A szüleim teszik tönkre az életemet. Besokalltam, mit tegyek?
Eloszor is...orulj, hogy van csaladod es nem vernek veresre, mint engem baba koromtol kezdve...
Masodszor...orulj annqk is, hogy van teto a fejed folott es van hova jarni...
Harmadszor...nem minden ugy megy, ahogy szeretned, harcolnod kell.
Negyedszer...tojd le mindenki fejet, aki bele akar szolni az almaidba...
Otodszor...ha eddig kitartottal, lebegjen a suli a szemed elott...
Hatodszor...neked ott a katonatiszt kepzo, szal van motivacipd...
Hetedszer...ha engeded, hogy kihasznaljanak, ki fognak hasznalni. Ezt csak te szabod meg.
Nyolcadszor...orulj hogy a szuleid nem munkanelkuliek.
Keress egy megbizhato embert, mondd el neki az egesz eletedet es tanulni.
az 1. válaszolónak; Nem, mert az bunkóság.
a 2. válaszolónak; hát már még jó hogy... :D ,fölsoroltál egy raklap tényt, de ettől még sokkal okosabb nem lettem. :/
20 éves férfi vagy, aki tiszt akar lenni, meg politikai karrierre vágyik, akkor legyél önálló is. Járj haza havonta/kéthavonta hétvégén (annyit féllábon is ki lehet bírni), hallgasd meg őket telefonon, aztán egyik füleden be, másikon ki és építs ki saját társaságot magadnak. Ha nincs "se kutyád se macskád" az részben miattad is van, olyan nincs, hogy az egész világ gonosz csak én vagyok tökéletes.
Ez a mondatod meg nekem, aki szereti a saját, önálló gondolatait, kifejezetten ijesztő: az ő "műveikről" tudomást szerezne a párt ahol vagyok és a tisztképző, akkor nekem ott teljesen befellegzene.
Bár sejtem, melyik párt lehet, nem akarom elhinni, hogy még mindig ilyen országban élek. És hogy még mindig vannak ilyen fiatalok, akik ez után kapaszkodnak. Lehet kicsit utána kéne olvasnod a tényszerű történelemnek is, nem kizárólag a pártirodalmat bújni.
Ha gondolod, beszélgethetünk.
Egyébként én is azt csinálnám a te helyedben (mivel írtad, hogy munkád van) hogy kivennék egy szobát/albérletet és rögtön lelépnék otthonról.
A legjobb megoldás az, ha megszakítod velük a kapcsolatot, vagy rettentő ritkán beszélsz velük.
Miért lenne bunkóság? Amit ők csinálnak, az meg minősíthetetlen alpáriság, de bűntudatok biztos, hogy nincs miattad. Mindkettejük csak a saját sikertelenségüket akarják kiélni rajtad.
Ha normális életet akarsz, akkor vagy nem beszélsz velük, vagy keveset. Az ilyen humanoidok mindig lehúzzák a másikat, ha nem építed le a velük való kontaktodat, akkor nem is leszel sokkal jobban.
A szüleiddel szakítsd meg a kapcsolatot, amennyire csak lehet. Hidd el, ha te magad érzelmileg lábra állsz, anyagilag függetleníted magad, nem lesz olyan, aki a szüleid miatt elítélne, akármilyen mónikasó is megy otthon közöttük. Pl. Pokorni karrierje sem ment tönkre, hiába volt ügynök az apja, de sok ilyen eset volt a korábbi SzDSz-ben is. Szerencsére a világ elfogadja, hogy a gyerek nem egyenlő a szüleivel, az ő hibáik nem a te felelősséged!
A szüleiddel való konfliktusaidat is vállald fel nyugodtan akár a barátaid, akár az iskolatársaid, akár a párttársaid között. Ha szóba kerülnek, nem kell kiteregetni a családi szennyest, de annyit nyugodtan mesélhetsz róluk, hogy nem volt könnyű gyerekkorod mellettük, hogy nagyon más a világnézetetek, illetve nem felhőtlen a viszonyotok. Hidd el, másnak sem mintacsaládja van, ezért nem kell behúzott nyakkal járnod a világban! Az ő szégyenük, hogy megrekedtek egy szellemi szinten, nem a tiéd.
Próbálj kicsit tudatosabban élni: célzottan keresni azoknak a társaságát, akikről úgy érzed, előbbre visznek emberileg. Az iskolai környezetedben biztosan szép számmal akadnak ilyenek, de ha közöttük nem találsz igazi barátokat, az se baj. A lényeg, hogy legyen velük jó a viszonyod, még ha protokolláris is. Barátokra szert tehetsz közös hobbik útján is, sokan érdeklődnek a hadtörténelem, lovaglás, és más, hasonlóan tipikus férfi témák iránt. Vannak internetes közösségek, fórumok, ahol gyakran szerveződnek személyes találkozók is.
A szerelem meg rád talál előbb vagy utóbb, még nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy feladd. Tudod, sok olyan szerelmet láttam 8-10 évvel később felbomlani, ami a te korodban fogant, mert ilyenkor még rengeteget alakul az ember személyisége. Lehet, hogy csak évek múlva találod meg az igazit, de az már tényleg az lesz, akivel leéled az életedet. Sosem lehet tudni. :)
"csak mert látszik nem nagyon járt még egy politikus és más magasabb rangú tiszt köreiben, hogy ott hányan vannak kikről nem is tudja senki, hogy milyen beteges gondolataik vannak a világról, meg hány tiszt meg vezető él úgy hogy naponta nyugtatózza magát."
De jártam...de ismerem őket, a lehető "legmagasabb" szinten. Hidd el, ők már régen félretették a lelki válság miatti érzéseiket és a társadalmi kapcsolataik kiépítésébe fektetik az energiát. Ne keresd az önigazolást, ha erre a pályára akarsz lépni, növessz vastag páncélt, tanuld meg, hogy ne hagyd magad kihasználni, és ne arra legyél büszke hogy te milyen jó ember vagy.
Ennyi :-) sajnos a hős Ludovika tisztel ideje lejárt, ez már más világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!