Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megoldhatatlan probléma egy...

Megoldhatatlan probléma egy 14 éves lányt rendszeretetre nevelni?

Figyelt kérdés
Külön szobája van és kezd a környezetében nagyon igénytelen lenni.
2011. febr. 7. 17:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%
Miért apai pofont jó érzés lehet kapni kuplerájért?Kedves Vikike
2011. febr. 7. 17:34
 12/24 anonim válasza:
52%
suliba sem mehet? és onnan simán elszökhet...ha velem ezt tennék haza se mennék ej ..
2011. febr. 7. 17:38
 13/24 anonim ***** válasza:
60%
Azt már ne tanítsd semmire.
2011. febr. 7. 17:39
 14/24 anonim ***** válasza:

Én is nagyon trehány voltam ennyi idősen, meg még tovább is, a szobámban folyton kupi volt és szó szerint könyörögni kellett, hogy néhanapján segítsek már valamit a házimunkában, nem is sűrűn fordult elő az ilyen, aztán mióta elköltöztem anyám nem győz csodálkozni milyen rend és tisztaság van nálam. :)

21/L

2011. febr. 7. 17:39
 15/24 anonim ***** válasza:

17:39

Az elköltözés nem megoldás.

2011. febr. 7. 17:42
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

szerintem nem nehéz.

annyi csak, hogy csináljátok az első egy hétben közösen a rendrakást, takarítás.

menj be a szobájába kopogás után, majd kezdjetek neki.

ha már rend van, akkor ugyanígy mindennap 1x mondjuk a nap végén bemész, felszólítod, hogy mit csináljon, mit hova tegyen, de ne csak utasítgasd, te is ugyanúgy dolgozz, tehát közösen rakjatok rendet, mosogassátok el a poharat, takarítsatok, ami kell.

kb. 2-3 hét után már egyedül is megteszi márcsak azért is, mert igénye lesz rá.

ne hordd le érte, inkább próbálj meg kicsit közelebb kerüli hozzá úgy, hogy te mesélsz magadról vicces sztorikat fiatalabb korodból.

mutasd meg neki hogy kell összehajtogatni a ruhát, mindennek alakítsátok ki a helyét.

2011. febr. 7. 17:52
 17/24 anonim ***** válasza:

Szerintem ez általános probléma a tinik körében; eben a korban nem csak a srácok rendetlenek, hanem a lányok is. Én is ilyen voltam. Hiába hisztizett meg kiabált velem anya, rendet raktam, ami maximum 2 napig tartott. Aztán megjött az igényem.

Szerintem a lányodnak is meg fog jönni.

2011. febr. 7. 18:32
 18/24 anonim ***** válasza:

Magamra ismertem. Én is nagyon trehány voltam a szobámra, most se vagyok tisztaságmániás, de már nincs 5 üres flakon, 3 tál, 3 pohár, zsepi stb. szétszórva a szobámba. De a ruháimat még mindig nehezen pakolom el.

A fejlődés 16 éves koromba kezdődött. Addig anyu kiabál, veszekedett vele, de hiába. Aztán egyik este a kezembe nyomott egy könyvet(Florence Litauer: Személyiségünk rejtett tartalékai) és mondta, hogy mindenképp olvassam el.

Nekem ez a könyv segített rávilágítani többek között arra a hibámra, hogy képtelen vagyok rendet tartani magam körül. Én magam eldöntöttem, hogy ez változni fog és mára már a ruháim kivételével szinte mindent elpakolok.

18/L

2011. febr. 7. 18:45
 19/24 anonim ***** válasza:
Én 18/F vagyok, de még mindig nagy rendetlenség szokott lenni szobámban. (Nem mindig.)
2011. febr. 7. 19:05
 20/24 anonim ***** válasza:
*a
2011. febr. 7. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!