Az apás hetek ideje alatt nekem kötelességem mindig a volt férjem rendelkezésére állni, ha valami "megoldhatatlan" problémája adódik?
A volt férjem kiharcolta magának, hogy 2 hetes váltásban legyenek nála és nálam a gyermekeink (6,5,3 évesek). Én már az elején megmondtam neki, hogy gondolja végig, hogy mit vállal, de azt mondta, ne aggodalmaskodjak annyit, ő mindent megold.
Azóta viszont másból sem áll az apás 2 hét, mint abból, hogy telefonon hívogat, hogy mit csináljon, menjek értük, vigyem őket, csináljam ezt, csináljam azt stb. Ha én nemet mondok, akkor megkapom, hogy sz*r anya vagyok és direkt keresztbe akarok tenni neki.
A legutóbb azt mondta, hogy amennyiben nem leszek segítőkész, feljelent a gyámügynél és elpereli tőlem a gyermekeinket. Ezt tényleg megteheti? Csak szerintem ellentmondásos a hozzáállása?
Szerintem a legrosszabb, ami a gyerekekkel lehet, az az egyszer itt, egyszer ott életmód. Nem kellene ezt csinálni, ha nem megy. Persze, legyenek nála időnként, vagy hétvégén, 1-1 hetet, stb. De az állandó otthon az egy legyen. Kell a gyerekeknek ez a stabilitás.
A volt férjed hogy akarja elperelni a gyerekeket, ha még a 2 héttel se birkózik meg?
Szerintem meg beszéljétek meg közösen, vagy te kérd ennek a helyzetnek az újratárgyalását, hogy kinél mennyi ideig legyenek a gyerekek.
Mivel is indokolja a feljelentést? Mi is lenne az, amiért feljelent? Gondolom tudod bizonyítani, hogy az ő 2 heteiben sincsenek vele a gyerekek. Ha ilyennek fenyegetőzik, én elindítanám az ügyet a helyedben.
2.!
Ha ez egy mediátor oldal lenne, akkor kérdezhetnénk.
De nem az. Vagy hogyan tervezed?
Kérdező!
Először is bocsánat az offért.
Nem, nem perelheti el a gyerekeket, viszont te megtehetnéd, feltéve, hogy van bizonyítékod arra, hogy az apás hetekben nem tudja megoldani a felügyeletet.
Szerintem viszont első körben próbáld meg vele nyugodtan, négyszemközt (vagy egy mediátorral) megbeszélni a kialakult helyzetet.
egy 3 éves gyereket ide oda ráncigáltok milyen bíró ment ebbe bele?
amúgy kérj új elhelyezést és kapcsold ki a telefont ha ott vannak ha anyira akarja oldja meg ha nem gondoljon bele mi is a legjobb a gyerekeinek
én is azon akadtam leginkább ki, hogy a gyerekeknek nem adják meg a stabilistást azzal, hogy egy az otthonuk. én bele se mentem volna anyaként, az biztos.
mivel a szülői felügyeletet ne együtt gyakoroljátok, csak egyenlő jogaitok vannak, így a feljelentésének nem is lenne alapja.
Nos, perelni perelhet, csak sikere nem lesz.
Garantáltan nem akar gyereket nevelni, hiszen nem is megy neki, csak ha telefonon instruálod :D
Esélytelen és ALKALMATLAN!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!