirtelen megváltozott.

Oké pontosítom a kérdést. Mi van, ha ez nem egy dolog, hanem egy meggyőződés. És a meggyőződésből fakadó gondolatok, elvek, nézetek és az ezekre épülő cselekedetek.

Például ha az egyik ember abban hisz, hogy 2012-ben eljönnek a reptoidok (ez menő téma az ezoteria kérdések között) a másik viszont emiatt hülyének nézi és szapulja a gondolatait. Ez esetben mit kéne tennie a párnak? Mert végülis egyik se hibás, hogy mások az elképzeléseik...

2011. nov. 9. 19:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A kiegészítésekkel együtt is megfoghatatlan az egész. Ha értékrendbeli ellentét húzódik a háttérben, ott nincs kompromisszum. (Pl. egyik fél rasszista elveket vall, nem hisz a monogámiában stb.) Ami a másiknak a teljes világnézetével ellenkezik azért, mert máshogy szocializálódott, vagy a kapcsolat során fordult vele a világ és már nem érdekli az, ami korábban.

Beleélem magam.... Ha ilyen fájó és mély az ellentét, én nem zárnám ki a szakítást sem. Valakinek előbb-utóbb muszáj dönteni, mert ez a kis karcolás felülfertőződhet és a végén nagy bajt csinálhat. Mert gondolom, nem csak a gyűlölködésben merül ki a dolog, a közös életetek több mozzanatára rányomja a bélyegét.

2011. nov. 9. 20:23
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Visszatérve az értékrendbeli különbségekre: csak akkor bírja el a kapcsolat, ha mindkét fél tiszteletben tartja és elfogadja a másik gondolkodásmódját, nézeteit. Nálatok a barátnőd nem ezt teszi. Nem tehet róla, de nem bírja tolerálni. Te pedig azt nem bírod tolerálni, hogy ő utálja.

Erre lehet közös jövőt építeni?

Ha olyan a dolog, hogy fél intenzitással is űzhető, vallható, engedj te is vmennyit, és ő is legyen vmennyivel elfogadóbb, valahol félúton álljatok meg mindketten a saját igazatok, érzésetek védelmezésében.

2011. nov. 9. 20:27
 14/16 anonim ***** válasza:

kerülni kell a témát.

Én hivő vagyok a párom ateista,eleinte még poénkodott mikor lefekvéskor imádkoztam de megbeszéltük hogy én nem beszélek istenről ő meg nem fikázza folyton.

2011. nov. 10. 07:49
 15/16 anonim ***** válasza:

A válaszaiddal már érthetővé vált számomra.

Ha egy meggyőződésről van szó, csupán arról, hogy más értékrendet vagy elveket követtek, az más. Figyeld meg, hogy mikor adsz lehetőséget arra, hogy gyűlölködjön.

Próbáld meg kideríteni, hogy mi változtatta meg a véleményét, ha eleinte érdekelte a dolog.

Saját tapasztalat.

Nekem megvan a saját hitem, /nem a reptoidok támadása, nem is az egyház, egy egyéni művelési ág/ a párom nem ért egyet velem sokmindenben, ezért nem hangoztatom, de valahol mélyen bízom benne, hogy egyszer megérti miről szól.

Ismerettségi körben előfordult eset:

Asszonyka Jehova tanúja lett, a férjét még a wc-re is követte, és a nap 24 órájában térítette otthon.

Válás lett a vége, nagyon rövid időn belül.

Hogy mi is a megoldás?

Gondold végig, hogy rá akarod-e erőltetni a saját meggyőződésedet.

Ha Őt ez a téma nem érdekli, ne vele beszéld meg. Fogadd el, hogy Ő valamiért nem lát még annyit amennyit Te.

2011. nov. 10. 08:02
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

"Hogy mi is a megoldás?

Gondold végig, hogy rá akarod-e erőltetni a saját meggyőződésedet.

Ha Őt ez a téma nem érdekli, ne vele beszéld meg. Fogadd el, hogy Ő valamiért nem lát még annyit amennyit Te."

Már évekkel ezelőtt letettem arról, hogy ráeröltessem a meggyőződésem. Maximum az éppen aktuális örömömet mondom el a dologgak kapcsolatban, de semmit sem eröltetek. Sosem "térítem".

De ettől függetlenül fáj, amikor negatív hangvétellel hozza szóba mondjuk a haverok előtt. De utána bocsántot kér és bántja a dolog, de akkor is.

Ilyenkor elgondolkodom, hogy jó-e ez így nekem hosszútávon. Nem-e kéne valaki akivel meg tudom beszélni ezeket a dolgokat és támogat benne?! De ilyenkor rájövök, hogy a hasonló meggyőződésű emberektől meg kiver a víz. :D Mert én az aranyközépút pártján állok és az emberek többsége meg fanatikusan egyoldalú a saját meggyőződésében. Én szeretek elmélkedni és kitekinteni más irányokba is. Ezért pl motivál a párom, de ugyanakkor vissza is húz.

Nah ez hosszú lett és bonyolult. Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

Akinek még van tanácsa, szivesen veszem.

Ja amúgy a női fél vagyok.

2011. nov. 10. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!