18 éves vagyok és még mindig irányítani akarják az életemet. Mit tegyek?
Alapból véve jó a kapcsolatom a szüleimmel. Vagyis olyan semmilyen. Nem veszekszünk, de nem is mondok el nekik kb. semmit az életemről, max. ha nagyon nyaggatnak, jobb szeretem ezt egyedül intézni. Nem tudom miért olyan nagy baj ez.
Ők viszont még mindig mindent számon kérnek rajtam. Anya múltkor már büntetésen gondolkodott, amiért nem raktam rendet a szobámban... 18 év alatt egyszer se jutott eszébe, most jött rá ez a hülyeség? :'D
Nem mehetek fel Budapestre szórakozni a barátaimmal csak, ha azt mondom, hogy itt leszek a városban házibuliban, mert hogy az milyen nagy város. Egyetemre is oda szeretnék menni, anya pedig azt hajtogatja, hogy ő jobban örülne Szegednek, mert, hogy még ő is eltéved Budapesten. Meg ha ő fázik itthon, akkor nekem is fel kell öltöznöm.. Komolyan, mint ha még 11 éves lennék és nem tudnám eldönteni mikor fázom és mikor nem.
Nem szeretném ha megromlana a kapcsolatunk, de finoman a tudtukra szeretném hozni, hogy már el tudom intézni a dolgaimat egyedül is, és had csináljam azt, ami nekem tetszik.
Nem öltözöm fel, nem foglalkozom vele. :D
Most ne azt képzeljétek el, hogy mocsok volt. Csak a könyveim meg mindenféle papírok voltak szanaszét az asztalomon, nagy dolog.
Ha kiállok magamért, mert volt már, akkor meg én vagyok a taknyos, aki hogy mer... stb. Mivel orvos szeretnék lenni, sokáig kell még a szüleimre támaszkodnom és nem szeretném ha később egyévente hazajárós lennék. Szeretnék jó viszonyban lenni velük és időskorukban segíteni nekik. De ha most elkezdem játszani a felnőttet, akkor képesek úgy besértődni, hogy elküldenek itthonról, aztán majd lesz, ami lesz.
Tök fura, hogy vannak olyan osztálytársaim, akiknél nem probléma, ha annyit mond: "Szia anya, majd jövök"
Én meg tánc után nem értem haza nyolcra, mert elmentem egyik barátommal sétálni (szóltam, hogy később megyek - sokan még ennyit se tesznek meg), tízkor már küldték az sms-t meg hívtak, és utána is bunkóztak velem.
Ja, hogy te azért akarsz finom lenni velük, hogy fizessék az egyetemet, ami optimális esetben is 6 év...Orvos akarsz lenni, de konfliktus felvállalása nem megy, inkább hazudozol a szüleidnek, a hátuk mögött meg gúnyolódsz...
Szánalmas.
Zseniálisan kiforgattad a szavaimat.
Köszönöm a csekély számú hasznos választ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!