Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Évek óta haragban vagyok...

Évek óta haragban vagyok anyámmal. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy hosszú lesz, de az elején kezdem.

28 éves lány vagyok. Van három gyerekem (egy öt éves kislány, valamint két ikergyerekem akik három évesek, fiú és lány) A párom dolgozik, én is, csak én jelenleg itthon. A szüleim elváltak és apa nem sokkal később meghalt, anyám egyedül nevelt engem és a bátyámat. Belém mindig az volt belém tukmálva, hogy buta vagyok és nem fogom semmire se vinni. Ennek ellenére elvégeztem a gimnáziumot. El akartam menni egyetemre, de anyám nem engedte, elmentem dolgozni, megismertem a jelenlegi férjemet. Az ő biztatására elkezdtem az egyetemet. Anyám persze egyből hangoztatta, hogy minden eredményemet neki köszönhetek, hogy ő mennyit segített nekem, meg hogy én azért nem beszélek vele, mert lenézem őt. Mindenféle lustának, koszosnak Mindennek lehord. Állandóan a saját nagyságát hangoztatja, meg ha ő nem lenne, akkor én sehol nem lennék. Holott ő mindig azt mondogatta nekem, hogy belőlem semmi nem lesz, én semmit nem tudok, semmire nem vagyok jó. A páromat is folyamatosan támadja, hogy iszákos, lusta, meg hogy még érettségije sincs. Nem tartjuk a kapcsolatot, nem tudom, hogy miért ilyen velem, elértem a célomat nélküle, persze kaptam segítséget, de nem tőle.

2015. szept. 28. 08:26
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Mert csak az anyám, akármilyen is volt velem, csak felnevelt. Meg ugye joga volna látni az unokáit, plusz a bátyámra nem nagyon számíthat, ő külföldön él, ott van családja.
2015. szept. 28. 09:59
 12/24 A kérdező kommentje:
A férjem szülei rendesek, javarészt ők segítettek nekem az egyetem elvégzésében, mind anyagilag, mind mentálisan. Amikor kicsi volt a kislányom, ők vigyáztak rá.
2015. szept. 28. 10:01
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

Csak felnevelt? A fél életed rá fog menni, hogy a személyiségtorzulásokból kigyógyulj, és csak remélheted, hogy a hozott mintát - persze nem tudatosan - nem adod tovább a gyerekeidnek.

JOGA? Miért lenne joga? Kötelezettségek is vannak, lettek volna.

2015. szept. 28. 10:01
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

Akkor szeresd anyósodékat :)

Az én anyám még durvább volt, ivott, vert, stb.

Én csakazértis segítettem neki, mert én jó ember lettem (hosszú úton), de képzeld: vérszemet kapott. Tudod, az ilyeneknek nyújtod a kisujjad, és az egész karod kell.

Írd le neki egy hosszú levélben az összes fájó dolgot, és ajánld fel neki, hogy kezdjetek tiszta lappal.

Ha tényleg érdekled, összekapja magát ;)

2015. szept. 28. 10:03
 15/24 anonim ***** válasza:
67%

töröltetted a hsz-met kérdező, erősen fogalmaztam, hogy ne 500 hsz után derüljön ki, mi is a helyzet. Pedig a probléma gyökerére utalt (ezért is töröltetted): magadat tökéletesnek, jónak látod és az anyát rossznak, aki csak akadály neked mindig. Pedig ez a kettő összefügg és hogy most boldogtalannak érzed magad ezen kellene dolgozni. Látszik,hogy nem azt várod - mert nem oldja meg a gondodat- ami most 100 hsz-ban jön "ne törődj vele"

Jött sok jó tanács: próbáljátok ezt megbeszélni és tiszta lappal kezdeni. Levélben is jó ezt leírnod, hogy mi a gondod és utána, ha lehet egy nyugodt helyen összejönni és megbeszélni, hogyan tovább. Ha nem akar ebben partner lenni , azt is meg kell beszélni, hogy nem fogod többet keresni és el kell búcsúzni. Amíg nem késő. Ha már elmegy, marad a megoldatlan gubanc és semmilyen úton nem lehet kioldani.

2015. szept. 28. 10:29
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem én töröltem a hozzászólást, én egy kék kezet adtam rá.
2015. szept. 28. 10:34
 17/24 anonim válasza:
58%
Hasonló a helyzetem,de nekem még a családommal kell élnem,szerintem hagyd ôt hiszen kötelessége volt felnevelni,és ha így viselkedett szerintem jogos ha nem szándékozod felvenni vele a kapcsolatot
2015. szept. 28. 16:31
 18/24 anonim ***** válasza:
77%

"El akartam menni egyetemre, de anyám nem engedte"

A helyedben ezt soha nem bocsátanám meg.

2015. szept. 28. 18:48
 19/24 anonim ***** válasza:
21%
kövezetek meg de 28 évesen 3 gyerek meg pár év iskolai ücsörgés a nagy kariered szóval anyád nem nagyon lőtt mellé
2015. szept. 28. 21:25
 20/24 A kérdező kommentje:
Ehhez most kaphatnék egy rövid magyarázatot? Mert nem értem. Ki beszélt itt karrierről?
2015. szept. 29. 04:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!